Orqanizmi zəhərlərdən təmizləyən 5 məhsul

Orqanizmi zəhərlərdən təmizləyən 5 məhsulToksikoloq, professor Mixail Kutışov özünün Teleqram kanalında detoksikasiyanı təşviq edən beş sadə məhsulu sadalayıb.
Milli.Az xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, yaşıl yarpaqlılar və göyərti bağırsaqlardan zərərli maddələrin çıxarılmasına kömək edir. Artıq xolesterindən də təmizləyir.
"Yarpaqlı göyərti liflə, antioksidantlarla və vitaminlərlə zəngindir. Çuğundur kimi əlverişli bir məhsul qaraciyər üçün xüsusilə faydalıdır. O, toksinləri toplamaq üçün fırça kimi işləyir. Siyahıda xolesterin salan sarımsaq da var.
Meyvələr arasında almaya, içkilər arasında isə yaşıl çaya xüsusi diqqət yetirin. Almalar həll olunan lif, vitamin və minerallarla zəngindir. Məhsulun müntəzəm istifadəsi ilə hətta ağır metal duzları bədəndən çıxarılır.
Yaşıl çay bədəndəki sərbəst radikallarla mübarizə aparan antioksidanlarla zəngindir", - Kutışov qeyd edib.
Əvvəllər bu həkim mal əti və toyuq ətini (və ya hinduşka ətini) ən sağlam yeməklər adlandırmışdı. Ev şəraitində keyfiyyətli məhsullardan hazırlanan yeməyin tərkibində dəmir, maqnezium, kalium, B vitaminləri və kollagen var. /Medicina.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 996   Tarix: 09 fevral 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?

Yuxular hələ də sirri açılmayan qaranlıqla dolu dünyadır. Yuxu əsrlərdən bəri araşdırılan, həm alimlərin, həm də mistika ilə məşğul olanların cavabını tapmaq istədiyi tapmacadır. Fərqli və rəngarəng yuxular bəzən də cinsəlikl

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?

Kembric Universitetinin alimləri insan beyninin həyat boyunca dörd əsas "yenidən konfiqurasiya" mərhələsindən keçdiyini müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nature Communications" jurnalında dərc olunan araşdırm

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

Saç tökülməsinə səbəb olan 9 mühüm faktor – xəbərdarlıq

Son illər həm qadınlarda, həm də kişilərdə saç tökülməsi sürətlə artan problemlərdən birinə çevrilib. Dermatologiya üzrə mütəxəssis bildirir ki, saç tökülməsi təkcə genetik səbəblərlə deyil, həyat tərzi və ətraf mühit amillər

.

İnnabın faydası və zərərləri

İnnab (Ziziphus jujuba) 3.00 ildən çoxdur ki, insanlar tərəfindən istehlak edilir və ənənəvi tibbdə geniş istifadə olunur. Lif və antioksidant baxımından zəngin, aşağı kalorili olan bu meyvə, bəzən "qırmızı xurma"

.

Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa

Qışda ideal şam yeməyi vaxtı açıqlanıb. xəbər verir ki, rusiyalı diyetoloq Valentina Palatsso qış aylarında şam yeməyini saat 18-19-a qədər yeməyi tövsiyə edir. O bildirir ki, qışda gün işığının azalması səbəbindən melatoni

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari maskalar geymler 2025 qutab xemiri göyəm turşusu körpə və ona qulluq balqabaq tumu kosmetika fitat novruza aid hakisda tapmacalar gozde olar mekteb