Kartof haqqında nəyi bilirik?
Xörəklərimizdə tez-tez istifadə etdiyimiz kartof həm doyurucu, həm də qidalandırıcı xassəyə malikdir.
Kartofun tərkibində bol miqdarda C və B vitaminləri, kalium və kalsium, protein, dəmir və fosfor var.
Kartof bədənə enerji verir, halsızlığı və yorğunluğu aradan qaldırır. Qanda şəkərin miqdarını aşağı saldığı üçün şəkər xəstələri üçün faydalı qida hesab olunur.
Kartof həm də damar sərtliyini aradan qaldırır, həzmi asanlaşdırır, qanı təmizləyir.
Bu tərəvəz xərçəng xəstəliyinə qarşı qoruyucu xarakterə malikdir.
Böyrəklərin dərmanı hesab edilən kartof, bağırsaqda olan qurdların tökülməsinə kömək edir.
Quru dəri üçün faydalı olan kartof həm də ürəyin dərmanı hesab edilir. Ürək xəstələrinə gündə 2 ədəd duzsuz, qaynadılmış kartof yemək məsləhət görülür.
f Paylaş