Qanı dərmansız durultmaq üçün bunları edin – Kardioloq tövsiyə edir

Qanı dərmansız durultmaq üçün bunları edin – Kardioloq tövsiyə edirQatı qan tromblaşmanın riskini artırır ki, bu da öz növbəsində infarkt və ilsultun əsas səbəblərindən biridir.
Saglamolun.az bildirir ki, rusiyalı kardioloq Anna Koreneviçin sözlərinə görə, qanı durultmaq və bununla da damarlarda trombların əmələ gəlməsinin riskini azaltmq üçün çox sadə qaydalara əməl etmək lazımdır.
Həkim ilk növbədə suyun qəbulunu artırmağı tövsiyə edir. Müasir insanların əksəriyyəti, demək olar, su içmir, qəhvə, müxtəlif şirin qazlı içkilərə üstünlük verirlər. Bu içkilər isə qanı durultmur, əksinə qatılaşdırır. Adi təmiz suyun gün ərzində təxminən 1,5 l həcmində qəbulu trombozun riskini xeyli azaldır.
Bundan əlavə həkim spirtli içkilərin qəbulunu da azaltmağa çağırıb. Spirtli içkilər və xüsusilə də pivə güclü sidikqovucu təsirə malikdir. Bu isə orqanizmin susuzlaşmasına səbəb olur, trombozun riskini artırır.
Damarlarda trombların əmələ gəlməsinin əsas səbəblərindən biri siqaret çəkməkdir. Kardioloq bu ziyanlı vərdişdən imtina etməyi tövsiyə edir.
Duz, şəkər, karbohidratlarla zəngin olan qidalar, yarımfabrikatlar, müxtəlif konservlərin çoxlu miqdarda istehlakı da yolverilməzdir. Bütün bu məhsullar qanı qatılaşdırır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1119   Tarix: 07 may 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Daha bir ölkədə meymunçiçəyinə yoluxma qeydə alındı

Zimbabvedə meymun çiçəyinə iki yoluxma faktı qeydə alınıb.   -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə yerli "Newsday" nəşri məlumat yayıb. Hökumətin bildirdiyinə görə, hər iki xəstə karantindədir və vəziyyət nəzarə

.

Dönər nə vaxt zəhərlənmə yaradır? - Son günlərin əsas bəlasından QORUNMAĞIN YOLLARI

Son günlər dönərdən zəhərlənmə halları artıb. Hətta ard-arda baş verən kütləvi dönər zəhərlənmələri artıq ciddi narahatlıq yaratmağa başlayıb. Dönər niyə zəhərlənməyə səbəb olur? Bu cür zəhərlənmələrin qarşısını almaq üçü

.

Xərçəngdən qoruyan tərəvəzlər - Kələm, turp, şalğam

Kələm, brokkoli, turp, şalğam, gül kələmi kimi tərəvəzlərin müntəzəm istifadəsi bir neçə xərçəng növünün inkişaf riskini əhəmiyyətli dərəcədə azaldır. -a istinadən bildirir ki, bu barədə britaniyalı diyetoloq Toral Şah bildirib

.

Hər gün qoz yeməyin faydası

Qoz qida dəyəri, qidalandırıcı xüsusiyyətləri və ləzzətli dadı ilə insan sağlamlığına çox faydalıdır. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, bu çərəzin tərkibində sağlam yağlar, liflər, vitaminlər və minerallar var. Qo

.

Antibiotiklər göbələk yarada bilər?

Antibiotiklərin istifadəsi göbələk infeksiyalarına səbəb ola bilər. Bunun səbəbi antibiotiklərin bədəndəki həm zərərli, həm də faydalı bakteriyaları öldürməsidir. Faydalı bakteriyalar azalanda, xüsusilə Candida kimi may

.

Gəncləri siqaretə "aşiq edən" səbəblər

Son zamanlar siqaret çəkənlərə qarşı cəza mexanizmlərinin sayı artıb. Amma bu, xüsusən də gəncləri siqaretdən yayındıra bilirmi? Niyə bu zərərli vərdişə daha çox gənclər meyl edir? Ümumi rəqəmlər nədən xəbər verir?. -a istinadə

.

Mətbəxdəki düşmən - Bir qaşığı həyatınızdan 10 il alır

Marqarin illərdir mətbəxlərdə istifadə edilən yağ alternativi olsa da, onun sağlamlığımıza təsiri son vaxtlar daha çox müzakirə mövzusuna çevrilib. Tərkibindəki trans yağlara görə bir çox ciddi sağlamlıq problemlərinə, xüsusil

.

İmplanrdan sonra niyə tikiş atılır?

İmplant yerləşdirildikdən sonra tikiş atılmasının əsas səbəbi diş ətinin düzgün bərpasını və implantın ətrafında toxumanın sabitləşməsini təmin etməkdir. Bu, bir neçə mühüm funksiyanı yerinə yetirir:. Yaraya qoruma təmi

.

Pul verib aldığımız xərçəng xəstəliyi

Xərçəng elə xəstəlikdir ki, hələ də onun nədən yarandığına dair dəqiq sübut yoxdur. Ümumilikdə, xərçəng yaradan qidalar barədə araşdırmalar olsa da, insan gün ərzində qarışıq məhsullar yediyi üçün kimsə sırf hər hansə qidada

turlar.az

sonxeber.az geyim necə seçməli gelinlikler yay kolleksiyasi dini qadin geyimleri gavalinin faydasi hakışdalar geyim qaydaları kosmetika novruz bayrami hakisda buga burcu vetene aid atalar sozleri nizami gencevi sanamalar