Kəsmiyin elə FAYDALARI var ki

Kəsmiyin elə FAYDALARI var kiKəsmik insan orqanizmi üçün faydalı qidalardan biri olan qatılaşmış süd məhsuludur. Onun tərkibində çoxlu mineral və mikroelementlər var.
Milli.Az qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki,  kəsmik kalsium, fosfor, B12 vitamini ilə zəngindir, əzələ inkişafını, sümük sağlamlığını və enerji mübadiləsini dəstəkləyir.
Kəsmik keyfiyyətli protein tərkibi ilə əzələləri bərpa etməyə və gücləndirməyə kömək edir. Protein enerji səviyyələrini artırır, gündəlik fəaliyyətləri daha səmərəli yerinə yetirməyə imkan verir. Həmçinin toxluq hissini artıraraq çəki artımının qarşısını alır.
Bu qida sümük sağlamlığını dəstəkləyir, dişləri güclü saxlamağa kömək edir və osteoporoz kimi sümük xəstəliklərinin qarşısını alır. Böyümə çağında olan uşaqlar və yaşlılar üçün xüsusilə vacibdir.
Kəsmik probiotik xüsusiyyətlərə malik olmaqla həzm sistemini dəstəkləyir. Probiyotiklər bağırsaqda sağlam bakteriya balansını qoruyur və həzm problemlərini azaldır.
Tərkibindəki protein və qida maddələri sayəsində maddələr mübadiləsini sürətləndirir. Sürətli işləyən metabolizm bədənin enerji istehsalını artırır və çəkiyə nəzarət etməyə kömək edir. 
Kəsmik tərkibindəki antioksidantlarla hüceyrə sağlamlığını dəstəkləyir. Antioksidantlar hüceyrə zədələnməsini azaldır və sərbəst radikallarla mübarizə apararaq yaşlanma prosesini ləngidir.
Sağlam yağlarla zəngin olan kəsmik ürək sağlamlığını da dəstəkləyir. Güclü antioksidant mənbəyi olduğu üçün xərçəngdən də qoruyur.
Tərkibindəki B12 vitamini ilə beyin funksiyalarını dəstəkləyir. Bundan başqa sinir sisteminin sağlamlığını qoruyur və idrak funksiyalarını gücləndirir, zehni performansı qorumağa kömək edir.
A vitamini ilə zəngin olan kəsmik göz sağlamlığını üçün də faydalıdır. A vitamini gözlə əlaqəli problemlərin qarşısını almağa və ümumi göz sağlamlığını qorumağa yardımçı olur.
Tərkibindəki bəzi amin turşuları, xüsusilə triptofan yuxu keyfiyyətini yaxşılaşdıra bilir. Triptofan, serotonin və melatonin kimi yuxunu tənzimləyən neyrotransmitterlərin istehsalına kömək edir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 976   Tarix: 16 mart 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Alimlər uzunömürlülüyün sirrini AÇIQLADILAR

Yüz il və daha artıq yaşayan adamlar uzunömürlülüklərinə görə həyat tərzlərindən daha çox genetik kodlarına minnətdar olmalıdırlar. -a istinadən xəbər verir ki, İtaliyada uzunömürlülərin genlərini araşdıran ekspertlərin kəşflər

.

Paltaryuyan maşınlardakı çoxsaylı rejimlər nə üçündür? – Bilmədikləriniz

Müasir paltaryuyan maşınlar artıq əvvəlki kimi sadə deyil. Yeni nəsil modellərdə onlarla fərqli yuma proqramı mövcuddur və hər biri konkret ehtiyaclara uyğunlaşdırılıb. Yuma prosesində yalnız rejim seçimi deyil, həm də suyu

.

Azərbaycanda 60 günlük körpə qidadan öldü - İlk 6 ay qətiyyən başqa yemək olmaz - SƏBƏB

Abşeron rayonunda 2 aylıq körpə bədbəxt hadisə nəticəsində ölüb. 23 oktyabr 2025-ci il təvəllüdlü Rəvanə Muxtarova yaşadığı Xırdalan şəhərindəki evdə boğazında qida qalması nəticəsində boğularaq vəfat edib. xəbər verir ki

.

Yaşlandıqca niyə özünəinam zəifləyir?

Orta yaş dövründə özünə inamın azalması gələcəkdə demensiya riskinin artması ilə əlaqəlidir. Bu nəticəyə London Universitet Kollecinin alimləri gəlib. Araşdırmanın aparıcı müəllifi Filip Frank bu barədə Independent nəşrin

.

Terapevtdən elektron siqaretlə bağlı XƏBƏRDARLIQ

"Elektron siqaretə münasibətdə cəmiyyətdə yanlış bir təsəvvür formalaşıb. Bir çox insan düşünür ki, adi siqaret daha zərərlidir və elektron siqaretə keçməklə zamanla siqareti tamamilə tərgitmək mümkün olacaq. Bu yanaşm

.

Yatmazdan əvvəl bu 5 qidanı əsla yeməyin - Reflüks, yuxusuzluq və həzm problemləri

Yuxu keyfiyyəti həyat keyfiyyətinə birbaşa təsir edir. Gecə saatlarında qəbul edilən bəzi qidalar mədə yanması, reflüks, gecə oyanmaları və səhər yorğunluğuna səbəb ola bilər. Doktor Portakalın araşdırmasına əsasən, yatmazda

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

.

Zibil qablarından gələn qoxuya SON

Evimizdə istifadə etdiyimiz zibil qabları zamanla içərisində bakteriyaların yaranması səbəbindən pis qoxu yaymağa başlaya bilər. Zibil qabları yuyulsa belə, bu qoxu çox vaxt tam aradan qalxmır. xəbər verir ki, qoxunun evi

.

Apteklərdə satılan bu şokoladın tərkibində heyvan qanı var - Azərbaycanda da geniş yayılıb

Hematogen şokoladın əsas tərkibi öküz qanından əldə olunan albumin və şəkərdən ibarətdir. xəbər verir ki, dəmir və C vitaminini artırmaq üçün tez-tez quru meyvələr, qoz-fındıq, süd tozu, qənnədi şirəsi, karamel və ya şokola

turlar.az

reseptler sac duzumleri geyim necə seçməli zebra keksi insani ariqladan qidalar menstruasiya kokteyl paltarlari kosmetika qz eviyçun hakışta baldiza aid kokelmek zəhmət hakışda