İspanaqlı gül börək

İspanaqlı gül börəkƏrzaqlar:

İspanaqlı gül börək

4 ədəd börək yuxası

4 orta dəstə ispanaq

2 ədəd baş soğan

1 st süd

1/2 st zeytun yağı

150-200 q pendir

1x.q çörəkotu

1 ədəd yumurta

Duz

Istiot

Hazırlanması:

İspanağı təmizləyib yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.

İspanaqlı gül börəkSoğanın qabığını soyub yuduqdan sonra doğrayırıq.

İspanaqlı gül börəkZeytun yağından 3- x.q əlavə edib qızılı rəngdə olanadək qovururuq.

İspanaqlı gül börəkDoğradığımız ispanağı soğanın üstünə əlavə edirik. Zövqə görə duz və istiotunu da tökürük.

İspanaqlı gül börəkİspanağı da 10-15 dəq qovurub götürürük. Qoyuruq soyuyur. Pendiri əzirik.

İspanaqlı gül börəkSüd ilə yağı qarışdırırıq. Yuxaları bir-bir sərib süd ilə yağ qarışığı çəkirik. Dörd yüxanı üst-üstə bu qayda ilə isladırıq.

İspanaqlı gül börəkİslanmış yuxanı dörd yerə bölürük.Hər bir yuxanın enli tərəfinə əzilmiş pendir səpib ispanaq qovurmasından qoyuruq.

İspanaqlı gül börəkHər bir yuxanın qatını götürüb bükürük.Bu qayda ilə bütün kəsilmiş yuxalara içlik qoyub bükürük.

İspanaqlı gül börəkİspanaqlı gül börəkİspanaqlı gül börəkBükülmüş börəkləri qaba kağız sərib yığırıq.

İspanaqlı gül börəkBörəklərin üzünə yumurta çəkib çörəkotu səpirik.

İspanaqlı gül börək210-220 dərəcədə qızdırılmış sobada üzü tamam qızaranadək bişiririk.

İspanaqlı gül börəkBörəklərimiz hazırdır.

İspanaqlı gül börəkNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3927   Tarix: 01 noyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Padimcan pancake resepti

Nə vaxtsa badımcanlı pancake alacaqsınız? Damağınızı qıracaq dadlı bir reseptlə buradayıq. Çalışdığımız dadlardan birindən badımcanlı pancake resepti. Gündüz masası üçün, çayın yanında, qonaqlarınıza yemək və ya isti qəlyanalt

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

turlar.az

geyim dəbləri hamiləlik makiyaj etmek qaydalari sharlotka resepti abşeron tortu dəri xəstəlikləri zirincin faydaları kosmetika naz mila xanim az qoğalın nağlı toy gecesı üzeyir hacıbəyli