Günə xoş əhval-ruhiyyə ilə başlayın!

Günə xoş əhval-ruhiyyə ilə başlayın!Gününüzü müsbət əhval-ruhiyyə ilə başlamaq istəyirsiniz. Bunu sevimli desertinizi şənləndirici rənglərlə bəzəməklə edə bilərsiniz. Səhər yeməyini belə desertlə başlamaq sizə pozetiv enerji verəcək.
Sizə əsas çiyələk lazım olacaq. Düzdür təzə çiyələyi əldə etmək üçün may ayını gözləməlisiniz. Yox əgər "Səhər həzzi"ni indi dadmaq istəyirsinizə hər zaman market və bazarlarda satılan çiyələklərdən də istifadə edə bilərsiniz.

Resept:

Çiyələk – 500 qr

Xama - 500 qr

Yumurta (sarısı) - 4 ədəd

Şəkər tozu - 100-140 qr

Portağal likörü (zövqə görə) -1-2 xörək qaşığı

Peçenye (savoyardi- "qadın barmaqları") – 12 - 18 ədəd

Çiyələk seçilir, yuyulur və suyu çəkilir, saplaqları təmizlənir. Hazır çiyələklər blenderdə xırdalanır, zövqə görə səkər səpilir. Əgər çiyələk çox şirindirsə şəkərsiz də keçinmək olar. Alınmış çiyələk püresinə likör əlavə edin. Ancaq likör əlavə etmək istəmirsinizə, onsuz da keçinmək olar.

Bir neçə giləmeyvəni kənara qoyun, sonra nazik doğrayın. Badələri bəzəmək üçün onlar sizə lazım olacaq. Bu gözəl görüntü üçün lazımdır.

Yumurtaların sarısını ağından ayırın (yumurta ağlarını soyuducuda saxlayıb başqa yeməklər üçün də istifadə edə bilərsiniz). Bəziləri bu desert üçün yumurtanın ağından da istifadə edirlər. Ancaq kerem onsuz daha dadlı olur. Yumurta sarısını şəkərlə qarışdırıb mikserdə bir rəngli kütlə halına düşənə qədər qarışdırın.
Digər bir kasaya xamanı boşaldın, mikserdə yaxşıca qarışdırıb, yumurta sarısını əlavə edin.

Qədəhin dibinə yumurta sarısı ilə qarışdırılmış xamanı əlavə edirik.

Sonra hər qədəhə Savoyardi peçenye dənələrini qoyun (1 qədəhə 1-2 peçenye). Çiyələk puresindən qədəhə tökün. Qədəhin hündürlüyü peçenyenin hündürlüyü ilə eyni olsa daha yaxşı olar. Onda peçenyelər tam şəkildə kremlə əhatə olunacaq və yumşaq olacaq. Pürenin üzərinə 1 qat krem, sonra püre və çiyələk dilimləri əlavə edin. Prosesi 2-3 dəfə təkrarlayın.

Sonra alınmış kütlələri qədəhlə birgə soyuducuda yerləşdirib, 5 saat saxlayın. 6 qədəh desert alınacaq (qədəh 300 ml)

Günə xoş əhval-ruhiyyə ilə başlayın!Günə xoş əhval-ruhiyyə ilə başlayın!Günə xoş əhval-ruhiyyə ilə başlayın!Günə xoş əhval-ruhiyyə ilə başlayın!Günə xoş əhval-ruhiyyə ilə başlayın!Günə xoş əhval-ruhiyyə ilə başlayın!Günə xoş əhval-ruhiyyə ilə başlayın!

Mətbəx     Baxılıb: 3345   Tarix: 06 aprel 2015
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az geymler 2025 geyim necə seçməli makiyaj instagram xorionik qonadotropin kətə reseptləri illik bürclər zoğalın faydaları yutube kondom nedir baliq burcu intim veten haqqinda atalar sozu