Hər kəsin sevimli yeməyi "Üç bacı"nı belə bişirin - RESEPT
Azərbaycanın qədim milli yeməklərindən biri olan dolmanın dünyada 30-a yaxın növü var. Dolma qədim türk sözü olub, mənaca "dolmaq" sözündən götürülüb.
Metbuat.az bu gün gənc xanımlar üçün "Üç bacı" dolması hazırlanmağın qaydasını təqdim edir.
Badımcanların bəndəmi kəsilir, suda təmiz yuyulur, ortasından uzununa çərtilir, qaynar suda pörtlədilir, soyudulur. Pomidorların üstü qapaq kimi kəsilir, çay qaşığı ilə içərisi çıxarılır, bibərdə də qapağı kəsilir və tumluğu çıxarılır. Bir nəlbəkidə duz və sarıkök qarışdırılır.
Ət tikələri maşından keçirilir və nazik-nazik doğranmış soğan ilə qızardılır (qurutmamalı, ət şirəli qalmalıdır). Qiyməyə xırda-xırda doğranmış reyhan və pomidorların içi qatılır. Azca duz vurulub qarışdırılır. Bu qiymə içinə duzla sarıkök sürtülmüş badımcanların, pomidorların və bibərlərin içinə doldurulub geniş, dərin qazana lay-lay yığılır: əvvəl bibərlər, üstündən pomidorlar, onun da üstündən badımcanlar.
Yarım stəkan su tökülür, qapağı örtülür və su tam buxarlanana kimi bişirilir. Süfrəyə verilərkən nimçəyə hər pay üçün bir pomidor, bir badımcan və bir bibər qoyulur və üstündən sarımsaqlı qatıq tökülür. Badımcan, pomidor və bibər dolmasını ayrı-ayrılıqda da bişirmək olar.
f Paylaş








Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!
Daha yaxşı cinsi həyatın sirri bu qidalanma tərzində imiş - açıqlama
Gənclər arasında ən çox bu xərçəng növü yayılmağa başladı - xəbərdarlıq
Qazlı suyun bilinməyən faydaları
Qoxubilmə hissinin itməsi ciddi xəstəlik xəbərçisidir - Diqqət
Özbaşına atılan ağrıkəsicilər böyrəklərin "evini yıxır" - Açıqlama
Dərmansız yüksək təzyiqin qarşısını belə alın - Kardioloqdan məsləhət
Oğluma ata ola bilmədim' - Gülüstan Əliyeva
Bir dəfə ək, illərlə yığ – eyni kökdən dəfələrlə məhsul verir
Su, yaşıl çay və kefiri unudun - Ən sağlam içki bu imiş
Ozan Güven həbs olunacaq
Mehman məndən qat-qat aşağı adamdır' - Ələkbər