Kartof alarkən diqqət! - Ən sağlamı bu rəngdə olur
Kartof müxtəlif rəngli tərəvəzdir. Bağbanlar və aşpazlar kartofun rənginə baxaraq onun nə qədər keyfiyyətli olduğun bilir.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, sağlam qidalanma və ya arıqlamaq baxımından çəhrayı və ya bənövşəyi kartof yemək lazımdır. Ağ kök yumrulu kartofları pəhrizdən xaric etmək tövsiyə olunur.
Bildirilir ki, ağ kök yumrulu kartoflarda çoxlu nişasta var. Sarı rəngli kartofda daha çox karotin və A vitamini var.
Çəhrayı və ya qırmızımtıl kartof sortları yüksək miqdarda antosiyaninlərə malikdir. Onlar immunitet sistemini gücləndirir, xərçəngə qarşı müqavimət göstərir və görmə üçün yaxşıdır.
Ancaq mütəxəssislər allergik reaksiyalar, mədə-bağırsaq traktının, qaraciyər və böyrəklərin xəstəlikləri olan xəstələr üçün antosiyaninli kartof sortlarını yeməyi məsləhət görmürlər. Bu zaman ehtiyatlı olmaq tövsiyə olunur.
Mütəxəssislər onu da qeyd edib ki, rəng məhsulun keyfiyyətinə faktiki olaraq heç bir təsir göstərmir. Kök yumru pulpasının rəngi vacibdir, lakin əsaslı deyil.
Milli.Az









İşıqda yatanlara bəd xəbər
Mandarin yeyəndən sonra dişləri niyə fırçalamalıyıq?
Elektron siqaretlər tütün qədər təhlükəlidir - "Zərərsiz alternativ" mifi
Rusiyalı fenomeni sel apardı - Cəsədi borudan tapıldı
Eyyub Yaqubov unikal musiqiçidir' - Cavan Zeynallı
Təranə Səmədova amnistiyaya düşəcək? - AÇIQLAMA
Bayağılığa qaçmaq olmaz' - Eyyub Yaqubov
Türkiyəni tərk edən məşhur aktrisa keşişlə evlənib xristianlığı qəbul etdi
Eminlə Coni Youtube-da ikinci yerdədir
Sən öz atalığını təmizə çıxart, 10 ildir övladını görmürsən
Bizi yavaş-yavaş öldürən 3 qida
Bayram axşamı içki içənlərə pis xəbər
"Avroviziya"ya terror hücumu hazırlayan şəxsə hökm oxundu