Niyə hər gün avokado yemək lazımdır? - Mütəxəssislər AÇIQLADI

Niyə hər gün avokado yemək lazımdır? - Mütəxəssislər AÇIQLADIAlimlər hər gün avokado yeməyin orqanizmə təsirlərini açıqlayıb.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, araşdırmalara görə, avokado yemək həzmi yaxşılaşdırır.
Alimlər avokadonun abdominal piylənmədən əziyyət çəkən insanlarda sağlamlığa təsirlərini araşdıraraq, onları iki qrupa ayırıblar.
Yaşıl bananın faydaları nələrdir?
Gecələr kivi yesək, orqanizmdə nə baş verər?
Mütəxəssisdən çörək, makaron və kartofla əlaqədar MARAQLI TÖVSİYƏ 
Birinci qrup normal pəhrizini qoruyaraq hər gün bütöv bir avokado istehlak edib, ikinci qrup isə ayda cəmi iki avokado yeyib.
Hər gün avokado yeyən iştirakçılar pəhrizlərinin keyfiyyətində əhəmiyyətli irəliləyişlər göstəriblər. Təcrübədən altı ay sonra onlar özləri daha çox meyvə və tərəvəzə üstünlük verməyə başlayıblar, şəkər və taxıl istehlakını azaldıblar. Qeyd etmək lazımdır ki, buna baxmayaraq, iştirakçıların çəkisi dəyişməyib, qarın piylərinin miqdarı isə dəyişməz qalıb.
Yemək davranışındakı bu müsbət dəyişikliklərin əsas səbəblərindən biri avokadonun tərkibindəki zəngin lif, sağlam yağlar və antioksidanlar ola bilər. Bu elementlər bədənin ümumi sağlamlığını yaxşılaşdırmağa, enerjini artırmağa və ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini azaltmağa kömək edir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 894   Tarix: 22 aprel 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir: Sadə addımlarla qripdən yayınmaq olar

Qrip mövsümünün yaxınlaşması ilə mütəxəssislər əhalini ehtiyatlı olmağa çağırır. Payız və qış aylarında bu virusun sürətlə yayılması səbəbindən immun sistemini gücləndirmək və şəxsi gigiyenaya diqqət yetirmək xüsusilə vaci

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Çəkisi az olan şəxslər bu virusa daha tez yoluxur - ARAŞDIRMA

Yaponiyada aparılan genişmiqyaslı tədqiqat çəkisi az olan insanların COVID-19-a daha çox yoluxduğunu və xəstəliyi daha ağır keçirdiyini üzə çıxarıb. xəbər verir ki, Yaponiya Sağlamlıq Təhlükəsizliyi İnstitutunun 2020-2022-c

.

İnsanı 10 yaş cavanlaşdıran tərəvəz - Çox adam bilmir

Badımcan bir çoxlarının süfrəsində tez-tez yer alan tərəvəz olsa da, çoxumuz onun sağlamlığa müsbət təsirini lazımınca bilmirik. Halbuki bu sadə tərəvəz təkcə yeməklərə dad qatmır, həm də orqanizm üçün olduqca faydalıdır

.

Bu meyvələri birlikdə yemək olmaz - Diyetoloqlardan XƏBƏRDARLIQ

Meyvələr orqanizm üçün son dərəcə faydalı olsa da, onların düzgün şəkildə istehlak olunmaması bəzi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, xüsusilə də bəzi meyvələrin birlikdə yeyilməsi həzm sisteminə mənf

.

Uşaq əmizdirən analar, bu 10 qidadan imtina edin

Ana südü yalnız körpənin qidalanması deyil, həm də ananın sağlamlığı və özünü yaxşı hiss etməsi deməkdir. Qadının gündəlik qəbul etdiyi qidalar südün tərkibinə, dadına, qida dəyərinə və hətta körpənin onu asanlıqla həzm etməsin

.

"Qadın" hormonu kişiləri stressdən qoruyurmuş

"Qadın" hormonu kişiləri stress və depressiyadan qoruyurmuş. xəbər verir ki, estrogen hormonu adətən "qadın hormonu" hesab edilsə də, kişilərin beynini stress və depressiyadan qoruyur. Bu nəticəyə beynəlxal

.

Bioloji qocalmanın başladığı yaş açıqlandı

Yetkinlik yaşına qədər insan orqanizmi hüceyrənin sağ qalması üçün vacib olan genomun bir hissəsi olan ribosomal DNT funksiyasını aktiv şəkildə saxlayır. Ancaq yetkinlik dövründə onun effektivliyi azalır və qocalmanın molekulya

turlar.az

maskalar yay geyimləri 2025 donlar 2025 sevinc tofiqqızı ana haqqinda atalar sözləri içi doldurulmuş badımcan turşusu mimoza salatinin hazirlanma qaydasi kosmetika sekisler suni mayalanma badambura vətən haqqında bayatılar bayati