NİYƏ SOSİSKANI QAYNATMAQ OLMAZ?
Evdə yemək olmayanda sosiska-kolbasa yada düşür. Axı onlar ən rahat tezbazar yeməkdir. Həm dadlıdır, həm də 2 dəqiqəyə süfrənizdədir!
Yəqin ki, siz də sosiskanı qaynadır və "2-5 dəqiqə qaynasın, bir az da şişsin, dadlı olsun" düşüncəsiylə hazırlayıb sonra yeyirsiz. Amma bu, yanlışdır! Sosiskalar bişmiş olduğu üçün onları qaynatmağa heç gərək yoxdur!
Sosiskanı soyuq halda yemək istəmirsizsə, o zaman qaynar suda sadəcə isitmək (!) və ya mikrodalğalı sobada 30 saniyə saxlamaq olar. Yəni, bu ət məhsulu qaynadılmır, sadəcə isidilir. Qaynadıldığı halda dadı-tamı itir, ədviyyatları suya çıxır.
Bəziləri isə sosiskaların "plyonkası"nı soyub qaynadır ki, bu da doğru deyil, onlar qida pərdəsi ilə qaynar suya salınmalı, sonra soyulmalıdır, belə olan halda ətin dadı da özündə qalır.
Belə, bizi izləyin ki, maraqlı və faydalı məlumatları sizə çatdıraq!
f Paylaş








Vətən haqqında bayatılar
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Qaravəllilər
Arzuolunmaz hamiləlik
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Baş ağrısını tez aradan qaldırmaq üçün sadə ÜSUL
Dünyada ölümcül qrip sürətlə yayılır: nə məlumdur?
Ən faydalı ət
Bir qutu enerji içkisinin fəsadları
Kənan İmirzalıoğlu deputat olmaq istəyir - İDDİA
"Avroviziya 2026"da 35 ölkə çıxış edəcək
Protein tozları həqiqətən lazımlıdır? - Mütəxəssisdən açıqlama