İnsanlar payız-qış aylarında niyə daha yorğun olur?

İnsanlar payız-qış aylarında niyə daha yorğun olur?Həkimlər insanların niyə payız-qış aylarında daha çox yorğunluq hiss etdiyini izah edib.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, payız və qış təkcə soyuqdəymələrin artması dövrü deyil. Bu zaman əksəriyyət özlərini hədsiz yorğun hiss edir. 
Həkimlər bildirir ki, əvvəla, gün işığı kifayət qədər deyil. Onların sözlərinə görə, qaranlıqda daha çox melatonin istehsal olunur ki, bu da yorğunluq hissi yaradır. Buna görə də səhərlər qaranlıqda yataqdan qalxmaq daha çətin görünür. Beyninizin normal vəziyyətə qayıtması üçün 30 dəqiqədən daha çox vaxt lazımdır. Həkim zəngli saatdan sonra dərhal ayağa qalxmağı və "daha beş dəqiqə" uzanmamağı məsləhət görür.
Mütəxəssis həmçinin əlavə edib ki, qışda insanlar isinmək üçün daha çox yağlı qidalar yeyirlər. Ancaq bu cür qidalar həmişə sağlam olmadığı üçün özünüzü yorğun və tənbəl hiss edə bilərsiniz.
Bundan əlavə, həkim evdə çox qalmamağı və daha tez-tez təmiz havaya çıxmağı tövsiyə edir. Formada qalmaq üçün qışda da oksigen lazımdır. Evdə, pəncərələr bağlı, quru hava baş ağrısı, başgicəllənmə və yorğunluğa səbəb ola bilər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1846   Tarix: 17 noyabr 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Orqanizmi təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırır, dərini qoruyur - Detoksun faydaları

Müasir həyat tərzi, qeyri-sağlam qidalanma, hava çirkliliyi, stress və kimyəvi maddələr orqanizmdə toksinlərin yığılmasına səbəb olur. Bu toksinlər zamanla həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər

.

Zərərli olduğu deyilən pendir növləri demensiyanın qarşısını alırmış

Pendirin istehlakı demensiyanın qarşısını almağa kömək edə bilər. xəbər verir ki, İsveçli alimlər yağlı süd məhsulları, xüsusilə yağlı pendirlər və krem məhsullarının demensiya riskini azalda biləcəyini müəyyən ediblər. Araşdırmad

.

Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida

Ləzzətli olduqları üçün gündəlik süfrələrdən əskik olmayan bəzi qidalar, mütəxəssislərin fikrincə, ürək sağlamlığı üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə emal olunmuş və qızardılmı

.

Çox adam arıqlamaq üçün belə edir, amma kökəldir

Gündə 1 və ya 2 dəfə yemək sağlamlıq üçün tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı diyetoloq, qastroenteroloq və endokrinoloq Viktoriya Gonçar deyib. Onun sözlərinə görə gün ərzində üç yeməyi atlamaq metabolizmin pozulmasına

.

Sink çatışmazlığı nələrə səbəb olur? - problemi aradan qaldırmağın yolları

Sink insan bədəni üçün həyati əhəmiyyət daşıyan minerallardan biridir. O, immun sistemi, dəri və saç sağlamlığı, dad və qoxu hissi, həmçinin hamiləlik və uşaqlıq dövründə sağlam böyümə üçün vacibdir. İnsan bədəni sinki öz

.

Ayaq göbələyi necə keçir? Ayaq göbələyinə nə kömək edir?

Ayaq göbələyi geniş yayılmış dəri problemlərindən biridir və ayaq dərisində müəyyən göbələk növlərinin çoxalması nəticəsində yaranır. Ən çox barmaqların arasında müşahidə olunsa da, növündən asılı olaraq ayağın üst hissəsində

.

Çay deyil, meyvədir

Berqamot çay kimi tanınsa da, əslində, onun sitrus bitkisi olduğundan çoxları xəbərsizdir. Bir versiyaya görə, onu seleksiya nəticəsində əldə ediblər. Başqa bir versiyaya görə, berqamot hibrid deyil, portağalın mutasiyas

.

Bunlar dəmir dərmanlarının təsirini azaldır

Dəmir preparatlarını qəhvə, çay, şərab və süd məhsulları ilə qəbul etmək onların mənimsənilmə effektivliyini azaldır. xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq Yelena Şafranskaya məlumat verib. Mütəxəssisin sözlərinə görə, qı

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

turlar.az

toy makiyajlari gelinlikler yay kolleksiyasi plov reseptləri şəxsi təcrübə baliq yagi siqaret tergitmeyin asan yolu kosmetika xanim az salam ziyafet geyimleri veten haqqinda bayatilar burclerin uygunlugu