Məktəbli bulkalar. Resept

Məktəbli bulkalar. Resept Məhsullar:
Xəmir:
- 2,5 stəkan un
- 1 stəkan süd
- 100 qr şəkər tozu
- 1 x.q. quru maya
- 5 x.q. bitki yağı
- 1 yumurta
- vanil
Ovuntu üçün:
- 2 x.q. un
- 2 x.q. şəkər tozu
- 25 qr kərə yağı
Üzərinə çəkmək üçün 1 yumurta sarısı
Hazırlanması:
1. İlıq südə maya, 1 x.q. un və 1 x.q. şəkər tozunu tökün, qarışdırın, isti yerdə təxminən 15 dəqiqə saxlayın.
2. Qalan şəkər tozu, bitki yağı, duz, vanil, yumurta əlavə edin, qarışdırın.
3. Unu ələyin (bir az saxlayın), xəmirə əlavə edin, qarışdırın.
4. Masaya qalan un səpin, xəmir qoyun, əllərinizə bitki yağı çəkin, xəmir yoğurun. Yumşaq və elastik xəmir alınmalıdır.
5. Xəmiri 1 saat isti yerdə saxlayın.
6. Xəmir qalxanda yoğurun, yenə yarım saat isti yerdə saxlayın.
7. Xəmir 2-ci dəfə qalxanda yenə bir az yoğurun, bulkaları formalayın, yağ çəkilmiş tavaya düzün, üzəridə mətbəx dəsmalı sərin, 20 dəqiqə isti yerdə saxlayın.
8. Ovuntu hazırlayırıq: 2 x.q. un, 2 x.q. şəkər tozu və yumşaq 25 qr kərə yağını bir qaba qoyun, barmaqlarınızla ovuşdurun.  
9. Bulkaların üzərinə yumurta sarısını çəkin, ovuntu tökün.
10. Bulkaları 180 C qədər qızıdırılmış sobada 30 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3266   Tarix: 24 may 2019
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az gözəllik məhsulları qadın geyimi gozel gorunmek yay donlari körpələrin qidalanması gavali haqqinda fitnes və pəhriz nağıllar 8 mart hamilelik aydin sani bahar