Göbələkli badımcan
Tərkibi:
• Badımcan 3 ədəd
• Göbələk (istənilən növü) – 400 qr
• Baş soğan – 2 ədəd
• Bolqar bibəri – 2 ədəd
• Pomidor – 3 ədəd
• Sarımsaq – 3 diş
• Bərk pendir – 100 qr
• Bitki yağı – 1 xörək qaşığı
• Şüyüd – dəstənin yarısı
Hazırlanması:
Göbələklər yaxşıca yuyulub təmizlənir, qaynamış suda 20 dəqiqə bişirilir. Sonra yağda qızardılır. Badımcanlar yuylur, ortadan uzununa istiqamətdə kəsilir. İçi çıxarılır. Sonra duzlanılıb 20 dəqiqə saxlanılır ki, acılığı çıxsın. Sonra badımcanlar yuyulur, qurudulur və üzərinə bitki yağı sürtülür.Tavaya qoyulur və 15 dəqiqə 220 dərəcədə sobabada saxlanılır. Bu müddət ərzində tavada xırda doğranmış soğanı və kub şəklində doğradığınız bibəri qızardın. Tomat əlavə edib 5 dəqiqə də qızartmağa davam edin. Sonda xırda doğranmış sarımsağı əlavə edib, bir neçə dəqiqədən sonra tavanı qazın üstündən götürün. Hazır tərəvəzlərə göbələyi də əlavə edib, qayıq formalı badımcanların içərisini doldurun, yuxarısına sürtkəcdən keçirilmiş pendir səpin. Sonra sobada 12 dəqiqə müddətində bişirin.
Nuş olsun!
f Paylaş