Mədəsi ağrıyırdı, 6 ay sonra xərçəngdən öldü

Mədəsi ağrıyırdı, 6 ay sonra xərçəngdən öldüMədə narahatlıqlarını gözardı edən qadın xərçəng xəstəliyinə tutulubmuş.
Milli.Az xəbər verir ki, İngiltərənin Sauthempton şəhərində yaşayan Ade Mosli aylarla davam edən mədə qıcıqlanması problemini görməzdən gəlib. Simptomların şiddətlənməsi ilə xəstəxanaya müraciət edən Mosli xərçəng diaqnouz qoyulduqdan altı ay sonra vəfat edib.
Onun bacısı Ceni Mosli yemək borusu xərçənginin əlamətlərinə qarşı hər kəsi diqqətli olmağa çağırıb. Ceni Mosli, "İllərlə simptomları gözardı etdik, reseptsiz müalicələrin yetərli olduğunu düşündük, lakin Adein yaşadıqları bizə simptomları görməzdən gəlməyin nə qədər təhlükəli ola biləcəyini göstərdi", - deyə bildirib.
Milyonları öldürən COVİD19 əslində belə yayılıbmış - Həqiqət illər sonra üzə çıxdı
Bu şəxslərə yaşayış sahələri veriləcək
Hər səhər 1 stəkan içəndə qanı təmizləyir - Hicamaya ehtiyac qalmır
Yemək borusu xərçənginə tutulduğunu öyrənən Ade Mosli kimyaterapiya və şüa müalicəsi alsa da, xəstəlik artıq irəliləmişdi. O, diaqnoz qoyulduqdan altı ay sonra həyatını itirdi.
"Barrett özofagusu" adlandırılan bu xəstəliyin əsas əlaməti mədə turşusunun və həzm şirələrinin yemək borusuna geri axması ilə yaranan reflüdür. Digər simptomlar arasında ürəkbulanma, qarnın yuxarı nahiyəsində ağrı, ağızda metal dadı və xroniki boğaz ağrısı yer alır.
İngiltərədə hər il təxminən 9 min 300 nəfərə yemək borusu xərçəngi diaqnozu qoyulur. Xəstəliyin geniş yayılmış əlamətləri arasında udma çətinliyi, keçməyən mədə qıcıqlanması, boğaz ağrısı və izah olunmayan çəki itkisi var.
Heartburn Cancer UK təşkilatının əməliyyat direktoru Fiona Labroy mədə qıcıqlanması simptomlarını görməzdən gəlməyin və ya özbaşına müalicə etməyin təhlükəli nəticələrə səbəb ola biləcəyini vurğulayaraq xəbərdarlıq edib.
İsmayıl
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 932   Tarix: 04 fevral 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır

Qaraciyərin yağlanması xərçəngdən ölüm riskini 35 dəfə artırır. xəbər verir ki, İsveçin Karolinska İnstitutunun alimləri bu qənaətə gəliblər. Tədqiqatın nəticələri "Journal of Hepatology" jurnalında dərc olunub

.

"Yastıq üzlükləri unitazdan daha çox bakteriya yığa bilər"

Aparılan tədqiqatlar yuyulmamış yastıq üzlüklərinin cəmi 7 gün ərzində milyonlarla bakteriya koloniyası yığdığını ortaya çıxarıb. xəbər verir ki, mütəxəssislər qeyd edirlər ki, yastıq üzlüklərindəki mikroorqanizmlərin say

.

D vitaminini kim hansı formada qəbul etməlidir? - Açıqlama

Yaşlı insanlarda vitamin D çatışmazlığı varsa, yağlı formasından deyil, suda həll olunan formadan istifadə etmək daha məqsədəuyğundur. xəbər verir ki, bunu qidalanma üzrə mütəxəssis və endokrinoloq Diana Erikenova açıqlamasınd

.

Sonsuzluq yaradan qidalar

Son illərdə sonsuzluq hallarının artmasında tibbi problemlərlə yanaşı, gündəlik qidalanmanın da böyük rolu var. Araşdırmalar göstərir ki, bəzi qidalar hormon balansını pozaraq həm qadınlarda, həm də kişilərdə reprodukti

.

Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət

Unutqanlıq son illərdə nəinki yaşlı insanlarda, hətta gənclərdə də getdikcə daha çox yayılmışdır. Sağlam olmayan, çox yağlı qidaların müntəzəm istehlakının unutqanlıq problemini daha da artırdığı bildirilir. Gündəlik həyatd

.

Gün ərzində neçə stəkan kofe içmək olar?

Gündə 4 stəkandan çox qəhvə içmək mənfi təsirlərə səbəb olur. xəbər verir ki, qəhvə təravətlə oyanmaq və diqqəti artırmaq üçün çoxlarının gündəlik vərdişinə çevrilib. Lakin mütəxəssislər bildirirlər ki, gündə dörd stəkanda

.

Bu müddətdə insanlar daha tez qocalır – iki əsas yaş dövrü

Mütəxəssislər insan orqanizmində qocalma prosesinin bütün yaşlarda eyni templə getmədiyini bildirir. Son elmi araşdırmalar göstərir ki, bədənin qocalma sürəti iki müəyyən dövrdə kəskin şəkildə artır və bu mərhələlərdə sağlamlı

.

Bu makaron resepti ilə 100 yaşına qədər yaşayırlar

Dünyanın ən uzunömürlü cəmiyyətlərindən ilhamlanaraq hazırlanan xüsusi makaron resepti sosial mediada böyük marağa səbəb olub. Adətən yüksək karbohidrat tərkibli olduğu üçün mütəxəssislər tərəfindən çox tövsiyə olunmaya

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari sac duzumleri geyim dəbləri hakıştalar goyemin faydalari sudun terkibi düzgün makiyaj kosmetika yuxuda qara ilan gormek əfsanələr sevda sağlamlıq ariqlamaq