İspanağı tez-tez qızdırıb yeməyin - Zəhərlənə bilərsiniz!

İspanağı tez-tez qızdırıb yeməyin - Zəhərlənə bilərsiniz!Araşdırmalar zamanı məlum olub ki, ispanağın özünün birbaşa zəhərli olduğunu anlayışı yalnışdır.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, uzun müddət solmadan saxlamaq üçün ispanaq yetişdirilərkən üzərinə kimyəvi maddə sıxılır. Bu zaman yabanı və zəhərli otların arasında olan ispanağın üzəırinə zəhərli maddələr yapışa bilir. Daha sonra istifadə zamanı bu maddələr insanlara zəhərlənməsinə gətirib çıxarır.
Necə təmizləməli?
Mütəxəssislər hər göyərtini öz mövsümündə yeməyi məsləhət bilir. İspanağı istifadədən öncə  yabanı otlardan təmizləmək lazımdır. Daha sonra yarpaqları tək-tək bol su ilə yuyulmalıdır. Bundan sonra yarım saat onu sirkəli suda saxlamaq və yenidən yarım saat təmiz suda saxlamaq lazımdır. Yalnız bundan sonra onurahatlıqla istehlak edə bilərsiniz.
Son zamanlar tərəvəz və göyərtidən zəhərlənmələrin artdığını bildirən mütəxəssislər bəzi tövsiyələr də verib. Onların sözlərinə görə, belə qidaları bişirib təkrar qızdırıb yemək təhlükəlidir. Adətən artıq qalan qidaları soyuducuda saxlayır və təzə qaldığını zənn edirik. Lakin diqqət etmək lazımdır ki, qidanı qızdırıb lazım olan qədər götürüb, artıq qalanını dərhal soyuducuya yerləşdirmək lazımdır. Yoxsa isti qidaların üzərinə mikro orqanizmlər yapışır. Yaxşı olar ki, qidaları bişirdiyiniz gün və ya bir gün sonra istifadə edin. Növbəti gün üçün artıq qida daha çox təhlükə mənbəyidir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1504   Tarix: 09 noyabr 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Gələn ildən bu əməliyyatlar və dərmanlar pulsuz olacaq - RƏSMİ

Növbəti ildən Xidmətlər Zərfinə ürək-damar, neyrocərrahiyyə, ümumi cərrahiyyə, uroloji, oftalmoloji, travmatoloji və laborator xidmətlərlə bağlı yeni tibbi xidmətlərin əlavə edilməsi, mövcud xidmətlərin çeşidinin artırılmas

.

Kökəlmə başlayıbsa, bu vitamin çatışmır

Vitamin D çatışmazlığı artıq çəkiyə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq və dietoloq Diana Erikanova bildirib. "Piylənməsi olan insanlarda vitamin D səviyyəsi normal bədən çəkisinə malik insanlarl

.

Bu müddətdə insanlar daha tez qocalır – iki əsas yaş dövrü

Mütəxəssislər insan orqanizmində qocalma prosesinin bütün yaşlarda eyni templə getmədiyini bildirir. Son elmi araşdırmalar göstərir ki, bədənin qocalma sürəti iki müəyyən dövrdə kəskin şəkildə artır və bu mərhələlərdə sağlamlı

.

Bunu biləndən sonra hər gün xurma yeyəcəksiniz - Ürəkdən şəkərə hər şeyə təsir edir

Son dövrlərdə aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, gündəlik xurma istehlakı, ümumi xolesterolun azaldılmasına kömək edir. Çoxları üçün xurma sadəcə şirin bir qəlyanaltı olaraq qalsa da, bu meyvənin sağlamlıq üçün bir ço

.

Ürək-damar xəstəliklərinin əsas səbəbi bu imiş

Ürək-damar xəstəliklərinin yaranmasında ən mühüm amillərdən biri düzgün qidalanmamaqdır. Gündəlik istehlak edilən bir çox məhsul bədəndə pis xolesterin (LDL) səviyyəsini artıraraq damarların tıxanmasına səbəb ola bilər. xəbə

.

Depressiyanın əsl səbəbi açıqlandı

Alimlər depressiyanın yaranmasının gözlənilməz səbəbini açıqlayıb. xəbər verir ki, KAIST tədqiqatçıları depressiyanın yalnız beyin fəaliyyəti ilə məhdudlaşmadığını müəyyən edib. Yeni araşdırma göstərir ki bu vəziyyət immu

.

Yatmazdan əvvəl nəyi, nə vaxt yemək lazımdır? - Mütəxəssislərin tövsiyələri

Yatmazdan əvvəl nəyi və nə vaxt yemək orqanizmin sağlamlığı və yuxunun keyfiyyəti üçün çox önəmlidir. Yatağa çox yaxın yemək həm yuxu ritmini poza, həm qanda şəkərin səviyyəsini dəyişdirə, həm də çəkini artıra bilər. Ümum

.

Ən sağlam ət hansıdır? - Mütəxəssislər cavab verdi

Ən sağlam və dietik ət növünün hansı olduğu uzun müddətdir müzakirə olunur. Mütəxəssislərin fikrincə, bu mövzuda lider dovşan ətidir. xəbər verir ki, xarici mənbələrin məlumatına əsasən, dovşan ətində zülalın miqdarı təxminə

.

Təmizlik vasitələrinin üzərində bu simvollar yoxdursa, əsla istifadə etməyin

Ev təmizliyində istifadə olunan vasitələrin üzərindəki təhlükəsizlik nişanları bir çox insanın fərqinə varmadığı həyati əhəmiyyətli xəbərdarlıqları əks etdirir. Avropa Kimyəvi Maddələr Agentliyi (ECHA) mütəxəssisləri bildirirlə

turlar.az

makiyaj instagram yaz geyimleri 2025 donlar 2025 ədəbi guşə aroma və fitoterapiya sifahi xalq edebiyyati haqqinda dirnaqlara qulluq qaydalari kosmetika xerceng bayatılar hakista sozler masqalar baldiz