MANDARİN Qabığı MİN BİR DƏRDƏ ƏLACDIR!
Xanim.az saytı sağlamlıq mövzusunda maraqlı və faydalı məlumatlar paylaşmağa davam edir.
1. Öskürək zamanı
2 - 3 qaşığı qurudulmuş üyüdülmüş mandarin qabığına 250 ml. araq əlavə edin.Təxminən 1 həftə boyunca qaranlıq və quru yerdə saxlayın.Gün ərzində 3 dəfə bu qarışımı su ilə qarışdırıb yeməkdən 15 dəqiqə əvvəl qəbul edin.
Yaxud da meyvənin qurudulmuş qabığını toz halına gətirərək onu su ilə qarışıdırıb gün ərzində 1 stəkan qəbul edin.
2. Ürəkbulanma, qusma və mədə xəstəlikləri zamanı
Mandarinin qurudulmuş qabıqlarından 1 çay qaşığı götürülür və bir qədər suya əlavə olunur.Gün ərzində 1 dəfə qəbul edilir.
3. Mandarin qabıqları şəkərli diabet xəstəliyindən əziyyət çəkənlər üçün çox faydalıdır
3 ədəd təzə mandarin qabığına 1 litr su əlavə edib 10 dəqiqə ərzində qaynadın.Qarışımı hər gün 1 stəkan qədərində qəbul edin.Soyuq yerdə saxlanılmalıdır.
4. Bağırsaq fəaliyyətinin pozğunluqları zamanı
Bağırsaq fəaliyyətinin pozğunluqları zamanımandarini bütöv qabıqlı şəkildə yemək tövsiyə olunur.
5. Mədə - bağırsaq fəaliyyətinin pozğunluqları zamanı
3 - 4 ədəd meyvənin yarpqlarını 1 stəkan su ilə qarışdırın.15 dəqiqə müddətində qaynadın və soyudun.Gün ərzində 3 dəfə 100 ml. qədər qəbul edin.
Aile.fenomen.az