sebet.az onlayn maqazin

Gilas turşusu

Gilas turşusuƏrzaqlar:

Gilas turşusuGilas
Duz
Şəkər tozu
Su
Yapışdırıcı

Hazırlanması:

Gilasın saplağını təmizləyib yuyub bankalara yığırıq.

Gilas turşusuHər bankaya  məs: 1 kq bankaya 1 dolu çay qaşığı duz və 1/3 çay qaşığı şəkər tozu tökürük.

Üstünə 2 barmaq aşağı qaynar su tökürük. Suyu çox tökmürük ki, öz suyu çıxacaq.

Gilas turşusuBöyük qazana su töküb isidirik. Su isinən  kimi bankaların içinə yığırıq. Aralarına bir-birinə dəyib çatlamasın deyə dəsmal qoyuruq.

15 dəq suda qaynadırıq.

Gilas turşusuSudan çıxarıb ağzını qapaqla bərk bağlayıb yapışdırıcı ilə yapışdırırıq.

Gilas turşusuƏdyalın arasına qoyub bükürük.

Soyuyandan sonra götürürük.

Nuş olsun! 

Mətbəx     Baxılıb: 6396   Tarix: 01 noyabr 2013
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Yumurta ilə qozlu toyuq salatı

Ərzaqlar: . 200 q toyuğun döş əti . 3 ədəd yumurta . 1 ədəd qırmızı soğan . 1/2 st qoz ləpəsi . Mayonez . Duz . İstiot . Hazırlanması. Toyuğun döş ətini duz töküb suda bişiririk. Soyuduqdan sonra doğrayırıq. Qozu ya blenderdə

Qramların stəkan və ya qaşıqla ölçüsü

110 qram badam -1 çay stəkanı. 150qram buğda -1 su stəkanı. 180 qr yarma -1 su stəkanı. 100qr qoz ləpəsi -1 su stəkanı. 110qr fındıq ləpəsi -1 çay stəkanı. 25 qr kakos -4 yemək qaşığı. 150qr mannı -1 su stəkanı. 70qr mann

Toyuqlu,göbələkli blinçik

Blinçikin hazırlanması. kəsmik - 200 q. yumurta - 2 ədəd. qatıq (və ya süd) - 500 ml. kraxmal- 2,5 x.q (vacib deyil atılmağı). şəkər tozu - 2 ç.q. duz - 0,5 ç.q. soda - 1 ç.q. un - 300 q. qızartmaq üçün bitki yağı. İçli

Zoğal mürəbbəsi

Ərzaqlar: . 1 kq zoğal. 1 kq şəkər tozu. 1 st su. Hazırlanması:. Zoğalı təmizləyib yuyuruq. Su ilə şəkər tozunu qarışdırıb qazın üstünə qoyuruq. Şəkər əriməyə başlayanda zoğalı tökürük. Astaca qarışdırırıq. Qaynara düşənd

Xiyar tutması

Ərzaqlar: . Xiyar. Acı bibər. Sarımsaq. Sirkə  (60%-li). Şəkər tozu. Duz. Kərəviz (quru ya da təzə). Şüyüd (quru şüyüd başı ya da təzə). Yapışdırıcı. Hazırlanması:. Xiyarları yuyub təmizləyirik. Hər bankaya 1 diş sarımsaq

Kələm tutması

Ərzaqlar: . 10 kq kələm. 4 ədəd qırmızı çuğundur. 3 ədəd acı bibər. 3-4 baş sarımsaq. 1 dəstə kərəviz. 1 dəstə şüyüd  (Əgər quru şüyüd başı və quru kərəviziniz. varsa ondan tökə bilərsiniz). Quru reyhan. Duz. Hazırlanması:

Göyəm turşusu

Ərzaqlar: . Göyəm. Sarımsaq. Duz. Şəkər tozu. Sirkə ( 60%-lı). Yapışqan. Hazırlanması:. Göyəmi saplağını təmizləyib yuyub bankalara yığırıq. Hər 800q -1kq bankaya 1 x.q duz, 1 ç.q şəkər tozu, 1 ç.q az sirkə və 1 balaca di

Ərik mürəbbəsi

Ərzaqlar: . 1 kq ərik (tumu çıxarılmış). 1 kq şəkər tozu. 1 st su. Hazırlanması:. Əriyin tumunu çıxarıb dörd yerə bölürük. Su ilə şəkər tozunu qarışdırıb qazın üstünə qoyuruq. Şəkər əriməyə başlayanda əriyi tökürük. Astac


sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az

sonxeber.az sonxeberler.az sac duzumleri geyim və ayaqqabılar qadin dunyasi şorbalar kesmikli banan qış salatları ayaqqabi modelleri 2020 kosmetika üzeyir hacıbəyli kokelme usullari