İspanaqlı beşəməl souslu toyuq - RESEPT

İspanaqlı beşəməl souslu toyuq - RESEPTBu dəfə sizə pəhrizdə olanların da rahatlıqla yeyəcəyi, dadından doymayacağınız resept təqdim edəcəyik.

Metbuat.az beşəməl souslu toyuğun hazırlanma qaydası ilə sizi tanış edir.
Lazım olan ərzaqlar:

2 ədəd bötöv toyuq sinəsi
1 dəstə ispanaq
2 ədəd soğan
1 ədəd qırmızı bibər
3 diş sarımsaq
1 çimdik ətotu
3 ədəd pomidor
Zeytun yağı
Duz və istiot

Beşamel sous üçün:
1,5 stəkan süd
1 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı kərə yağı
Duz, istiot
Muskat qozu

Üzəri üçün:
Kaşar pendiri

Hazırlanmasına gəldikdə isə, soğanları doğrayın. Qırmızı bibəri və sarımsaqları nazik formada doğrayın. Tavaya zeytun yağı töküb soğan və qırmızı bibəri qovurun. Daha sonra ispanaq yarpaqlarını da tavaya əlavə edin. Duz-istiot vurun. 1-2 dəqiqə qarışdırıb ocağı söndürün. Toyuğun döş ətini ortadan 2 hissəyə bölün. Böldüyünüz ətdən cib formasında hissə açın. Hazırladığınız içliyi ora əlavə edin. Yağlanmış soba qabına içini doldurduğunuz toyuqları düzün. Üzərinə zeytun yağı, duz və istiot töküb ətotu vurun.

Əvvəlcədən 220 dərəcə qızdırılmış sobada bişirin. Kənarda pomidorları kub formasında doğrayıb toyuq bişməyə yaxın sobaya əlavə edin.

Beşəməl sousu üçü, kiçik bir qazana unu və kərə yağını əlavə edib qovurun. Unun iyi çıxanda soyuq südü tökün və əl blenderi ilə qarışdırın. Duz-istiot vurun. Muskat qozunu sürtgəcdən keçirib əlavə edin. Sous qaynayanda ocağın altını söndürün.

Toyuq bişəndə sobadan götürüb hazırladığınız beşəməl sousunu üzərinə tökün. Son olaraq kaşar pendirini sürtgəcdən keçirib əlavə edin və 3 dəqiqə qızardın.

Qeyd: Hazırlanması vaxtınızı alsa da, dadından doymayacaqsınız.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3337   Tarix: 23 noyabr 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

turlar.az

toy makiyaji sekilleri geyim və ayaqqabılar kosmetik vasiteler korpelerde qebizlik prostat kesmikli blincik qışa hazırlıq kosmetika burclerin uygunlugu gözellik sanamalar aysel 8 mart