İnfeksiya epidemiyaları zamanı xiyar yeməyin müsbət tərəfləri açıqlandı
Əsasən yay aylarında qida rasionumuzun ayrılmaz hissəsi olan xiyar infeksiya epidemiyaları zamanı insan orqanizminə müsbət təsir göstərə bilər.
"Food.news" xəbər verir ki, xiyarda olan güclü antioksidantlar bədəni immun sistemini zəiflədən təhlükəli azad radikallardan qorumağa kömək edir.
Buna görə də, soyuqdəymə, qrip, koronaivrus kimi xəstəliklər zamanı xiyar yemək orqanizmin xəstəliklərə qarşı dayanıqlılığını artıra bilər.
Bundan əlavə, xiyarın sidikqovma xüsusiyyətləri bədənin toksinlərdən azad edilməsinə də imkan yaradır.
Xiyarda olan kukurbitasinlər bu tərəvəzə acı tam bəxş edir. Məhz bu birləşmələr metabolizmi və qanda şəkər səviyyəsini tənzimləyə bilir.
Xiyarın digər komponenti olan sterollar isə orqanizmdə xolesterin səviyyəsini azaldır.
Milli.Az /news.milli.az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Dikdaban geyinən qadınların nəzərinə! - Həkimdən xəbərdarlıq
Xərçəngin ən təhlükəli növü belə yaranır
Bu xəstəlik dünyada sadəcə 13 nəfərdə var
Səhər yeyilən bu yemək başdan ayağa "zəhər"dir
Diş məcunları saçdan hazırlanacaq
Tanınmış dondurma markasında təhlükəli bakteriyalar aşkarlandı
Azərbaycanın "Uşaq Avroviziya 2025" səhnəsini Mads Enggaard quracaq
Kasıblar varlılardan daha çox insult keçirirlər - ARAŞDIRMA
Bəzi səs rejissorları toyda mikrafonumuzun səsini azaldır' - Aynurdan iddia
Kipr 'Avroviziya' təmsilçisini açıqladı
Nərmindən növbəti qələbə nəğməsi - AUDİO