İçkilər şüşə butulkalarda niyə daha dadlıdır? - Elmi izahı

İçkilər şüşə butulkalarda niyə daha dadlıdır? - Elmi izahıPlastik butulkalarda olan içkilərin dadının bir qədər fərqli olduğunu hiss etməmisiniz. Amma şüşə butulkadan içdiyiniz zaman fərqi mütləq hiss edəcəksiniz. Görək əslində bu vəziyyətin səbəbi nədir.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, əgər dad hissi ilə bağlı həssaslığınız varsa alümini qablaşma, plastik və şüşə butulka arasında hər zaman cüzi də olsa dad fərqi hiss edirsiniz.
Sərinlədici içki şirkətləri iddia edirlər ki, qablaşdırılmasından asılı olmayaraq onların resepti dəyişmir. Amma bəzi insanlar şüşə və ya plastik butulkadakı içkilərin dadında fərqi hiss edirlər.
Bunun elmi səbəbi odur ki, plastik butulka şüşə və ya alüminium qablaşmadan daha çox CO2 keçiricidir. Yəni karbondioksid qazı plastik butulkadan daha sürətli xaric olur.
Bundan başqa plastik butulkalarda həmçinin içkiyə keçən və ona bir az plastik dadı verən asetaldehid astarı var.
Şüşə butulkadakı içki daha uzun müddət təzə qalır, çünki CO2-nin çıxması daha çətindir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 822   Tarix: 02 sentyabr 2024
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Bu xəstəlik tez-tez qriplə qarışdırılır - Həkim xəbərdarlıq etdi

Rusiyalı terapevt Marina Ovsyannikova qrip və digər akut respirator virus infeksiyaları (ARVI) arasındakı fərqləri açıqlayıb. xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə ARVI yüngül keçir və adətən rinovirus, adeno və metapnevm

.

"Samaqon" korluğa səbəb ola bilər"

"Evdə hazırlanmış spirt korluq və ölümlə nəticələnə bilər". xəbər verir ki, həkim-qastroenteroloq Vladimir Neronov evdə hazırlanmış spirtli içkilərin, xüsusilə samaqonun metanol səbəbindən ciddi təhlükə yaratdığın

.

Bir hərəkətlə qarşı tərəfi inandırmağın asan yolu - Açıqlama

Həmişə deyilir ki, jestlər danışıqdan daha təsirlidir. İnsan kiçik bir hərəkətlə qarşısındakının emosiyalarını dəyişə bilər. xəbər verir ki, bu barədə Bbədən dili üzrə ekspert Adrianne Carter söyləyib. O, insanlara qarşısındak

.

Gel dırnaqların bilinməyən fəsadları: Gözəllik yoxsa genetik zərər?

Son illərdə qadınlar arasında məşhurlaşan gel dırnaqları estetik görünüş təqdim etsə də, sağlamlıq üçün risklər daşıyır. xəbər verir ki, mütəxəssislər xüsusilə gel dırnaqlarında istifadə olunan TPO (Trimetilbenzoil Difenilfosfi

.

Hər gün səhər yeməyində banan yesək, belə olacaq

Günü bananla başlamaq sadə və adi seçim kimi görünə bilər. Amma bu meyvənin müntəzəm olaraq səhərlər yeyilməsi orqanizmə düşündüyümüzdən daha dərindən təsir göstərir. Diyetoloqlar qeyd edirlər ki, banan sürətli karbohidra

.

Hər il 11 milyon insan bu xəstəlikdən ölür - Kimlər risk altındadır?

Yoluxucu xəstəliklər və klinik mikrobiologiya üzrə mütəxəssis Dr. Müberra Hraloğlu sepsisin ölümcül nəticələri barədə xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, orqanizmin bakteriya, virus, göbələk və ya parazitləri

.

Siçanlar üzərində test edildi, indi də insanlarda yoxlayacaqlar - Alimlər görün nə tapdı

Beyində iştahı idarə edən hissə aşkarlanıb. xəbər verir ki, tədqiqat nəticələri Cell Reports jurnalında dərc olunub. BNST adlanan hissənin iştahı idarə etməsi aşkarlanıb. Araşdırmalara görə bu sahə həm dadı, həm də aclı

.

Gənclərdə ürək xəstəlikləri artmaqdadır - mütəxəssislər xəbərdarlıq edir

Son illərdə 20-30 yaş arası gənclər arasında ürək-damar xəstəlikləri və qəfil ürək tutmaları hallarında artım müşahidə olunur. "BBC News"un araşdırmasına görə, həm genetik, həm də həyat tərzi ilə bağlı amillər gəncləri

.

C vitamini bu şəxslərə xeyirdən çox zərər verir

"Askorbin turşusunu ( vitamin C-nin elmi adı ) yüksək dozada qəbul etmək nə xəstəliyin qarşısını alır, nə də gedişatını yüngülləşdirir". xəbər verir ki, rusiyalı terapevt Svetlana Kanevskaya payız aylarında vitami

turlar.az

geyim şəkilləri toy gecesi hamilelikde qidalanma hikmətli hekayələr allergiya veten haqqinda atalar sozleri menstruasiya kosmetika novruz hakisdalari gulmeli hakista klitor vetene aid atalar sozleri qız bürcü