İsti dondurma: dadlı və faydalı

İsti dondurma: dadlı və faydalıDemək olar ki, bütün uşaqlar şirniyyatı sevir, dondurma isə onlar üçün əsl bayramdır. Ancaq bir problem var ki, şirniyyata artıq həvəs uşaq orqanizminə mənfi təsir edə bilər. "Dadlı qida" və "Faydalı qida" arasında qalarkən necə seçim etməli?

Seçim etməyinizə gərək yoxdur. Artıq sizin əvəzinizə düşünərək həm dadlı, həm də faydalı qida resepti hazırlayıblar.

Bu resept "isti dondurma" adını alıb. Dadına görə o, klassik dondurmadan çox az fərqlənir, amma onu soyudulmamış yemək lazımdır. Bundan əlavə bu qida yalnız təbii tərkiblərdən ibarətdir.

Beləliklə, hazırlanması üçün lazım olanlar:

• Qatıq və ya bişmiş süd (0,5 litr);

• Az yağlı xama (¼ stəkan);

• Şəkər — zövqə görə (¼ dən ½ stəkana qədər), əlavə üçün vanil şəkəri (yarım paket — təxminən 10 qr.);

• jelatin (1 xörək qaşığı).

Resept (hazırlanma prosesi bütünlükdə 10 dəqiqə vaxt alır):

1. Jelatin su ilə qarışdırılr, həll edilir, zəif odun üzərinə qoyulur, müntəzəm qarışdırılır (qaynamağa imkan verməyin!). Parçalar (lopalar) əridikdən sonra odun üzərindən götürülür.

2. Qatıq, şəkər və xamanı mikserlə qarışdırıb ona jelatin əlavə edilir, köpük alınana qədər qarışdırılır (5 dəqiqədən çox olmamaq şəryilə).

3. Formalı qablara tökülüb, soyuducuya qoyulur (1 neçə saat)

Nüanslar:

• Qatığı qismən istənilən meyvə şirəsi ilə əvəz etmək olar (əlbəttdə ki, üstünlük təzə sıxılmış meyvə şirələrinə verilməlidir)- nəticədə maraqlı südlü-meyvəli qarışıq alınır.

• Deserti uşağın sağlamlığına zərər verməyən qidalarla: meyvə, giləmeyvə, quru meyvələrlə bəzəmək olar. 3 yaşından yuxarı uşaqlar üçün isə sürtkəcdən keçirilmiş şokolad, yaxud qoz-fındıqdan istifadə etmək olar. Fantaziyalarınıza güvənin və təcrübədən keçirin. Yaxşı bəzədilmə və xüsusi seçilmiş qablarda dadlı desertin xüsusi yeri var.

• Əgər baza olaraq qatıqdan istifadə etsəniz, dondurma plombir dadı verəcək. Əgər bişmiş süd əlavə etsəniz krem-bryulenin dadı alınacaq. Çox az adam gözləri yumulu süd suflesində hazırlanmış dondurma ilə əsl dondurmanı ayıra bilər.

İsti dondurma həm səhər yeməyi, həm də naharda müstəqil yemək kimi yeyilə bilər. Eyni zamanda uşaqların dadsız hesb etdiyi və yemək istəmədiyi sıyıqlara qatıla bilər. Böyüklər (xüsusilə pəhriz saxlayanlar ) da dondurmanın dadına kalorisi az olan qəhvəyə əlavə kimi bax bilərlər. Bu nəninki faydalıdır, həm də çox dadlıdır.

Nigar

Mətbəx     Baxılıb: 3903   Tarix: 26 may 2015
f Paylaş

Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

turlar.az

sonxeber.az yay kolleksiyasi qadın geyimi maskalar dişlərə qulluq biliye aid atalar sözləri mastopatiya haqqinda balaca qablarda keks kosmetika cantalar məsəllər hekaye janri hesaplama ziyafet geyimleri