Pomidorun bilinməyən FAYDASI - Xərçəng riskini azaldır

Pomidorun bilinməyən FAYDASI - Xərçəng riskini azaldırPomidor xərçəngin bəzi növlərinə qarşı qoruyucu təsir göstərə bilər. Onun tərkibindəki likopen adlı güclü antioksidant hüceyrələri oksidativ stressdən qoruyaraq xərçəng riskini azalda bilər.
Milli.Az pomidorun xərçəngə qarşı təsirlərini sizə təqdim edir:
Prostat xərçəngi - Araşdırmalar göstərir ki, müntəzəm pomidor istehlakı prostat xərçəngi riskini azaltmağa kömək edə bilər.
Ağciyər xərçəngi - Pomidorda olan fitokimyəvi maddələr ağciyər hüceyrələrinin qorunmasına kömək edir.
Mədə və bağırsaq xərçəngi - Pomidorda olan antioksidantlar həzm sistemini gücləndirir və bəzi həzm yolları xərçənglərinə qarşı qoruyucu təsir göstərə bilər.
Dəri xərçəngi - Pomidor günəşin zərərli təsirlərindən qorumağa və dəridə xərçəng riskini azaltmağa kömək edə bilər.
Necə istehlak etmək daha faydalıdır?
Bişmiş pomidorda likopenin orqanizm tərəfindən mənimsənilməsi artır, buna görə də pomidor sousları və ya püre halında istehlak edilməsi faydalıdır. Zeytun yağı ilə birləşdirildikdə likopenin təsiri güclənir.
Təzə və ya bişmiş formada gündəlik rasiona daxil edilə bilər.
Fidan
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1003   Tarix: 11 mart 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Çay dəmləyəndə edilən ən böyük SƏHV

Çox insan çayı düzgün şəkildə dəmləmədiyi üçün içki həm dadını, həm də faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, ən yayılmış vərdişlərdən biri çayın keyfiyyətini tamamilə korlayır. xəbər verir ki, ça

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

101 yaşlı qadın uzunömürlülüyünün sirrini AÇIQLADI - FOTO

Böyük Britaniyada 101 yaşını qeyd edən Coys Linas uzunömürlülüyünün gizlinini bölüşüb. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, Linas gənclik illərində atasına fermada yardım edib, daha sonra ayaqqabı fabrikində çalışıb

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Sinə xərçənginin də dərmanı tapıldı

Təhlükəli növ döş xərçənginin təkrarlanma riskini azaltmaq üsulu tapılıb. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin (Los-Anceles) alimləri erkən mərhələdə hormonlara həssas döş xərçənginin təkrarlanma ehtimalını əhəmiyyətl

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

.

Gündə 8 banka enerji içkisi içdi, bir tərəfi iflic oldu

Populyar enerji içkilərinin həddindən artıq qəbulu insult riskini artırır. xəbər verir ki, Britaniyalı həkimlərin "BMJ Case Reports" jurnalında dərc olunan araşdırmasına görə enerji içkilərinin həddindən artıq qəbul

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

turlar.az

kosmetoloq makiyaj etmek qaydalari kosmetika mehsullari almaniya haqqinda melumat ailə psixoloqiyası şir bürcü asan ariqlamagin yollari kosmetika tərəzi bürcü xalqlar dostluğu metrosunun üstündə çox təcili mənzil satılır qadin.az hekaye janri orqazm