Marjoram nədir, hansı yeməklərdə istifadə olunur? Marjoramın faydaları və zərərləri burada
Marjoram , yeməklərdə geniş istifadə olunan bir ədviyyat növüdür. Daha çox yaşıl yarpaqlar istifadə olunur və eyni zamanda çayı tənəffüs çətinliyində dərman bitkisidir. Son zamanlar mətbəxlərdə tez -tez eşidilən bu fərqli ədviyyata nəzər salaq. Burada nə sualların cavabları nə edir marjoram, istifadə olunur və hansı yeməklər onun faydaları.
Daha çox baharat olaraq bilinən yaşıl yarpaqlı marjoram, çaylarından və çiçəklərindən çıxarılan yağı ilə alternativ tibbdə də istifadə olunur. Beləliklə, marjoram nədir, harada və hansı yeməklərdə istifadə olunur? Marjoramın faydaları və mümkün zərərləri ...
Marjoram nədir?
Kəklikotu və ya kəklikotu olaraq da bilinən marjoram, vitamin və minerallarla zəngin bir bitkidir. Xüsusilə Aralıq dənizi bölgəsinə aid olan kəklikotu alt növü olan bu bitkinin çiçəkləri və yarpaqları tez -tez müxtəlif ədviyyatlar və bitki mənşəli dərmanlarda istifadə olunur.
Marjoram harada və hansı yeməklərdə istifadə olunur?
Marjoramın elmi adı Origanum majorana. Lamiaceae olaraq da bilinən nanə ailəsinə aiddir. Bitki çayı olaraq istifadə edilməsinin yanında ət və balıq yeməklərində də ədviyyat olaraq istifadə olunur. Bitki yağı da marjoram çiçəklərindən əldə edilir.
Marjoram, avokado və salatlar üçün əla bir ədviyyat olaraq istifadə edilə bilər.
Yeməklərdə marjoram kulinariya ədviyyatdır. Yağ və oleoresin qida və içkilərdə ətirli maddələr kimi istifadə olunur. İstehsalda, yağ sabun və kosmetikada ətir olaraq istifadə olunur.
Marjoramın faydaları nələrdir?
Marjoram yarpaqlarından və ya çiçəklərindən hazırlanan çay, burun axması və soyuqdəymə, quru və qıcıqlandırıcı öskürək, burun və boğaz şişməsi, körpələrdə və gənc uşaqlarda qulaq ağrısı üçün istifadə olunur.