Lahmacunu bir də toyuqla bişirin... - RESEPT

Lahmacunu bir də toyuqla bişirin... - RESEPTLahmacunu adətən, dana ətindən hazırlayırlar. Ancaq bu gün toyuq ətindən hazırlanan lahmacun resepti təqdim edəcəyik.

Metbuat.az toyuqlu lahmacunun hazırlanma qaydasını təqdim edir:

Tərkibi:
5 st. un
Yarım st. əridilmiş kərə yağı
2 x/q qatıq
1 ç/q şəkər tozu
2 ç/q duz
1 x/q maya
Aparana qədər süd

İçi üçün:
2 toyuğun ağ əti
2 ədəd soğan,
1 ədəd pomidor
1 ədəd bibər,
1 dəstə cəfəri
3 x/q acika
Yarım stəkan su
Duz, pul bibər

Üzəri üçün:
Limon, cəfəri

Hazırlanmasına gəldikdə, ərzaqları əlavə edib yumşaq xəmir yoğurun və mayalanmağa qoyun. Toyuğun ağ ətini və soğanı ət maşınında çəkin. Pomidor və bibəri sürtgəcdən keçirib cəfərini də doğrayın və çəkilmiş toyuq ətinin üzərinə tökün, acika, su, duz və pul bibəri də əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Xəmirləri kündələrə bölüb içlikdən üzərinə əlavə edib yayın. Listə qoyub 220-240 dərəcədə 8-10 dəqiqə bişirin. Üzərinə limon və cəfəri qoyun.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3201   Tarix: 24 may 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

turlar.az

sonxeber.az həkim məsləhəti qadin dunyasi geyim necə seçməli goyemin faydalari ev dizaynlari yataq otagi qara qaragatin faydalari dadlı yemək kosmetika sac duzumleri burclerin uyumu arxadan olmag əfsanələr balıq