Karbohidratla bol olan pəhrizin xeyri
Yeni bir araşdırma, bitki yağları və zülallarla zəngin olan aşağı karbohidratlı pəhrizlərin uzun müddətdə daha az çəki artımı ilə əlaqəli olduğunu müəyyən edib.
Milli.Az axşam.az-a istinadən bildirir ki, yeni bir araşdırmaya görə, bütün taxıllarla birlikdə bitki zülalları və yağları istehlak etmək uzun müddətdə çəki artımını yavaşlatmağa kömək edə bilər.
Amerika Birləşmiş Ştatlarının (ABŞ) Harvard Universitetinin tədqiqatçıları təklif ediblər ki, bu növ aşağı karbohidratlı pəhriz ət və zərif nişastalardan ibarət pəhrizlərdən daha uzun müddətdə çəki saxlamaqda faydalıdır.
Tədqiqatçılar qeyd edirlər ki, aşağı karbohidratlı pəhrizlər əvvəllər qısa müddətdə müsbət çəki dəyişiklikləri ilə əlaqələndirilirdi, lakin uzunmüddətli təsir az öyrənilib.
Tədqiqatçılar beş növ aşağı karbohidratlı pəhrizləri, o cümlədən heyvan mənşəli zülallar və yağlarla zəngin pəhrizlər və bitki zülalları və yağlarla zəngin pəhrizləri araşdırıblar. Nəticələr göstərib ki, aşağı karbohidratlı pəhrizin keyfiyyəti uzunmüddətli çəki dəyişikliyinin tənzimlənməsində mühüm rol oynaya bilər. Tərkibində tam taxıl və digər bitki mənşəli qidalardan yüksək keyfiyyətli protein, yağ və karbohidratlar olan pəhrizlər daha az çəki artımına kömək edir.
Milli.Az









Apteklərdə satılan bu şokoladın tərkibində heyvan qanı var - Azərbaycanda da geniş yayılıb
O rola görə ürəyimdə problem yarandı' - Məleykə Əsədovadan illər sonra gələn etiraf
Hərəkətsizlik xərçəng riskini artırırmı?
Hamilə qadınlar dişlərini müalicə etdirə bilər?
Sənətkarlar musiqinin bu halını görsəydilər, dəhşətə gələrdilər' - Xalq artisti
Dolina yeni ev sahibindən icazə istədi, rədd cavabı aldı
Taylor xeyriyyə cəmiyyətlərinə 2 milyon dollar ianə edib
Vəfa Şərifovanı təhqir edən qadınla bağlı QƏRAR
Gözlə görünmür, iyi də yoxdur - Amma, öldürür - Evində kombi olanlar, diqqət
Sovetin vaxtından qalan "yolka" oyuncaqlarını işlətməyin: Tərkibində radiasiya var
İstedad övladlarıma atalarından keçib' - Əməkdar artist
"Dünyanın ən gözəl şəhəri Bakı" - Xəyyam Nisanov