Lahmacunu bir də toyuqla bişirin... - RESEPT

Lahmacunu bir də toyuqla bişirin... - RESEPTLahmacunu adətən, dana ətindən hazırlayırlar. Ancaq bu gün toyuq ətindən hazırlanan lahmacun resepti təqdim edəcəyik.

Metbuat.az toyuqlu lahmacunun hazırlanma qaydasını təqdim edir:

Tərkibi:
5 st. un
Yarım st. əridilmiş kərə yağı
2 x/q qatıq
1 ç/q şəkər tozu
2 ç/q duz
1 x/q maya
Aparana qədər süd

İçi üçün:
2 toyuğun ağ əti
2 ədəd soğan,
1 ədəd pomidor
1 ədəd bibər,
1 dəstə cəfəri
3 x/q acika
Yarım stəkan su
Duz, pul bibər

Üzəri üçün:
Limon, cəfəri

Hazırlanmasına gəldikdə, ərzaqları əlavə edib yumşaq xəmir yoğurun və mayalanmağa qoyun. Toyuğun ağ ətini və soğanı ət maşınında çəkin. Pomidor və bibəri sürtgəcdən keçirib cəfərini də doğrayın və çəkilmiş toyuq ətinin üzərinə tökün, acika, su, duz və pul bibəri də əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Xəmirləri kündələrə bölüb içlikdən üzərinə əlavə edib yayın. Listə qoyub 220-240 dərəcədə 8-10 dəqiqə bişirin. Üzərinə limon və cəfəri qoyun.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3442   Tarix: 24 may 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

turlar.az

sac duzumleri gözəllik məhsulları geyim və ayaqqabılar gavalının faydaları quymaq resepti qadın ətirləri abşeron tortu kosmetika səməd vurğun bayatı suni mayalanma vətənə aid bayatılar novruz hakistalari