İnsanlar payız-qış aylarında niyə daha yorğun olur?

İnsanlar payız-qış aylarında niyə daha yorğun olur?Həkimlər insanların niyə payız-qış aylarında daha çox yorğunluq hiss etdiyini izah edib.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, payız və qış təkcə soyuqdəymələrin artması dövrü deyil. Bu zaman əksəriyyət özlərini hədsiz yorğun hiss edir. 
Həkimlər bildirir ki, əvvəla, gün işığı kifayət qədər deyil. Onların sözlərinə görə, qaranlıqda daha çox melatonin istehsal olunur ki, bu da yorğunluq hissi yaradır. Buna görə də səhərlər qaranlıqda yataqdan qalxmaq daha çətin görünür. Beyninizin normal vəziyyətə qayıtması üçün 30 dəqiqədən daha çox vaxt lazımdır. Həkim zəngli saatdan sonra dərhal ayağa qalxmağı və "daha beş dəqiqə" uzanmamağı məsləhət görür.
Mütəxəssis həmçinin əlavə edib ki, qışda insanlar isinmək üçün daha çox yağlı qidalar yeyirlər. Ancaq bu cür qidalar həmişə sağlam olmadığı üçün özünüzü yorğun və tənbəl hiss edə bilərsiniz.
Bundan əlavə, həkim evdə çox qalmamağı və daha tez-tez təmiz havaya çıxmağı tövsiyə edir. Formada qalmaq üçün qışda da oksigen lazımdır. Evdə, pəncərələr bağlı, quru hava baş ağrısı, başgicəllənmə və yorğunluğa səbəb ola bilər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1827   Tarix: 17 noyabr 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Gündə 8 banka enerji içkisi içdi, bir tərəfi iflic oldu

Populyar enerji içkilərinin həddindən artıq qəbulu insult riskini artırır. xəbər verir ki, Britaniyalı həkimlərin "BMJ Case Reports" jurnalında dərc olunan araşdırmasına görə enerji içkilərinin həddindən artıq qəbul

.

Donuz əti yeyən kişi infarkt keçirdi

Moskvada kişi donuz əti yedikdən dərhal sonra özünü pis hiss edərək xəstəxanaya çatdırılıb. xəbər verir ki, həkimlər ona kardiogen şok və 1-ci tip Kounis sindromu diaqnozu qoyublar. Bu sindrom nadir rast gəlinən, allergi

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

.

Sinə xərçənginin də dərmanı tapıldı

Təhlükəli növ döş xərçənginin təkrarlanma riskini azaltmaq üsulu tapılıb. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin (Los-Anceles) alimləri erkən mərhələdə hormonlara həssas döş xərçənginin təkrarlanma ehtimalını əhəmiyyətl

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş

Son illərdə doğum nisbətləri əsasən qadınların yaşı ilə əlaqələndirilsə də, mütəxəssislər kişilərdə də ata olmaq üçün "riskli yaş" anlayışının olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, Üroloq Prof. Dr. Murat Zorun sözlərin

turlar.az

hamilelikde qidalanma kosmetika mehsullari geymler 2025 qadın döşü çanta ayaqqabı varikosel otaq dizaynlari kosmetika novruz bayramına aid bakışta bürcler rus dilini oyrenek 2ci ders bakire hakisdalar