İmmuniteti gücləndirir, xərçəngdən QORUYUR

İmmuniteti gücləndirir, xərçəngdən QORUYURƏzgil payız və qış aylarında bitən, həm dadı, həm də sağlamlığa faydaları ilə tanınan meyvədir.
Milli.Az qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, xüsusilə C vitamini, B vitaminləri, kalium, maqnezium və kalsiumla zəngindir.
Bu xüsusiyyətləri ilə immunitet sistemini dəstəkləyir, həzm sisteminə kömək edir və ümumi sağlamlığı qoruyur.
Əzgil tərkibindəki C vitamini sayəsində immunitet sistemini gücləndirməyə kömək edir. Orqanizmi xəstəliklərə qarşı qoruyur və xüsusilə qış aylarında soyuqdəymə kimi infeksiya riskini azaldır.
Zülal, liflə zəngin meyvədir və həzm sisteminin nizamlı işləməsinə kömək edir. Qəbizlik problemlərini aradan qaldırır və bağırsaq sağlamlığını dəstəkləyir.
Tərkibindəki antioksidantlar sayəsində əzgil bədəndəki sərbəst radikallarla mübarizə aparır və hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alır. Bu xüsusiyyətləri ilə xərçəngə qarşı qoruyucu təsir göstərir.
Kaliumla zəngin olan bu meyvə qan təzyiqini tənzimləyir və ürək sağlamlığını qoruyur. Həmçinin xolesterol səviyyələrini tarazlamağa kömək edir.
Əzgil diabet xəstələri üçün də faydalı meyvədir. Aşağı qlisemik indeksi sayəsində qan şəkərinin səviyyəsini tarazlaşdırır.
Qan dövranını sürətləndirən əzgil meyvə kimi və ya çay kimi istehlak edildikdə bədəndə yığılan toksinləri çıxarır.
Tərkibindəki lif sayəsində maddələr mübadiləsini sürətləndirərək arıqlamağa kömək edir.
Müxtəlif yollarla əmələ gələn böyrək və öd daşlarının çıxarılmasında mühüm rol oynayır.
Qan dövranına da müsbət təsir göstərir. Beyinə gedən damarlardakı oksigen miqdarını artıraraq daha aydın düşünməyə kömək edir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1110   Tarix: 09 fevral 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Protein tozları həqiqətən lazımlıdır? - Mütəxəssisdən açıqlama

Protein tozları uzun illərdir xüsusilə idman edən və əzələ kütləsini artırmaq istəyən şəxslər arasında populyardır. . xəbər verir ki, mütəxəssislər bildirirlər ki, bu əlavələr hər kəs üçün zəruri deyil və bəzi hallarda sağlamlı

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

"Məcburi maska taxmaq" dövrü geri qayıdır? - Məktəblər bağlandı, xəstəxanalarda yer yoxdur

Avropada sürətlə yayılan və H3N2 virusunun yeni mutasiyası ilə əlaqələndirilən "super qrip" hallarının artması ciddi narahatlıq yaradıb. Bir çox ölkədə xəstəxanalar yüksək hazırlıq vəziyyətinə gətirilib, hətta bəz

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Telefonu tualetə əsla aparmayın - 10 səbəb

Bir çox insan telefonu tualetə apararkən riskləri belə nəzərə almadan bunu edir. Lakin getdikcə daha çox insan bu vərdişdən şüurlu şəkildə imtina edir. Səbəblər yalnız gigiyena ilə bağlı deyil; həmçinin cihaz asılılığın

.

"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri

Mayonez həddindən artıq istifadə edildikdə ürək-damar xəstəlikləri riski artır. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Margarita Belousova deyib. O bildiirb ki, mayonezin həddindən artıq qəbulu sağlamlıq üçün ciddi risklə

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?

Kembric Universitetinin alimləri insan beyninin həyat boyunca dörd əsas "yenidən konfiqurasiya" mərhələsindən keçdiyini müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nature Communications" jurnalında dərc olunan araşdırm

turlar.az

qis geyimləri 2025 gözəllik məhsulları makiyaj etmek qaydalari yataqda qonaq otaqlarinin dizayni 2025 yay paltarlari mede tursusu kosmetika novruz hakisdalari səməd vurğun opusme sirniyatlar toyuq salati