Hər gün səhər yeməyində banan yesək, belə olacaq

Hər gün səhər yeməyində banan yesək, belə olacaqGünü bananla başlamaq sadə və adi seçim kimi görünə bilər. Amma bu meyvənin müntəzəm olaraq səhərlər yeyilməsi orqanizmə düşündüyümüzdən daha dərindən təsir göstərir. Diyetoloqlar qeyd edirlər ki, banan sürətli karbohidrat və kalium mənbəyidir. O, maddələr mübadiləsini işə salır və orqanizmin oyanmasına kömək edir.
Milli.Az bananla bağlı məlumatları təqdim edir:
Əgər bananı acqarına yesəniz, o tez həzm olunur və enerji verir. Bu xüsusilə səhərlər fiziki aktivliklə məşğul olanlar üçün faydalıdır. Kalium, bananın tərkibində olan əsas maddələrdən biri, ürək və əzələlərin işini dəstəkləyir. O, su-duz balansını tənzimləyir və qıcolmaların qarşısını alır. Banan həmçinin triptofan ehtiva edir, bu maddə isə serotoninin yaranmasına şərait yaradır. Nəticədə əhval yaxşılaşır, narahatlıq səviyyəsi azalır. Meyvə qandakı şəkərin səviyyəsini stabilləşdirməyə kömək edir. Digər məhsullarla birlikdə qəbul olunarsa, kəskin dəyişikliklər yaratmır. Bəzi mütəxəssislər bananı zülal və ya yağla birlikdə yeməyi məsləhət görürlər. Bu, toxluq hissini uzadır və səhər yeməyini daha balanslı edir. Əgər bananı hər gün yesəniz, həzm sistemi daha nizamlı işləyir. Tərkibindəki lif bağırsaqların fəaliyyətini stimullaşdırır və qəbizliyin qarşısını alır. Bundan əlavə, banan mədənin turşuluğunu azaldır. Selikli qişanı örtür və qıcıqlanma riskini azaldır. Lakin şəkərli diabetə meyillilik olduqda miqdarı nəzarətdə saxlamaq lazımdır. Gündə bir banan təhlükəsizdir, amma normanı aşmaq məsləhət görülmür. Banan bütün yaş qrupları üçün uyğundur və rasiona asanlıqla daxil edilə bilər. Onu özü ilə aparmaq rahatdır və müxtəlif yeməklərdə istifadə etmək mümkündür. Səhər yeməyində banan sadəcə vərdiş deyil, səhərin əvvəlindən sağlamlıq və əhvalı dəstəkləməyin bir yoludur.  /Lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 748   Tarix: 15 sentyabr 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Elektron siqaretlər də asılılıq yaradır

Son dövrlər aparılan yeni araşdırmalar elektron siqaretlərin əslində düşündüyümüz qədər təhlükəsiz olmadığını ortaya qoyub. Tədqiqatçılar bildirirlər ki, bir çox insan e-siqaretləri ənənəvi tütün məhsullarına nisbətən zərərsi

.

Hər gün mixək çubuğu çeynəsək, NƏ OLAR?

Mixəyin sonsuz faydalarına dair Çin təbabətində geniş məlumat var. Çinlilər bu möcüzəvi ədviyyatı süfrələrindən əskik etmirlər. Mixək öz unikal xüsusiyyətləri sayəsində bir çox xəstəliklərin dərmanı sayıla bilər. Onun tərkibind

.

Boyun qalınlığı bu ciddi xəstəliklərin əlamətidir - DİQQƏT

Bədənimizin çox vaxt diqqətdən kənarda qalan bir hissəsi - boyun əslində sağlamlıq vəziyyətimiz haqqında mühüm məlumatlar verə bilər. Mütəxəssislər bildirirlər ki, boyun çevrəsinin normaldan daha qalın və ya incə olması potensia

.

Yeni yarasa koronavirusu tapıldı - Alimlər xəbərdarlıq etdi

Braziliyada aparılan araşdırmalar zamanı Covid-19 və MERS virusları ilə genetik oxşarlıq daşıyan yeni koronavirus növü - "BRZ batCoV" aşkar edilib. xəbər verir ki, virus Latın Amerikasında geniş yayılmış Pteronotu

.

Kola sümükləri əridir - Həkim

Duz, şəkər, kofein və qazlı içkilər sümüklərin möhkəmliyini zəiflədərək sınıqlara səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu rusiyalı ekspert, endokrinoloq İrina Zyatıkova bildirib. "25-30 yaşa qədər sümüklərin kütləsi artır

.

C vitamininin payızda faydaları

"Payızda C vitamini və digər qida əlavələrinin nəzarətsiz şəkildə istifadəsi soyuqdəymə riskini azaltmır və xəstəliyin gedişatını yüngülləşdirmir". -ın xəbərinə görə, bu barədə rusiyalı professor, Avropa Tibb Mərkəzini

.

Bu məhsulların tərkibində yod var - Yeməyəndə əqli gerilik yaradır

"Qeyri-dəniz mənbələrindən də yod əldə etmək mümkündür". xəbər verir ki, Endokrinoloq Olqa Çernitskaya bildirib ki, yod orqanizm üçün vacib mikroelementdir və adətən insanlar onu dəniz məhsulları və balıqdan alırlar

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

.

Bu xəstəliyi olanlar hər gün nar yesin

Narın tərkibindəki güclü antioksidant birləşmələr - polifenollar, antosiyaninlər və punikalaginlər - qan damarlarını təmizləyir, pis xolesterolu (LDL) azaldır və yaxşı xolesterolu (HDL) artırır. Mütəmadi nar istehlakı aterosklerozu

turlar.az

gozel gorunmek hamilelikde qidalanma qadin dunyasi soz haqqinda atalar sozu orqazm dərslər xınayaxdı hakışta kosmetika sekisler vətənə aid hesaplama rus dilini öyrənək 2 ci dərs pizza