Moruq mürəbbəsinin bişirilmədən hazırlanması
Moruq çox faydalı giləmeyvədir. Moruq əsl təbii dərmandır.
Giləmeyvənin bütün faydalı xüsusiyyətlərini uzun müddət ərzində saxlamaq üçün aşağıdakı moruq mürəbbəsi reseptindən istifadə edin.
Lazım olan məhsullar:
- moruq - 1 kq
- şəkər tozu - 2 kq (2 kq moruq üçün 4 kq, 3 kq moruq üçün - 6 şəkər şəkər tozu və s. götürülür).
Hazırlanması:
1. Mürəbbə üçün yalnız dəymiş zədələnməmiş giləmeyvələr istifadə olunur.
2. Moruğu diqqətlə təmizləyin, süzgəcə yığıb soyuq axar suyun altında yaxşı yuyun və süzgəcdə saxlayın ki, artıq su axsın.
3. Daha sonra moruğu dərin minalanmış ləyənə tökün və taxta həvənglə yaxşı-yaxşı əzin.
4. Ləyənə şəkər tozunun 1/4 hissəsini tökün və yaxşı qarışdırıb 30 dəqiqə saxlayın. Bunu bir neçə dəfə şəkər tozu qurtarana kimi təkrarlayın. Şəkər tozu mürəbbəyə hissə-hissə əlavə olunduqda daha tez və yaxşı əriyir.
5. Mürəbbəni ev temperaturunda bir neçə saat ərzində saxlayın ki, şəkər tozu tamam həll olunsun.
6. Bankaları yaxşı yuyun və buxarın üzərində sterilizasiya edin və ya soyuq sobaya qoyub temperaturunu 100 C qoyun ki, bankalar qurusun və sterilizasiya olunsun. Qapaqları 10 dəqiqə ərzində suda qaynadın.
7. Hazır mürəbbəni təmiz bankalara yığın və qapaqlarla kip bağlayın.
8. Mürəbbəni sərin yerdə saxlamaq lazımdır (yayda soyuducuda, daha soyuq mövsümlərdə açıq balkonda saxlamaq olar).
Milli.Az /news.milli.az









Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Siyavuş Kərimidən Almaxanıma cavab: CƏFƏNGİYATDIR
Avroviziya'da səsvermə qaydaları dəyişdi
Kızılcık şerbeti'nə geri dönür
Roza: 'Məni dünyaya tanıdan mahnını oxumaq istəmirdim
Pərəstişkarlarının sürprizi Qaqanı ağlatdı - FOTO
Aktrisadan həyat yoldaşına eşq etirafı - Yaxşı ki, varsan
Evdə nəmlik və kifə qarşı 7 effektli bitki - Ekspert məsləhəti ilə