Gül kələmi şorbası
Tərkibi:
Toyuq filesi - 100qr
Yumru düyü - 50 qr
Yaşıl bolqar bibəri - 1 ədəd
Kartof - 1 ədəd
Gül kələmi - 100 qr
Baş soğan – 1 ədəd
Zeytun yağ – 1 x. q.
Duz – bir çimdik
Hazırlanması:
1. Toyuq filesini xırda doğrayın və baş soğanla ətçəkən maşından keçirin.
2. Farşın üzərinə yumru düyü, duz əlavə edin və yaxşıca qarışdırın.
3. Kütlədən xırda küftəciklər hazırlayın və ilıq suya əlavə edib qaynadın.
4. Qaynayan küftələrin içinə xırda doğranmış bolqar bibəri, gül kələmi və kartof əlavə edib bişirin.
5. Şorbaya bir çimdik duz və zeytun yağı əlavə edib qarışdırın və soyudun.
6. Şorbanı blenderdən keçirin.
f Paylaş