İsti dondurma: dadlı və faydalı

İsti dondurma: dadlı və faydalıDemək olar ki, bütün uşaqlar şirniyyatı sevir, dondurma isə onlar üçün əsl bayramdır. Ancaq bir problem var ki, şirniyyata artıq həvəs uşaq orqanizminə mənfi təsir edə bilər. "Dadlı qida" və "Faydalı qida" arasında qalarkən necə seçim etməli?

Seçim etməyinizə gərək yoxdur. Artıq sizin əvəzinizə düşünərək həm dadlı, həm də faydalı qida resepti hazırlayıblar.

Bu resept "isti dondurma" adını alıb. Dadına görə o, klassik dondurmadan çox az fərqlənir, amma onu soyudulmamış yemək lazımdır. Bundan əlavə bu qida yalnız təbii tərkiblərdən ibarətdir.

Beləliklə, hazırlanması üçün lazım olanlar:

• Qatıq və ya bişmiş süd (0,5 litr);

• Az yağlı xama (¼ stəkan);

• Şəkər — zövqə görə (¼ dən ½ stəkana qədər), əlavə üçün vanil şəkəri (yarım paket — təxminən 10 qr.);

• jelatin (1 xörək qaşığı).

Resept (hazırlanma prosesi bütünlükdə 10 dəqiqə vaxt alır):

1. Jelatin su ilə qarışdırılr, həll edilir, zəif odun üzərinə qoyulur, müntəzəm qarışdırılır (qaynamağa imkan verməyin!). Parçalar (lopalar) əridikdən sonra odun üzərindən götürülür.

2. Qatıq, şəkər və xamanı mikserlə qarışdırıb ona jelatin əlavə edilir, köpük alınana qədər qarışdırılır (5 dəqiqədən çox olmamaq şəryilə).

3. Formalı qablara tökülüb, soyuducuya qoyulur (1 neçə saat)

Nüanslar:

• Qatığı qismən istənilən meyvə şirəsi ilə əvəz etmək olar (əlbəttdə ki, üstünlük təzə sıxılmış meyvə şirələrinə verilməlidir)- nəticədə maraqlı südlü-meyvəli qarışıq alınır.

• Deserti uşağın sağlamlığına zərər verməyən qidalarla: meyvə, giləmeyvə, quru meyvələrlə bəzəmək olar. 3 yaşından yuxarı uşaqlar üçün isə sürtkəcdən keçirilmiş şokolad, yaxud qoz-fındıqdan istifadə etmək olar. Fantaziyalarınıza güvənin və təcrübədən keçirin. Yaxşı bəzədilmə və xüsusi seçilmiş qablarda dadlı desertin xüsusi yeri var.

• Əgər baza olaraq qatıqdan istifadə etsəniz, dondurma plombir dadı verəcək. Əgər bişmiş süd əlavə etsəniz krem-bryulenin dadı alınacaq. Çox az adam gözləri yumulu süd suflesində hazırlanmış dondurma ilə əsl dondurmanı ayıra bilər.

İsti dondurma həm səhər yeməyi, həm də naharda müstəqil yemək kimi yeyilə bilər. Eyni zamanda uşaqların dadsız hesb etdiyi və yemək istəmədiyi sıyıqlara qatıla bilər. Böyüklər (xüsusilə pəhriz saxlayanlar ) da dondurmanın dadına kalorisi az olan qəhvəyə əlavə kimi bax bilərlər. Bu nəninki faydalıdır, həm də çox dadlıdır.

Nigar

Mətbəx     Baxılıb: 4227   Tarix: 26 may 2015
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Padimcan pancake resepti

Nə vaxtsa badımcanlı pancake alacaqsınız? Damağınızı qıracaq dadlı bir reseptlə buradayıq. Çalışdığımız dadlardan birindən badımcanlı pancake resepti. Gündüz masası üçün, çayın yanında, qonaqlarınıza yemək və ya isti qəlyanalt

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

turlar.az

qis geyimləri 2025 toy makiyajlari reseptler laylalar ayaq dirnaqlara qulluq 1 yaşına qədər körpələrə qulluq arvaddan icaze kagizi kosmetika terezi webnem tovuzlu sekisler bakire oglaq