Hünkarın ən asan bəyənilməsini necə etmək olar? Hünkarı bəyənmək üçün məsləhətlər

Hünkarın ən asan bəyənilməsini necə etmək olar? Hünkarı bəyənmək üçün məsləhətlərKöhnə Osmanlı ləzzətlərindən və tez -tez dadına baxan Hünkar Begendi, xüsusi qonaqlarınız üçün hazırlaya biləcəyiniz ləzzətli əsas yeməklərdən biri ola bilər. Axşam çox sayda qonaq qəbul edirsinizsə, mütləq Hünkarın xoşladığı yeməyi sınamalısınız.

Köhnə Osmanlı ləzzətlərindən biri olan Hünkar'ın xoşladığı yeməklər bu günə qədər süfrələrimizə çatmışdır. Hünkar onu nəinki adı ilə, həm də dadı ilə bəyəndi. Saray ləzzəti sayılan badımcan yeməklərini sevənlər üçün əvəzolunmaz bir ləzzət olan Hünkarın bəyənilməsi də çox asandır. Hünkar çox dramatik bir hekayəsi olan yeməyi bəyəndi, illərdir süfrələrimizdə olan bir yeməkdir. Bu gün Cənub -Şərqi Anadolu Bölgəsi ilə eyniləşdirilir. Bunun necə baş verdiyinə dair bir çox söz -söhbət var. Hünkar kalori məlumatlarını çox bəyəndi: Ət 100 qramlıq porsiyada 175 kalori ehtiva edir. (64% yağ, 24% zülal, 12% karbohidrat). Bu yeməyi evdə bişirmək istəyən vətəndaşlar, Hünkarın necə ediləcəyi sualına cavab axtararkən,

-Badımcanın dadını artırmaq üçün sobada qovurmağa cəhd edə bilərsiniz. Patlıcan qovurmağa başlamazdan əvvəl sarımsaq və limon yağına batıraraq ətirli edə bilərsiniz.
- Yavaş -yavaş südü əlavə edib qarışdırın. İstəsəniz, əvvəlcədən südü qaynadıb üzərinə dəfnə yarpağı əlavə edə bilərsiniz.
-Reseptdə istifadə edəcəyiniz tərəvəzlərin incə doğranmasına əmin olun. Bu şəkildə tərəvəzlərin dadının yeməklə daha yaxşı qarışdığını görəcəksiniz.
- Patlıcan kimi tərəvəz yeməklərində qızartmaq və bişirmək həmişə daha yaxşı nəticələr verəcək. Tərəvəz ləzzətini artıran bu texnika həm də reseptin qısa müddətdə hazırlanmasına imkan verir.
HÜNKAR BEĞENDİ TARİFİ:

MALZEMELER

750 gram dana eti
5 diş sarımsak
4 yemek kaşığı tereyağ
3 küçük boy soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
4 adet domates
4 su bardağı sıcak su
Tuz

Sosu için;

5 adet patlıcan
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 buçuk yemek kaşığı tereyağ
Tuz
2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber
Kekik (isteğe göre)

Hünkar beğendi yemeği, buruk bir aşk hikayesinden geliyor. Uzun yıllardan süregelen rivayetlere göre; 1800’lü yıllarda Sultan Abdülaziz Napolyon’u ziyarete gider. Ve o sırada kraliçeye aşık olur. Ama bu aşk imkansız denecek kadar zordur. Daha sonrasında Sultan da, Napolyon’u kendi sarayına davet eder. Ancak davete gidemeyen Napolyon, kendi yerine kraliçeyi gönderir. Bu sırada Hünkar, heyecanından dolayı yapılan hiçbir yemeği beğenmez. Kraliçe ziyarete giderken yanında Fransız bir aşçı götürür. Aşçının Osmanlı mutfağında yaptığı beşamel sosu, Türk aşçının dikkatini çekti. Ve hazırladığı patlıcan közünün üzerine döktü. Sultan yediği yemeği çok beğendi. Yemeğin adı o günden itibaren hünkar beğendi yemeği oldu. Aşkları ise kavuşamadan yarım kaldı. Hünkarın beğenmesi mi, yoksa dillere destan lezzeti mi? İşte tarifi:

