Fermentləşdirilmiş kələm suyu qocalmağa qoymur - Evdə hazırlanması

Fermentləşdirilmiş kələm suyu qocalmağa qoymur - Evdə hazırlanmasıNəyə görə duzlu kələm suyu içənlər çox yaşayır?
Fermentləşdirilmiş, yəni xüsusi qaydada duzda suyu çıxmış təzə kələm immunitetin və bağırsaqların dərmanıdır.
Söhbət təbii ki, marketdə satılan şorabadan yox, evdə qoyulmuş, təmiz sirkə, duz istifadə edilmiş, nazik doğranmış kələmdən gedir.
Milli.Az xəbər verir ki, alimlər qidasında belə kələm çox olan insanların sağlam və uzun yaşadıqlarını aşkar ediblər.
Kələmin niyə belə təsir etməsi araşdırılıb.
Duzlu kələm sutkalıq C vitamini dozasını verir.
Təbii probiotikdir, bağırsaqların mikroflorasını bərpa edir.
Qışda onu yemək sanki immunitet üçün qalxandır.
Antibiotik müalicəsindən, ağır xəstəliklərdən, viruslardan sonra duzlu kələmin suyunu arada içmək orqanizmi bərpa edir.
Bədənin Ph balansını tənzimləyir, qanı durulaşdırır.
Bəs kələmi necə düzgün fermentləşdirmək lazımdır.
Qaydası:
5 kq baş kələmi nazik sap kimi doğrayıb, 70 qr iri duzla ovuşdurub, üzərinə 100 ml təmiz su alıb, qabda üzərinə daş qoyub basmaqla, otaq temperaturunda 3 gün saxlayırlar.
Sonra onu qabqarışıq sərin yerə - zirzəmi, balkona qoyurlar.
Kələmə əlavə vitamin, dad qatmaq üçün ona dəfnə, razyana, kök, alma, cəfəri də əlavə edə bilərsiz.
Belə duza qoyulmuş kələmin suyunda süd turşuları olur. Məhz onlar bağırsaqda faydalı bakteriyaları çoxaldır.
2 xörək qaşığı kələm suyunda sutkalıq B, C, K vitamini var.
Bu kələmi və suyu 7-8 yaşından sonra uşaqlara, eləcə də yaşlılara verə bilərsiz.
Mədə xorası, turşuluğu, reflüksü olanlar bir qədər suya qatıb içsin və az qəbul etsinlər. /medicina.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1173   Tarix: 16 dekabr 2023
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Gecə xoruldamaq ürək xəstəliyinin xəbərçisidir?

Mütəxəssislər bildirirlər ki, gecələr güclü xorultu yalnız yuxu pozuntusu deyil, həm də ürək-damar xəstəliklərinin xəbərçisi ola bilər. xəbər verir ki, həkimlərin sözlərinə görə, xoruldama bəzən obstruktiv yuxu apnesi il

.

Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA

Bir qrup rusiyalı alim təbii pirokatexin antioksidantı əsasında Altsheymer xəstəliyinin müalicəsinə yaxşı təsir göstərən yeni molekullar aşkarlayıb. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyası bildirib. Qeyd olunu

.

Soyuducuya ikinci dəfə qoyulanda zəhərə çevrilir - 5 əsas qida

Buzu açıldıqdan sonra bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq olmaz. xəbər verir ki, bunu həkim Hüseyin Tapik deyib. Onun sözlərinə görə donu açılmış bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq ciddi sağlamlıq riskləri daşıyır

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Sinə xərçəngindən tam qurtulmaq mümkün deyil - Onkoloq

Onkoloq süd vəzi xərçənginin təkrarlanma riskinə diqqət çəkib. xəbər verir ki, onkoloq Vladimir İvaşkov xəbərdarlıq edib ki, süd vəzisinin çıxarılmasından sonra belə xərçəngin təkrarlanma riski mövcuddur. "Əməliyyatda

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Orqanlara bənzəyən qidalar

Təbiətdə elə qidalar var ki, həm forması ilə müəyyən orqanı xatırladır həm də həmin orqan üçün faydalı təsirə malikdir. xəbər verir ki, bu oxşarlıq təsadüfi sayıla bilər amma bir çox araşdırmalar bu uyğunluğun sağlamlığ

.

Diş həkimindən qorxursunuzsa, şirniyyatı azaldın

Yeni il ərəfəsində şirniyyatların çoxluğu dişlər üçün risk yaradır. xəbər verir ki, mikrobioloqlar bildirirlər ki, şirniyyat ağıza daxil olduqda dişlərdə yaşayan bakteriyalar onu enerji üçün istifadə edir və bir-iki dəqiq

turlar.az

aksessuarlar qis geyimləri 2025 həkim məsləhəti seks hekayələri 2025 xiyar tursusu heyatda oz yerini tapan insan xosbextdir qəlyanaltılar kosmetika rəksanə novruz bayramına aid hakıştalar yumurta azərbaycan ariqlamaq