Pomidorun bilinməyən FAYDASI - Xərçəng riskini azaldır

Pomidorun bilinməyən FAYDASI - Xərçəng riskini azaldırPomidor xərçəngin bəzi növlərinə qarşı qoruyucu təsir göstərə bilər. Onun tərkibindəki likopen adlı güclü antioksidant hüceyrələri oksidativ stressdən qoruyaraq xərçəng riskini azalda bilər.
Milli.Az pomidorun xərçəngə qarşı təsirlərini sizə təqdim edir:
Prostat xərçəngi - Araşdırmalar göstərir ki, müntəzəm pomidor istehlakı prostat xərçəngi riskini azaltmağa kömək edə bilər.
Ağciyər xərçəngi - Pomidorda olan fitokimyəvi maddələr ağciyər hüceyrələrinin qorunmasına kömək edir.
Mədə və bağırsaq xərçəngi - Pomidorda olan antioksidantlar həzm sistemini gücləndirir və bəzi həzm yolları xərçənglərinə qarşı qoruyucu təsir göstərə bilər.
Dəri xərçəngi - Pomidor günəşin zərərli təsirlərindən qorumağa və dəridə xərçəng riskini azaltmağa kömək edə bilər.
Necə istehlak etmək daha faydalıdır?
Bişmiş pomidorda likopenin orqanizm tərəfindən mənimsənilməsi artır, buna görə də pomidor sousları və ya püre halında istehlak edilməsi faydalıdır. Zeytun yağı ilə birləşdirildikdə likopenin təsiri güclənir.
Təzə və ya bişmiş formada gündəlik rasiona daxil edilə bilər.
Fidan
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 995   Tarix: 11 mart 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Çox az istifadə olunur amma ən faydalı tərəvəzdir

Qulançar (asparagus) yüksək qidalılıq dəyəri və sağlamlığa müsbət təsirləri ilə tanınan tərəvəzlərdən biridir. Vitamin A, C, K, fol turşusu və antioksidantlarla zəngin olan bu məhsul həm detoks təsiri göstərir, həm də immu

.

Adi görünən gündəlik vərdiş təhlükənin xəbərçisi ola bilər

Nevroloq ayağı masa altında tərpətmək vərdişinin səbəbini açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, əksər hallarda bu tamamilə normal və hətta faydalıdır. Lakin bəzən sağlamlıqla bağlı müəyyə

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

İdman edənlər xərçəngə daha az tutulur - Araşdırma

Fiziki məşqlər xərçəngin böyüməsini 60 faiz yavaşlada bilər. xəbər verir ki, beynəlxalq tədqiqatlar göstərir ki, fiziki aktivlik xərçəng hüceyrələrinin enerji mənbəyini azaltmaqla onların böyüməsini ləngidə bilər. Bu nətic

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

İncə görünmək üçün korset taxanlara xəbərdarlıq

Son dövrlər ideal bədən silueti trendi ilə korsetlər, bədən formalaşdıran bodilər və sıxıcı kolqotlar gündəlik geyimə daxil olub. Lakin, onlar sağlamlıq üçün zərərlidir. xəbər verir ki, Perm Politexnik Universitetinin "HimBio"

.

Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA

Bir qrup rusiyalı alim təbii pirokatexin antioksidantı əsasında Altsheymer xəstəliyinin müalicəsinə yaxşı təsir göstərən yeni molekullar aşkarlayıb. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyası bildirib. Qeyd olunu

.

Kağız dəsmal alarkən diqqət - İçində olan bu 3 maddə xərçəng yaradır

Gündəlik istifadədə ən zərərsiz görünən məhsullardan biri hesab edilən kağız dəsmalların tərkibində bəzən gözə görünməyən kimyəvi maddələr ola bilər. xəbər verir ki, xlorlu ağardıcılar, dioxin və furan kimi qalıqlar uzu

turlar.az

aksessuarlar gozel gorunmek geyim şəkilləri fotoqaleriya hamiləlik və doğuş zərdəçal bizim məşhurlar kosmetika intim munasibetler novruza aid hakisda qoğalın nağlı maska novruz hakistalari