İnsan həyatının DADLI DÜŞMƏNİ
Alimlərin yeni araşdırmasına görə, tez-tez qızardılmış kartof yeyən insanlarda erkən ölüm riski digərlərinə nisbətən daha çoxdur.
Elm adamları bu nəticəyə aparılan təcrübədən sonra gəliblər.
Azertag.az "The American Journal of Clinical Nutrition" dərgisinə istinadla xəbər verir ki, tədqiqat üçün 45-79 yaşarası 4500-ə yaxın insanın üzərində təcrübə aparılıb. Onlar iştirakçıları kartofun qəbul miqdarına görə qruplaşdırıblar. Səkkiz il ərzində pasiyentlərdən 236-sı dünyasını dəyişib. Tədqiqatın nəticəsinə əsasən, həftədə iki dəfə və ya çox qızardılmış kartof yeməyin erkən ölüm riskini iki dəfə artırdığı məlum olub.
Alimlər yağda qızardılmış istənilən qidanın cinsindən və yaşından asılı olmayaraq insan orqanizmi üçün ziyanlı olduğunu bildiriblər.









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Uşaqlarımın sənədlərini göstərmək utanc idi' - Vəfa
Peskov həyat yoldaşının premyerasında - FOTOLAR
Röya və Elçinin 'Can'ı təqdim olundu - AUDİO
Son zamanlar mənə qarşı negativ rəylər çoxalıb' - Nəfəs
Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu
Niyə səhərlər acqarına ilıq su içməliyik?
Mövsümi qripdən qorunmağın 5 yolu - Mütəxəssisdən tövsiyə
Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış
Leps toy icazəsi üçün Putinə məktub yazacaq
Murat Övüç həbsdən məktub yazdı - Günahım nədir, bilmirəm
Bu simptomlar sizdə varsa virusa yoluxmusunuz - Həkimə gedin