Kərə yağının düzgün şəkildə əridilmə QAYDASI
Azərbaycan mətbəxinin ləzzət sirri yeməklərin kərə yağında bişirilməsidir. Ancaq əlbəttə əridilmiş kərə yağında. Son illər gənc xanımlar yeməklərin bişirilməsində ərinmiş kərə yağından çox istifadə etmirlər. Kərə yağı tərkibindəki faydalı maddələrlə sağlamlığa olduqca faydalıdır. Bu sağlıqlı qida beyin funksiyalarımızın yaxşı çalışmasına yardım edir. Kərə yağının əridilməsi nəticəsində tərkibində olan zərərli maddələr atılır.
Xanim.az lent.az-a istinadən kərə yağının əridilmə qaydasını təqdim edir:
Hazırlanması:
Əvvəlcə kərə yağını bir qazana tökün. Üstünə azca qaynadılmış su və bir çimdik duz tökün. Yağı vam odda əritməyə başlayın. Yüksək istilikdə kərə yağınız yana bilər. Tez-tez qarışdıraraq yanmasının qarşısını alın. Yağın üzündə köpüklər əmələ gələcək. Həmin köpüklər qazanın dibinə enib qızarana qədər yağı bişirin. Bu, yağın tortasıdır. Torta qəhvəyi rəng aldıqda kərə yağınız hazır deməkdir. Təmiz bir süzgəclə, yaxud cunayla yağı saxlayacağınız çuğun qazana süzün.
Tortanı da atmayın. Keks, peçenye kimi şirniyyatlar hazırlayarkən yağ əvəzinə istifadə edə bilərsiniz. Şirniyyatlarınıza xüsusi dad verəcək.
f Paylaş








Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!
Çoxlarının yediyi ən zərərli makaronun adı
Coşqun Rəhimova ağır itki
Azad "Bir əsər" adlı solo konsertinin efir variantını təqdim edəcək
Bunlar dəmir dərmanlarının təsirini azaldır
Sink çatışmazlığı nələrə səbəb olur? - problemi aradan qaldırmağın yolları
Aktyor Nikolay Denisov vəfat edib
Ayaq göbələyi necə keçir? Ayaq göbələyinə nə kömək edir?
İzzət Bağırov: "İnsanın dostu cibindəki puludur
Məşhur stilist sağlam saçlara zərər vuran 5 gündəlik vərdişi açıqlayıb
Yatmazdan əvvəl bu 5 qidanı əsla yeməyin - Reflüks, yuxusuzluq və həzm problemləri
Orqanizmi təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırır, dərini qoruyur - Detoksun faydaları