Mətbəx     Baxılıb: 816   Tarix: 31 iyul 2021
f Paylaş


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Dadlı şüyüd şorbası necə hazırlanır? Dadlı şüyüd şorbası

Tərəvəzlə hazırlanan yeməkləri sevənlər üçün gözəl bir reseptimiz var. Tutarlılığı ilə göz oxşayan və praktiki hazırlığı ilə qadınları güldürəcək şüyüd şorbası haqqında heç eşitməmisiniz. Fərqli bir şorba resepti axtaranla

Ağzınızda əriyən saray halvası necə hazırlanır? Saray halvasının tam uyğunluğunda hiyləgərliyi

İzmit bölgəsinə aid olan saray halvasını evdə sınamaq necə? Ağzınızda əriyən saray halvası çayla çox yaxşı gedir. Böyüklərimizin çox hazırladığı saray halvasının əsl tarixi Osmanlıdan gəlir. Bəs saray halvası necə hazırlanır?

Evdə konservləşdirilmiş kişilər necə hazırlanır? Qış menemen hazırlamaq üçün məsləhətlər

Yayda dadlı və dadsız pomidor yemək və ya yeməkdə tomat pastası əvəzinə istifadə etmək konservləşdiricilərin ən uyğun vaxtıdır. Hazırlanması asan olan, lakin fəndlərinə diqqət yetirmək lazım olan ev konservçilərinin ev reseptin

Evdə ətdən kolbasa necə hazırlanır? Ən asan kolbasa hazırlamaq üçün məsləhətlər

ətin fərqli bir şəkildə qiymətləndirmək istəyirsinizsə, Kayseri bölgəsindən gələn kolbasa reseptini sınaya bilərsiniz. Təzə yufkalar dadı ilə razı olmayan sucuk üçün ən yaxşı şeydir! Hazırsınızsa, bunu necə edəcəyinizi addım-addı

Soyuq nanə limonu necə hazırlanır? Nanə ilə evdə soyuq limon hazırlamaq

Yaz yay payız aylarında limonlu təravətləndirici içki kimi bir şey yoxdur. İsti havalarda nanə soyuq limon yeməkdən də zövq alacaqsınız. Üstəlik, hazırlamaq çox sadədir. Nanə soyuq limonu necə hazırlanır? Evdə nanə soyu

Dalaq necə bişirir? Quzu qanamadan bişirmək üçün göstərişlər! Doldurulmuş Dalaq resepti

Türkiyədə tez-tez istehlak edilən və qida mağazası sayılan dalaq, xüsusən Qurban bayramında süfrələrdən əskik olmur. Anemiya problemi olan insanların dalaq istehlak etmələri tövsiyə olunur. Dalaq bişirmə texnikası və qovurm

Bol soğanla ət sote etmək necədir? Ləzzətli Soğan Ətli Sote resepti

Yemək üçün ləzzətli və asan bir resept sınamaq istəyirsinizsə, soğan ilə sote edilmiş ət yalnız sizin üçündür.Osmanlılar dövründə sultanların tez-tez xahiş etdiyi soğanlı ətli sote evdəki hər kəsin xoşuna gələcəkdir. Bə

Arabaşı şorbası

Tərkibi:. 6 su st toyuq suyu. Didilmiş toyuq. 1 yemək qaşığı pomidor sousu. Yemək qaşığının ucundə bibər sousu. 1 y/q kərə yağı. 1 ç/q qırmızı istiot. Ç\q yarısı qara istiot. 1 su st un. 1 su st su . Arabaşı şorbası. Hazırlanması:

Göbələkli sulu küftə (foto-resept)

Tərkibi:. 400 qram yaşıl noxud. 10 ədəd göbələk. 1 ədəd quru soğan. 2 diş sarımsaq. 5-6 y/q zeytun yağı. 1 st pomidor sousu. duz. istiot. su. Küftəsi üçün:. 300 qram orta yağlı qiymə. 1 kiçik boy quru soğan (sürtgəcdən keçirilmiş)


sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az

sonxeber.az həkim məsləhəti gözəllik məhsulları yay geyimləri 2021 veten haqda atalar sözləri suni mayalanma kicik biznes qurmagin yollari düzgün makiyaj kosmetika anasi mustafanin nagili