İnsanlar payız-qış aylarında niyə daha yorğun olur?

İnsanlar payız-qış aylarında niyə daha yorğun olur?Həkimlər insanların niyə payız-qış aylarında daha çox yorğunluq hiss etdiyini izah edib.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, payız və qış təkcə soyuqdəymələrin artması dövrü deyil. Bu zaman əksəriyyət özlərini hədsiz yorğun hiss edir. 
Həkimlər bildirir ki, əvvəla, gün işığı kifayət qədər deyil. Onların sözlərinə görə, qaranlıqda daha çox melatonin istehsal olunur ki, bu da yorğunluq hissi yaradır. Buna görə də səhərlər qaranlıqda yataqdan qalxmaq daha çətin görünür. Beyninizin normal vəziyyətə qayıtması üçün 30 dəqiqədən daha çox vaxt lazımdır. Həkim zəngli saatdan sonra dərhal ayağa qalxmağı və "daha beş dəqiqə" uzanmamağı məsləhət görür.
Mütəxəssis həmçinin əlavə edib ki, qışda insanlar isinmək üçün daha çox yağlı qidalar yeyirlər. Ancaq bu cür qidalar həmişə sağlam olmadığı üçün özünüzü yorğun və tənbəl hiss edə bilərsiniz.
Bundan əlavə, həkim evdə çox qalmamağı və daha tez-tez təmiz havaya çıxmağı tövsiyə edir. Formada qalmaq üçün qışda da oksigen lazımdır. Evdə, pəncərələr bağlı, quru hava baş ağrısı, başgicəllənmə və yorğunluğa səbəb ola bilər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1803   Tarix: 17 noyabr 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Gərginsinizsə bu vitamininiz çatışmır

Vitamin D, B12, B6, maqnezium, sink və omeqa-3 yağ turşuları çatışmazlığını erkən mərhələdə müəyyən etmək çətindir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq, tibb elmləri namizədi Nataliya Tananakina deyib. "Bu qid

.

Ömrü uzadan 10 qida açıqlandı - Daim yeyənlər həkimə getmir

Dünyanın ən güclü 10 qidası açıqlanıb. xəbər verir ki, "Forbes" sağlamlıq üzrə aparılan araşdırmalar əsasında mütləq istifadə edilməli olan 10 təbii qidanın siyahısını açıqlayıb. Bu məhsulların orqanizmi gücləndirdiyi

.

Miqren ağrılarını yüngülləşdirə biləcək üsullar AÇIQLANDI

Miqren dünya üzrə milyonlarla insanın həyat keyfiyyətinə təsir edən, kəskin və dözülməz baş ağrıları ilə müşayiət olunan nevroloji problem sayılır. -ın məlumatına görə, mütəxəssislər bildirirlər ki, bəzi sadə üsullar miqre

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

.

Soyuducuya ikinci dəfə qoyulanda zəhərə çevrilir - 5 əsas qida

Buzu açıldıqdan sonra bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq olmaz. xəbər verir ki, bunu həkim Hüseyin Tapik deyib. Onun sözlərinə görə donu açılmış bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq ciddi sağlamlıq riskləri daşıyır

.

Gənclik iksiri hazırlandı - Ömrü iki dəfə uzadır

ABŞ gənclik iksiri yaradıb. xəbər verir ki, vəd olunan məlumata görə ABŞ-nin Immorta Bio şirkəti tərəfindən hazırlanan SenoVax vaksini yaşlanma prosesini ləngitmək məqsədi daşıyır. Vaksin yaşlanan hüceyrələri hədəf alara

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Alimlər çuğundurun inanılmaz faydasını aşkarladı

Britaniyalı tədqiqatçılar çuğundurun damar, ürək və beyin sağlamlığı üçün faydalı olduğunu müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nutrients" jurnalında dərc olunan icmalda çuğundurun nitrat, betalain və polifenol tərkibini

turlar.az

geymler 2025 makiyaj instagram yay kolleksiyasi əməliyyatlar baliq qulagi ziyafət geyimləri üzü nəmləndirən maska kosmetika sanama toyuq salati burclerin uygunlugu tapmaca webnem tovuzlu