Omikrona yoluxanlar qoxu və dadbilməni itirmirlər

Omikrona yoluxanlar qoxu və dadbilməni itirmirlərArtıq yüksək temperatur "omikron"a yoluxanların ancaq yarısında müşahidə olunur.
Milli.Az oxu.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı infeksionist, tibb elmləri namizədi Andrey Pozdnyakov bildirib.
Həkimin sözlərinə görə, bu ştammda qızdırma əsas simptomlardan biri olaraq qalsa da, artıq daha az yoluxanlarda görünür.
Pozdnyakov həmçinin bildirib ki, "omikron"a yoluxmuş xəstələr əzələ ağrısı, iştahsızlıq və anosmiya (qoxu və dadın itirilməsi) kimi simptomlardan daha az şikayət etməyə başlayıblar.
"Yəni, əvvəlki ştamlar üçün xarakterik olan şey, ilk növbədə, anosmiya, "omikron"da olduqca nadirdir; "delta" ilə müqayisədə, anosmiyalı insanların sayı səkkiz dəfə azalıb", - deyə mütəxəssis əlavə edib.
"Virus kollektiv immun reaksiyasının hücumundan yayınır və getdikcə daha çox adi respirator infeksiyaya çevrilir. Bir virus üçün bu, məcburi bir tədbirdir", - deyə alim sözlərini yekunlaşdırıb.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 952   Tarix: 27 yanvar 2022
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Bu məhsulların tərkibində yod var - Yeməyəndə əqli gerilik yaradır

"Qeyri-dəniz mənbələrindən də yod əldə etmək mümkündür". xəbər verir ki, Endokrinoloq Olqa Çernitskaya bildirib ki, yod orqanizm üçün vacib mikroelementdir və adətən insanlar onu dəniz məhsulları və balıqdan alırlar

.

Kompüter qarşısında işləyənlər üçün təhlükə siqnalı: Görmə və onurğa

Müasir dövrdə iş həyatının əksər hissəsi kompüter qarşısında keçir. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, uzunmüddətli oturaq iş rejimi və ekran qarşısında saatlarla qalmaq həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa cidd

.

Bu qidalar səni xərçəng edə bilər - Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir

Son illər aparılan elmi araşdırmalar sübut edir ki, gündəlik qidalanmada yer alan bəzi məhsullar uzunmüddətli dövrdə xərçəng riskini artırır. xəbər verir ki, mütəxəssislər düzgün olmayan qidalanma təkcə artıq çəkiyə deyil

.

Beyinə zərər verən qidalar açıqlandı

ABŞ-də aparılan yeni araşdırma beyin sağlamlığı üçün ən zərərli qidələrin ultra işlənmiş ət məhsulları və şəkərli içkilər olduğunu göstərib.  xəbər verir ki, Virginia Tech Universitetindən alimlərin həyata keçirdiyi tədqiqatda

.

Gecə tualetə qalxmağın arxasında bu səbəb dayanır - Həkimdən maraqlı açıqlama

Gecə tez-tez oyanıb tualetə getməyinizin səbəbini yaşlanma ilə əlaqələndirirsinizsə, bu sizi təəccübləndirə bilər. ABŞ-lı həkim Dr. Mark Burhenne-yə görə, bu vəziyyət çox vaxt nəfəsalma problemləri ilə bağlıdır. xəbər veri

.

Çayı şirin edənlərin nəzərinə - bu xəstəliyə səbəb olurmuş

Çaya şirin qatmaq zərərsiz görünə bilər, amma uzun müddət istifadə olunduqda ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb olur.  xəbər verir ki, gün ərzində içilən bir neçə stəkan çaya atılan şəkər tozu və ya qənd fərqinə varmada

.

Beyin üçün risk yaradan qidalar AÇIQLANDI

ABŞ-da aparılan yeni bir araşdırma beyin sağlamlığı üçün ən zərərli qidaları müəyyən edib. xəbər verir ki, Virciniya Texnologiya Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, çox emal olunmuş ət məhsulları və şəkərli içkilə

.

Yaddaş üçün möcüzəvi qida: Həftədə bir dəfə yemək bəs edir

Yeni elmi araşdırma pendirin beyinə olan təsiri ilə bağlı maraqlı nəticələr ortaya qoyub. 8 minə yaxın insanın iştirak etdiyi tədqiqatda məlum olub ki, həftədə ən az bir dəfə pendir yeyənlərdə demans riski 24 faiz daha aşağıdır

.

Qara, yaşıl və ya adaçayı deyil: Ən sağlam çay bu imiş

Qış yaxınlaşdıqca "hansı çay həqiqətən faydalıdır?" sualı yenidən gündəmə gəlib. Mütəxəssislərin və elmi tədqiqatların nəticələrinə görə, nə qara, nə yaşıl, nə də adaçayı - ən sağlam çay ıhlamur (cökə) sayılır

turlar.az

adlarin menasi qadin sayti qaşların formalari toy ucun qisa donlar dekorasiya atalar sozu veten haqqinda dil haqqında aforizmlər kosmetika qizliq perdesi maraqlı oyunlar oğlaq azerbaycanli is adami amerikada gullelendi