Hünkarın ən asan bəyənilməsini necə etmək olar? Hünkarı bəyənmək üçün məsləhətlər

Hünkarın ən asan bəyənilməsini necə etmək olar? Hünkarı bəyənmək üçün məsləhətlərKöhnə Osmanlı ləzzətlərindən və tez -tez dadına baxan Hünkar Begendi, xüsusi qonaqlarınız üçün hazırlaya biləcəyiniz ləzzətli əsas yeməklərdən biri ola bilər. Axşam çox sayda qonaq qəbul edirsinizsə, mütləq Hünkarın xoşladığı yeməyi sınamalısınız.

Köhnə Osmanlı ləzzətlərindən biri olan Hünkar'ın xoşladığı yeməklər bu günə qədər süfrələrimizə çatmışdır. Hünkar onu nəinki adı ilə, həm də dadı ilə bəyəndi. Saray ləzzəti sayılan badımcan yeməklərini sevənlər üçün əvəzolunmaz bir ləzzət olan Hünkarın bəyənilməsi də çox asandır. Hünkar çox dramatik bir hekayəsi olan yeməyi bəyəndi, illərdir süfrələrimizdə olan bir yeməkdir. Bu gün Cənub -Şərqi Anadolu Bölgəsi ilə eyniləşdirilir. Bunun necə baş verdiyinə dair bir çox söz -söhbət var. Hünkar kalori məlumatlarını çox bəyəndi: Ət 100 qramlıq porsiyada 175 kalori ehtiva edir. (64% yağ, 24% zülal, 12% karbohidrat). Bu yeməyi evdə bişirmək istəyən vətəndaşlar, Hünkarın necə ediləcəyi sualına cavab axtararkən,

-Badımcanın dadını artırmaq üçün sobada qovurmağa cəhd edə bilərsiniz. Patlıcan qovurmağa başlamazdan əvvəl sarımsaq və limon yağına batıraraq ətirli edə bilərsiniz.
- Yavaş -yavaş südü əlavə edib qarışdırın. İstəsəniz, əvvəlcədən südü qaynadıb üzərinə dəfnə yarpağı əlavə edə bilərsiniz.
-Reseptdə istifadə edəcəyiniz tərəvəzlərin incə doğranmasına əmin olun. Bu şəkildə tərəvəzlərin dadının yeməklə daha yaxşı qarışdığını görəcəksiniz.
- Patlıcan kimi tərəvəz yeməklərində qızartmaq və bişirmək həmişə daha yaxşı nəticələr verəcək. Tərəvəz ləzzətini artıran bu texnika həm də reseptin qısa müddətdə hazırlanmasına imkan verir.
HÜNKAR BEĞENDİ TARİFİ:

MALZEMELER

750 gram dana eti
5 diş sarımsak
4 yemek kaşığı tereyağ
3 küçük boy soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
4 adet domates
4 su bardağı sıcak su
Tuz

Sosu için;

5 adet patlıcan
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 buçuk yemek kaşığı tereyağ
Tuz
2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber
Kekik (isteğe göre)

Hünkar beğendi yemeği, buruk bir aşk hikayesinden geliyor. Uzun yıllardan süregelen rivayetlere göre; 1800’lü yıllarda Sultan Abdülaziz Napolyon’u ziyarete gider. Ve o sırada kraliçeye aşık olur. Ama bu aşk imkansız denecek kadar zordur. Daha sonrasında Sultan da, Napolyon’u kendi sarayına davet eder. Ancak davete gidemeyen Napolyon, kendi yerine kraliçeyi gönderir. Bu sırada Hünkar, heyecanından dolayı yapılan hiçbir yemeği beğenmez. Kraliçe ziyarete giderken yanında Fransız bir aşçı götürür. Aşçının Osmanlı mutfağında yaptığı beşamel sosu, Türk aşçının dikkatini çekti. Ve hazırladığı patlıcan közünün üzerine döktü. Sultan yediği yemeği çok beğendi. Yemeğin adı o günden itibaren hünkar beğendi yemeği oldu. Aşkları ise kavuşamadan yarım kaldı. Hünkarın beğenmesi mi, yoksa dillere destan lezzeti mi? İşte tarifi:

Mətbəx     Baxılıb: 1715   Tarix: 31 iyul 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

turlar.az

hamilelikde qidalanma sade makiyaj sekilleri maskalar balamı sevirəm ev ve dizayn xəmir xörəkləri dolmalar kosmetika video hesaplama toy gecesı qiz evi haxista namiq qaraçuxurlu