Həzmi yaxşılaşdırıb, qaraciyəri qoruyan tərəvəz açıqlandı

Həzmi yaxşılaşdırıb, qaraciyəri qoruyan tərəvəz açıqlandıBadımcanın mineral və vitamin tərkibi kifayət qədər genişdir. Sağlamlıq üçün faydalı olan bu tərəvəz bir çox xəstəlik riskini azaldır. 
Milli.Az xəbər verir ki, tərkibində C vitamini, B6 vitamini, K vitamini, maqnezium, fosfor, manqan, mis, fol turşusu, kalium və lif mənbələri var.
Badımcan ürək sağlamlığını dəstəkləyir. Müntəzəm istehlakı çəkiyə nəzarətə kömək edir və qanda xolesterin (LDL) səviyyələrini tarazlaşdırmaqda təsirlidir.
Badımcan xərçəngin bir çox növlərinə qarşı profilaktik təsir göstərir və orqanizmdə antioksidant kimi çıxış edir. Xüsusilə mədə xərçənginin inkişaf riskini minimuma endirir.
Badımcanın beyinə qan axını asanlaşdırır, eyni zamanda neyroiltihabın qarşısını alır. Bu, bir çox psixi pozuntuların qarşısının alınmasında mühüm amildir.
Badımcan həzm sistemini yaxşılaşdırır. Tərkibindəki lif sayəsində qəbizliyin qarşısını alır. Toxluq hissini artıraraq iştahı azaldır. Kalorisi çox az olduğu üçün pəhriz saxlayanların rahatlıqla istehlak edə biləcəyi qidadır.
Badımcan qaraciyəri müəyyən toksinlərdən qorumağa kömək edir və qaraciyəri sağlam saxlayır.
Eyni zamanda, badımcanın tərkibində osteoporoza təsir edən dəmir və kalsium var. Tərkibindəki K vitamini sayəsində sümük inkişafını təmin edir və yaşlandıqca meydana gələ biləcək osteoporozun qarşısını alır.
Bu tərəvəz stresi azaldır və sinirləri sakitləşdirir. Keyfiyyətli və uzun yuxu təmin edir.
Badımcan anemiyaya xeyirlidir. Pankreas xəstələri üçün çox faydalıdır. Həmçinin sidikqovucu xüsusiyyəti ilə bədəndən toksinlərin çıxarılmasına kömək edir.
Qaraciyər və böyrək sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Saç və dırnaq sağlamlığı üçün mühüm qidadır, eləcə də dərini nəmləndirir.
Yüksək antioksidant təsiri ilə immunitet sistemini gücləndirir və orqanizmi xəstəliklərə qarşı qoruyur. Əzələ inkişafına da kömək edir. 
Bundan başqa selülit probleminə qarşı faydalıdır. Yüksək qan təzyiqi olan xəstələrdə qan təzyiqini aşağı salan təsir göstərir. Beyindəki sinir hüceyrələrinin zədələnməsinin qarşısını alır.
Bu tərəvəz diabet xəstələrinin asanlıqla istehlak edə biləcəyi və diabet riskini minimuma endirən qidadır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 772   Tarix: 03 dekabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Özünüzü yorğun hiss edirsinizsə bədəndə bu mineral çatışmır

Kalium orqanizm üçün çox vacib mineraldır və müxtəlif bioloji funksiyalarda mühüm rol oynayır. O, hüceyrə daxilində və xaricindəki maye balansını tənzimləyir, sinir impulslarının ötürülməsini təmin edir və əzələlərin düzgü

.

Mütəxəssisdən D vitamini xəbərdarlığı: Zəhərləyə bilər

D vitamini sümük və diş sağlamlığı üçün vacib olsa da, həddindən artıq istehlak edildikdə zəhərlənməyə səbəb ola bilər. e- -a istinadən xəbər verir ki, Fiziki Reabilitasiya Mütəxəssisi Dr. Hülya Yüksel, D vitamininin yalnı

.

Hansı qəhvə xərçəng riskini artırır?

Hazır qəhvə ən məşhur içkilərdən biridir. Bununla belə, araşdırmalar göstərir ki, həddindən artıq istehlak bəzi xərçəng növlərinin riskini artıra bilər. -ın xarici KİV-ə istinadla xəbərinə görə, təhlükə hazır qəhvənin tərkibindək

.

Saçınızı yalnız taxta daraqla darayın - Faydaları

Gözəl və sağlam saçlara sahib olmaq üçün mütəmadi baxım etmək lazımdır.  saçları qoruyan taxta darağın faydalarını təqdim edir:. 1. Qan dövranını yaxşılaşdırır. 2. Saç dərisini masaj edir. 3. Saç tökülməsinin qarşısını alır

.

Ofislərdəki bu yer unitazdan 400 dəfə daha çox çirkli imiş

Araşdırmalara görə, ofis masaları tualet oturacaqlarından 400 dəfə çox bakteriya daşıyır. Masaların və digər iş yerində istifadə olunan əşyaların təmizliyi yoluxucu xəstəliklərin qarşısını almaq üçün vacibdir. e- -a istinadə

.

Axşamlar bu qidaları yeməyin

Axşam sonuncu qida qəbulu yuxudan 3 saat əvvəl olmalıdır. İnsanın gecə saat 11-də artıq yuxuda olmalı olduğunu nəzərə alsaq, yemək maksimum 8-də yeyilib bitməlidir.  xəbər verir ki, qastroenteroloq Dmitri Fedulov yuxuda

.

Həm bədəni qızdırır, həm də müqaviməti artırır

Qış aylarında vətəndaşlara soyuq havalara qarşı zəncəfil istehlak etmələri tövsiyə olunur. e- -a istinadən xəbər verir ki, soyuq havalarda istehlak edilməsi tövsiyə edilən zəncəfil adətən limon, zərdəçal (sarıkök), bal v

.

Cazibədar görünmək istəyən xanımlar oxusun

İndi payız tam gücü ilə başladı, yalnız üzünüz deyil, bədənin də dərisi soyuq hava, quruyan hava və dəyişən temperaturların təsirini hiss edir. Dəri daha sürətlə quruyub çatlamağa meylli ola bilər, xüsusən ayaqlar, qolla

.

Xeyirli bildiyimiz naringinin ziyanı

Naringilər yüksək miqdarda C vitamini olan aşağı kalorili məhsuldur, buna görə də balanslaşdırılmış pəhrizə yaxşı uyğun gəlir, lakin miqdarında olmalıdır.  xəbər verir ki, bunu dietoloq Alexandra Poroşina deyib. O, gündəli

turlar.az

sonxeber.az sade makiyaj sekilleri toy gecesi donlar 2025 veten haqqinda insa byanka qadın müdafiəsi dil haqqında aforizmlər cantalar oglan evi məsəllər xeyanet sac modelleri