Payız gəldi, qrip mövsümü başladı: Hansı qidalar faydalıdır?

Payız gəldi, qrip mövsümü başladı: Hansı qidalar faydalıdır?Qripin qarşısını almağa kömək edən bəzi qidalar immunitet sistemini gücləndirir və orqanizmi viruslardan qoruyur.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, qripin qarşısını ala biləcək bəzi qidaları təqdim edir:
1. Tərkibində C vitamini olan qidalar
Portağal, limon və qreypfrut kimi sitrus meyvələri
Kivi və çiyələk
Bibər (xüsusilə qırmızı bibər)
Brokoli və ispanaq
Vitamin C immunitet sistemini gücləndirir və bədəni infeksiyalardan qoruyur.
2. Zəncəfil
Zəncəfil iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir və soyuqdəymə əlamətlərini aradan qaldırmağa kömək edir. Çay dəmləməklə içə bilərsiniz.
3. Sarımsaq
Sarımsaq antiviral və antibakterial xüsusiyyətlərə malikdir. Bu, qripə qarşı qoruyucu təsirləri artırır.
4. Qatıq və kefir (Probiyotiklər)
Qatıq və kefir kimi probiotiklərlə zəngin qidalar bağırsaq florasını balanslı saxlayaraq immunitet sisteminin güclənməsinə kömək edir.
5. Yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər
İspanaq, kələm və pazı kimi yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər vitamin və minerallarla zəngindir. Onların tərkibində xüsusilə A, C və E vitaminləri var və immunitet sistemini dəstəkləyir.
6. Bal
Bal təbii antibakterial və antiviral qidadır. Xüsusilə öskürək və boğaz ağrısı kimi simptomları aradan qaldırır.
7. Badam və digər qoz-fındıq
Badam immunitet sistemini dəstəkləyən E vitamini ilə zəngindir. Digər qoz-fındıqların tərkibində sink kimi immuniteti gücləndirən minerallar da var.
8. Sarıkök
İltihab əleyhinə və antioksidant xüsusiyyətlərə malik olan sarıkök orqanizmin viruslarla mübarizəsinə kömək edə bilər.
9. Toyuq şorbası
Toyuq şorbası tənəffüs yollarını açır və iltihab əleyhinə təsir göstərir.
10. Yaşıl çay
Yaşıl çay tərkibindəki yüksək antioksidant tərkibi ilə immuniteti gücləndirir və orqanizmi infeksiyalara qarşı qoruyur.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 831   Tarix: 29 sentyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Tünd şokoladın faydası

Tünd şokoladın tərkibində olan flavonoidlərin ürək-damar sağlamlığını yaxşılaşdırdığı və insult riskini azaltdığı sübut edilib. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə məlumat Birmingem Universitetinin alimlər

.

Hər gün içmək bu xəstəliklərə yol açır - SİYAHI

Hər gün spirtli içki içmək bədənə müxtəlif yollarla təsir edir və bir çox ciddi sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər. xəbər verir ki, bu təsirlər həm qısa, həm də uzun müddətli ola bilər və dozadan, spirtin miqdarından asıl

.

İmmuniteti gücləndirmək üçün ən yaxşı meyvələr hansılardır?

İmmuniteti gücləndirmək və viruslu xəstəliklərin qarşısını almaq üçün bəzi meyvələr xüsusilə faydalıdır. Bu meyvələr vitaminlərlə zəngin olduğu üçün immunitet sistemini dəstəkləyir və orqanizmi xəstəliklərə qarşı qoruyur

.

Arıqlamağa mane olan 6 məkrli "pəhriz" qidası - SİYAHI

Bəzi qidalar arıqlamaq üçün faydalı kimi reklam edilir, lakin əslində, dietoloqların fikrincə, arıqlama prosesini çətinləşdirə bilər.  həmin qidaların siyahısını sizə təqdim edir:. 1. Pəhriz içkiləri. Sıfır kalori ehtiv

.

Az miqdarda spirtli içkinin ziyanı var?

Alimlər alkoqollu içkiləri normada qəbul etdikdə sağlamlığa fayda verdiyini açıqlayıb. -a istinadən bildirir ki, alkoqol uzun müddətdir ki, bir çox insanın gündəlik həyatının bir hissəsidir, lakin onun sağlamlığa təsiri həl

.

Folqaya bükülən yeməyin təhlükələri: tənəffüs əzələlərinin iflici

Bir çox insanlar qidadan qalanları alüminium folqaya bükərək saxlamağa öyrəşiblər. Lakin bu saxlama üsulu sağlamlıq üçün ciddi risklər yarada bilər. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə ABŞ-dən olan biokimyaçı və qida təhlükəsizliy

.

Qəhvə içməyin gizli təhlükələri: əsəbilik və narahatlıq

Qəhvə dünyanın ən populyar içkilərindən biridir və milyonlarla insan hər gün bu içkini böyük həvəslə istehlak edir. Lakin son zamanlar Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı kofein asılılığını kliniki xəstəlik kimi tanıyıb və bu barəd

.

Zoğalın 5 faydası

Zoğal qədim zamanlardan bir çox xəstəliklər zamanı müalicəvi vasitə kimi istifadə olunur. Türkəçarənin ən uğurlu qidalarından biridir. . -a istinadən xəbər verir ki, alimlər 5 faydalı xüsusiyyətini ictimaiyyətə təqdim edib: 

.

Bu qidalar xərçəng yaradır - SİYAHI

Qırmızı ət və bəzi işlənmiş qidalar xərçəng riskini artırmaq potensialına malikdir. xəbər verir ki, xüsusilə, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) məlumatlarına görə, işlənmiş ətlər (kolbasa, sosiska, pastırma kimi) "kanserogen"

turlar.az

sonxeber.az gözəllik məhsulları qadın geyimi yemek reseptleri xınayaxdı hakışta bayatilar xinayaxdi ucun parfümeriya mürəbbə reseptləri hakışdalar şebnem tovuzlu nagillar cantalar novruz hakışdaları