"Kabaçki" ruletləri ətlə

Bu ən xeyirli və orqanizm tərəfindən asan mənimsənilən tərəvəzlərdən biridir.
"Kabaçki" müxtəlif vitamin (A, B qrupu, PP, C) və mineral maddələrlə (kalium, maqnezium, fosfor, kalsium, dəmir və s.), pektinlərlə zəngindir. Bu tərəvəz həzm prosesləri yaxşılaşdırır, qəbizliklə mübarizə aparır, orqanizmdən artıq xolesterini çıxardır.
Bu azkalorili tərəvəz arıqlamaq məqsədi ilə tutulan müxtəlif pəhrizlərə tez-tez daxil edilir.
Təqdim etdiyimiz yemək çox dadlı və faydalıdır.
Lazım olan məhsullar
- Çəkilmiş ət (yağlı olmamalıdır) - 500 qr
- Soğan - 1 dənə
- Kabaçki - 3 dənə
- Yumurta - 1 dənə
- Xama - 2 xörək qaşığı
- Pendir (holand pendiri və s.) - 100 qr
- Duz, istiot - zövqə görə
- Göyərti (keşniş, reyhan)
Hazırlanma
1. Çəkilmiş ət, xırda doğranmış soğan və göyərti, yumurta, xama, duz, istiot yaxşı qarışdırılır.
"Kabaçki" ruletləri ətlə2. Kabaçki yuyulur və bir qədər qalın doğranılır (şəkildə göstərdiyi kimi).
"Kabaçki" ruletləri ətlə3. Ət və kabaçkilərdən kiçik ruletlər düzəldirik.
"Kabaçki" ruletləri ətlə4. Ruletləri ayrı-ayrı olmaqla folqaya kip büküb, tavaya düzürük və sobada 180-200 C-də təxminən 30-40 dəqiqə ərzində bişiririk.
"Kabaçki" ruletləri ətlə5. 30-40 dəqiqə keçdikdən sonra tavanı sobadan çıxardırıq, folqanı açırıq, ruletin üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpirik və açıq vəziyyətdə pendir əriyənə kimi sobaya qoyuruq.
"Kabaçki" ruletləri ətləNuş olsun!
www.povar.ru
"Kabaçki" ruletləri ətlə

Mətbəx     Baxılıb: 4138   Tarix: 04 dekabr 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Mandarin Bulgur Salat Resepti

Mandarin Bulgur Salat Resepti üçün Tərkibi. Salat üçün:. 2 -ci. su şüşəsi. bulgur başı. 4. nömrə. Mandarin. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. nömrə. yerkökü. 6. nömrə. quru pomidor. bir. bağlamaq. təzə nanə. Sos üçün:. 1 çay fincanı

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

turlar.az

sade makiyaj sekilleri kosmetoloq donlar 2025 uşaq psixologiyası qadin.net kişi üzükləri badimcandan qisa hazirliq kosmetika nizami gencevi dieta gəncə efsaneler kley lekesi