Qadınların yarısının əziyyət çəkdiyi xəstəlik: Qurtulmaq üçün nə etməli?

Qadınların yarısının əziyyət çəkdiyi xəstəlik: Qurtulmaq üçün nə etməli?Uroloq Anastasiya Kortışkova sistitin simptomlarını yüngülləşdirmək üçün sadə tövsiyələr təqdim edib.
Milli.Az e-saglam.az-a istinadən xəbər verir ki, o, bu xəstəliklə mübarizədə qəhvə, spirt, sitrus meyvələri və ədviyyatlı qidalardan uzaq durmağı məsləhət görüb. Bu qidalar və içkilər sidik kisəsini qıcıqlandıra bilər, yanma və ağrını artırır. Onlardan müvəqqəti imtina bədənin daha tez sağalmasına kömək edə bilər.
Həkim, eyni zamanda, gündə ən azı iki-üç litr su içməyi tövsiyə edib. Bu, tez-tez sidiyə getməklə sidik kisəsində bakteriyaların yığılmasının qarşısını alır və infeksiyanın yayılma riskini azaldır.
Kortışkova isti vannalardan, saunadan və istilik yastıqlarından uzaq durmağı da məsləhət görüb. İstilik qan dövranını artıraraq infeksiyanın yayılmasına səbəb ola bilər.
Sistitin müalicəsi mütləq həkim nəzarətində aparılmalıdır, lakin həkimə müraciət etmək mümkün deyilsə, antibakterial dərmanlardan istifadə etmək olar. O, fosfomisin (Monural) və ya nitrofurantoin kimi dərmanların müvafiq dozada istifadəsini tövsiyə edib.
Sistitin simptomlarını yüngülləşdirmək üçün bu tövsiyələrə əməl etmək, həmçinin müntəzəm tibbi məsləhət almaq vacibdir. Sağlamlığınızı qorumaq üçün vaxtında tədbirlər görmək hər zaman önəmlidir.
Sistit nədir? Niyə kifayət qədər başa düşülmür?
Sidik yollarının infeksiyalarının (SYİ) simptomlarına sidik ifrazı zamanı yanma və ağrı, qəfil və ya tez-tez sidiyə çıxmaq istəyi, bulanıq, qanlı və ya qoxulu sidik, qızdırma, titrəmə, qarnın aşağı hissəsində ağrı daxildir.
Xəstəlik adətən E.coli bakteriyaları tərəfindən törədilir. Ancaq digər bakteriyalar da bu xəstəliyə səbəb ola bilər
Qadınların təqribən 40-50%-i həyatlarında heç olmasa bir dəfə kəskin sistit keçirib, 20-30%-i isə sidik yolları infeksiyalarının ilk epizodundan sonra 3-4 ay ərzində residivlə qarşılaşır. Onların 10-20%-i bütün həyatları boyu residivləşən sistitdən əziyyət çəkir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 920   Tarix: 07 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bizi yavaş-yavaş öldürən 3 qida

Ürəyə ziyan verən qidalar açıqlanıb. xəbər verir ki, Amerikalı ürək cərrahı Jeremy London ürək xəstəliklərinin qarşısını almaq üçün hansı qidaları və içkiləri azaltmaq lazım olduğunu açıqlayıb. Cərrah qeyd edib ki, dörd əsa

.

Baş ağrısını tez aradan qaldırmaq üçün sadə ÜSUL

Baş ağrısından əziyyət çəkənlər üçün həkimlər bir neçə sadə və sürətli üsul tövsiyə edirlər.  xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu metodlar dərman qəbul etmədən ağrını qısa zamanda yüngülləşdirə bilər. Tövsiy

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

Azərbaycanda minlərlə insan istifadə edir: İnfarkt riskini 53 faiz artırır

Alimlər elektron siqaret istifadəsinin ürək-damar sağlamlığı üçün ciddi risklər yaratdığını müəyyən ediblər. Aparılan elmi araşdırmalara görə, elektron siqaret istifadə edən şəxslərin infarkt keçirmə ehtimalı istifadə etməyənlərl

.

Yeni il süfrəsinin bəzəyi olan salat zəhərlənmə verə bilər - Belə saxlayın

Mayonezlə hazırlanmış salatlar, xüsusilə də "Olivye" tez xarab olur və düzgün saxlanılmadıqda zəhərlənməyə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, qida təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssis Natalya Fomenkonun sözlərinə görə

.

Bağırsaq xərçənginə qalib gələn 25 yaşlı qız 3 vacib əlaməti açıqladı - FOTO

Bağırsaq xərçənginə qalib gələn 25 yaşlı qadın üç əsas bağırsaq xərçəngi simptomunu açıqlayıb. xəbər verir ki, ABŞ-də yaşayan Peyc Zayfertə 24 yaşında bağırsaq xərçəngi diaqnozu qoyulub. Onun sözlərinə görə ilk simptomla

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Sağlam bildiyimiz təhlükə - ÖLDÜRƏ BİLƏR

Bəzi qidaların düzgün şəkildə qəbul edilməməsi sağlamlıq üçün ciddi riski yarada bilər. -ın məlumatına görə, onlardan biri çia toxumudur. Əgər bir qaşıq çia toxumu udularaq, dərhal ardından bir stəkan su içilərsə, toxumla

turlar.az

gozel gorunmek toy makiyajlari yay kolleksiyasi 2025 qadın ayaqqabı modelləri qadin dunyasi kulinariya kişi geyimləri 2025 mayasiz pizza xemiri kosmetika zehmet ve zinet pomidor bayatılarımızda vətən həsrəti burclerin uyumu kurtlar vadisi