Pəhriz saxlamaq üçün bu tərəvəzdən yeyin

Pəhriz saxlamaq üçün bu tərəvəzdən yeyinBadımcan ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Lakin onun faydaları haqqında çox insan məlumatsızdır.
Milli.Az Axşam.az-a istinadən badımcanın bilmədiyiniz faydalarını təqdim edir:
1. Ürək və sinirlər üçün ən faydalı tərəvəzlərdən olan badımcanı həm soyutma, həm kabab, həm də qızartma etmək olar.
2. Həzm sistemini asanlaşdırır. Yüksək lif tərkibi sayəsində qəbzliyin qarşısını alır və bağırsaqları yumşaldır.
3. Tərkibi kalsium, kalium, dəmir mineralları və A, B1, B2, C vitaminləri ilə zəngindir.
4. Bundan başqa badımcan xolesterolun səviyyəsini tənzimləyir və qan təzyiqini normallaşdırır.
5. Beynin fəaliyyətinə də müsbət təsir göstərir.
6. Badımcan pəhriz saxlayanlar üçün ideal vasitədir. Belə ki, 100 qram təzə badımcan cəmi 24 kaloridir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1356   Tarix: 29 avqust 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Gərginsinizsə bu vitamininiz çatışmır

Vitamin D, B12, B6, maqnezium, sink və omeqa-3 yağ turşuları çatışmazlığını erkən mərhələdə müəyyən etmək çətindir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq, tibb elmləri namizədi Nataliya Tananakina deyib. "Bu qid

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var

Bəzi ənənəvi səhər yeməyi məhsulu əslində səhər saatlarında orqanizmə zərər verə bilər. xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim Halit Furkan deyib. O bildirib ki, səhər yeməyi bədən üçün ən kritik vaxt hesab olunur. "B

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Hansı kosmetoloqlardan razı qalmısız? - SORĞU

Son dövlər vətəndaşların kosmetoloqlardan şikayət halları artmaqdadır. şikayətləri nəzərə alaraq sorğu keçirir. Razı və narazı qaldığınız kosmetoloqların adlarına "Facebook" səhifəmizdəki sorğuda qeyd edə bilərsiziniz.

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

.

Covid keçirmiş insanlarda qan laxtalanır - Həkimdən xəbərdarlıq

COVID-19-dan sonra yaranan mikrotromblar barədə xəbərdar edilib. xəbər verir ki, rusiyalı həkim Pavel Traxtman bildirib ki, virusun təsiri ilə qan damarlarında yapışqan mikrotromblar əmələ gələ bilər. Bu tromblar kapilyarlar

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

turlar.az

hamilelikde qidalanma reseptler geyim və ayaqqabılar hikmətli hekayələr yaz geyimleri bürclər və illər maraqli el islerinin hazirlanmasi kosmetika novruz bayramina aid hakista lakonizim hekaye janri kurtlar vadisi pehriz