Məktəbli bulkalar. Resept

Məktəbli bulkalar. Resept Məhsullar:
Xəmir:
- 2,5 stəkan un
- 1 stəkan süd
- 100 qr şəkər tozu
- 1 x.q. quru maya
- 5 x.q. bitki yağı
- 1 yumurta
- vanil
Ovuntu üçün:
- 2 x.q. un
- 2 x.q. şəkər tozu
- 25 qr kərə yağı
Üzərinə çəkmək üçün 1 yumurta sarısı
Hazırlanması:
1. İlıq südə maya, 1 x.q. un və 1 x.q. şəkər tozunu tökün, qarışdırın, isti yerdə təxminən 15 dəqiqə saxlayın.
2. Qalan şəkər tozu, bitki yağı, duz, vanil, yumurta əlavə edin, qarışdırın.
3. Unu ələyin (bir az saxlayın), xəmirə əlavə edin, qarışdırın.
4. Masaya qalan un səpin, xəmir qoyun, əllərinizə bitki yağı çəkin, xəmir yoğurun. Yumşaq və elastik xəmir alınmalıdır.
5. Xəmiri 1 saat isti yerdə saxlayın.
6. Xəmir qalxanda yoğurun, yenə yarım saat isti yerdə saxlayın.
7. Xəmir 2-ci dəfə qalxanda yenə bir az yoğurun, bulkaları formalayın, yağ çəkilmiş tavaya düzün, üzəridə mətbəx dəsmalı sərin, 20 dəqiqə isti yerdə saxlayın.
8. Ovuntu hazırlayırıq: 2 x.q. un, 2 x.q. şəkər tozu və yumşaq 25 qr kərə yağını bir qaba qoyun, barmaqlarınızla ovuşdurun.  
9. Bulkaların üzərinə yumurta sarısını çəkin, ovuntu tökün.
10. Bulkaları 180 C qədər qızıdırılmış sobada 30 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3297   Tarix: 24 may 2019
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az donlar 2025 geyim və ayaqqabılar sac duzumleri dini geyimler tərəzi bürcü uzun saclarin yigilmasi şəxsi inkişaf cinsi elaqe xanım az badambura olumu anabaci