Günə xoş əhval-ruhiyyə ilə başlayın!

Günə xoş əhval-ruhiyyə ilə başlayın!Gününüzü müsbət əhval-ruhiyyə ilə başlamaq istəyirsiniz. Bunu sevimli desertinizi şənləndirici rənglərlə bəzəməklə edə bilərsiniz. Səhər yeməyini belə desertlə başlamaq sizə pozetiv enerji verəcək.
Sizə əsas çiyələk lazım olacaq. Düzdür təzə çiyələyi əldə etmək üçün may ayını gözləməlisiniz. Yox əgər "Səhər həzzi"ni indi dadmaq istəyirsinizə hər zaman market və bazarlarda satılan çiyələklərdən də istifadə edə bilərsiniz.

Resept:

Çiyələk – 500 qr

Xama - 500 qr

Yumurta (sarısı) - 4 ədəd

Şəkər tozu - 100-140 qr

Portağal likörü (zövqə görə) -1-2 xörək qaşığı

Peçenye (savoyardi- "qadın barmaqları") – 12 - 18 ədəd

Çiyələk seçilir, yuyulur və suyu çəkilir, saplaqları təmizlənir. Hazır çiyələklər blenderdə xırdalanır, zövqə görə səkər səpilir. Əgər çiyələk çox şirindirsə şəkərsiz də keçinmək olar. Alınmış çiyələk püresinə likör əlavə edin. Ancaq likör əlavə etmək istəmirsinizə, onsuz da keçinmək olar.

Bir neçə giləmeyvəni kənara qoyun, sonra nazik doğrayın. Badələri bəzəmək üçün onlar sizə lazım olacaq. Bu gözəl görüntü üçün lazımdır.

Yumurtaların sarısını ağından ayırın (yumurta ağlarını soyuducuda saxlayıb başqa yeməklər üçün də istifadə edə bilərsiniz). Bəziləri bu desert üçün yumurtanın ağından da istifadə edirlər. Ancaq kerem onsuz daha dadlı olur. Yumurta sarısını şəkərlə qarışdırıb mikserdə bir rəngli kütlə halına düşənə qədər qarışdırın.
Digər bir kasaya xamanı boşaldın, mikserdə yaxşıca qarışdırıb, yumurta sarısını əlavə edin.

Qədəhin dibinə yumurta sarısı ilə qarışdırılmış xamanı əlavə edirik.

Sonra hər qədəhə Savoyardi peçenye dənələrini qoyun (1 qədəhə 1-2 peçenye). Çiyələk puresindən qədəhə tökün. Qədəhin hündürlüyü peçenyenin hündürlüyü ilə eyni olsa daha yaxşı olar. Onda peçenyelər tam şəkildə kremlə əhatə olunacaq və yumşaq olacaq. Pürenin üzərinə 1 qat krem, sonra püre və çiyələk dilimləri əlavə edin. Prosesi 2-3 dəfə təkrarlayın.

Sonra alınmış kütlələri qədəhlə birgə soyuducuda yerləşdirib, 5 saat saxlayın. 6 qədəh desert alınacaq (qədəh 300 ml)

Günə xoş əhval-ruhiyyə ilə başlayın!Günə xoş əhval-ruhiyyə ilə başlayın!Günə xoş əhval-ruhiyyə ilə başlayın!Günə xoş əhval-ruhiyyə ilə başlayın!Günə xoş əhval-ruhiyyə ilə başlayın!Günə xoş əhval-ruhiyyə ilə başlayın!Günə xoş əhval-ruhiyyə ilə başlayın!

Mətbəx     Baxılıb: 3487   Tarix: 06 aprel 2015
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Mandarin Bulgur Salat Resepti

Mandarin Bulgur Salat Resepti üçün Tərkibi. Salat üçün:. 2 -ci. su şüşəsi. bulgur başı. 4. nömrə. Mandarin. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. nömrə. yerkökü. 6. nömrə. quru pomidor. bir. bağlamaq. təzə nanə. Sos üçün:. 1 çay fincanı

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

turlar.az

qis geyimləri 2025 toy makiyajlari reseptler laylalar ayaq dirnaqlara qulluq 1 yaşına qədər körpələrə qulluq arvaddan icaze kagizi kosmetika terezi webnem tovuzlu sekisler bakire oglaq