Kartofla baş ağrılarına SON VERİN

Kartofla baş ağrılarına SON VERİNStatistikaya görə, insanların 60-70 faizi baş ağrılarından əziyyət çəkir. Baş ağrıları insanların əhval-ruhiyyəsi, hiss və emosiyaları, problemləri, fikirləri, rejimsiz qidalanmaları və digər faktorlarla bağlıdır.

qadınsaytı.az publika.az-a istinadən bildirir ki, baş ağrısını təbii yollarla aradan qaldıran məsləhətləri təqdim edir.

Masaj Rahatlanın və dairəvi hərəkətlərlə alnınızı masaj edin.

Sarımsaq

Sarımsaq suyunu 1 xörək qaşığı bal ilə qarışdırıb için. Bu, beyni və duyğularınızı yenidən canlandırıb ağrını azaldacaq.

Kartof

Gicgahlara 2 kartof dilimi qoyaraq 30 dəqiqə gözləyin.

Badam

Gündə 100 qram badam yemək dəhşətli baş ağrılarını azaldır. Buna səbəb isə badamın endorfin (həzz hormonları) istehsalına təkan verməsidir.

Kofein

Kofein damarları açan güclü vasitədir. Şəkərsiz bir stəkan tünd qəhvə miqreni rahatlaşdırır.

İsti və soyuq kompreslər

Qaranlıq səssiz bir otaqda dincəlin. Bir yerə uzanın və 15 dəqiqə ərzində alnınıza buz kompresi tətbiq edin. Yaxud da 10 dəqiqə ərzində başınızın ön hissəsinə isti və soyuq kompreslər qoyun. Bu, baş əzələləriniz zəifləməsinə və qan dövranınız artmasına yardımçı olur.

Banan qabığı

Qabığın üzərinə bir az spirt səpəndən sonra 30 dəqiqə alınıza sürtün. Banan qabığının toksinləri əmərək baş ağrısını təbii yollarla azaltdığı deyilir.

Çobanyastığı çayı

Rahatlatıcı təsiri ilə tanınan çobanyastığı əsrlərdir ki, şiddətli baş ağrısı və miqrenlə mübarizə aparmaq üçün istifadə edilir.

Nanə çayı

Nanə çayı ağırını azaldan, rahatlaşdırıcı təsir göstərən ən güclü sakitləşdiricidir.

Mətbəx     Baxılıb: 2907   Tarix: 27 oktyabr 2016
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

turlar.az

adlarin menasi makiyaj etmek qaydalari qadin dunyasi qadın hüquqları xarici seks geyim seçimi donlar yay ucun kosmetika vidyolar qadin saglamlig oglan evi burclər google