Məşhur kardioloq mifi dağıtdı: şərab, şokolad və qəhvə
Nüfuzlu tibb jurnalı "European Heart Journal"a 10 ildən artıq rəhbərlik edən tanınmış isveçrəli kardioloq Tomas Luşer şərab, şokolad və qəhvənin sağlamlığa mənfi təsiri haqqında mifi dağıdıb.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə "The Guardian" məlumat yayıb.
Mütəxəssis hesab edir ki, bu məhsulların fayda və ya zərərini birmənalı qiymətləndirmək mümkün deyil. Üstəlik, Tomas Luşer deyir ki, tünd şokoladın optimal dozasının nə qədər olduğuna dair araşdırma yoxdur.
Luşer hesab edir ki, ölçülü istifadə edildikdə şərab təhlükəli deyil. Qəhvə isə gündə 4 fincandan çox içməsəniz, faydalı ola bilər. Tərkibində minimum miqdarda şəkər və yağ olan tünd şokolad ağ şokoladdan fərqli olaraq sağlam məhsuldur.
Luşerin "The Guardian"a açıqlamasına münasibət bildirən ekspertlər də eyni fikirdədirlər. "Pasiyentlərim şərab, şokolad və qəhvənin onlar üçün zərərli olduğunu düşünürlər. Onlara bunun belə olmadığını dedikdə necə rahatlaşdıqlarını görürəm", - Oksford Universitetinin ürək-damar cərrahı Pol Lison bildirib.
"Ürəyinizi sağlam saxlamaq üçün sağlam həyat tərzi istifadə etdiyiniz qəhvə, şokolad və ya alkoqolun miqdarından daha vacibdir", - Britaniya Ürək Fondunun baş diyetoloqu Treysi Parker qeyd edib.









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Keçmiş xanımı Mustafanı məhkəməyə verdi - Aliment ödəmir
Orxan Lökbatanlı xanımına biznes qurdu
Blok 3 konsertlərini ləğv etdi
Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida
Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var
Libido artıran qida əlavəsi ilə bağlı xəbərdarlıq - İlk dəfə qeydə alındı: Sağlam qadında belə
Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu
Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa
Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş
Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı
Mirasını dövlətə bağışlayacaq