Qanı təmizləyən və xərçəngi müalicə edən 6 min illik möcuzəvi resept

Qanı təmizləyən və xərçəngi müalicə edən 6 min illik möcuzəvi reseptBal və tahinidən (küncüt pastası) hazırlanan qarışığın 6 min illik yaşı var.
Publika.az xəbər verir ki, bu resept qədim Yunanıstan və Yaxın Şərqdə ən çox istifadə edilən müalicə üsullarından biri olub. Yeri gəlmişkən, müalicəvi qarışıq Homerin "İliada" əsərində "Intrion" adı ilə keçir. Bu vasitə həm dadlıdır, həm də müalicəvi xüsusiyyətlərə malikdir.
Bu iki maddənin birləşməsi orqanizmi sink, dəmir, lif, maqnezium, kalsium, mis, onun yaxşı işləməsi üçün lazım olan bir sıra vitaminlər, xüsusən B qrupu və digər faydalı maddələrlə təmin edir. Araşdırmaya görə, təbii maddələrin bu birləşməsi qanda yağı, xüsusilə LDL və HDL xolesterini tənzimləmək üçün təsirlidir.
Qarışıq aritmiyanın, yüksək qan təzyiqinin aradan qaldırması, qan dövranının və limfanın yaxşılaşması üçün mükəmməl vasitədir. Nəticə etibarı ilə tahinili (küncüt pastası) bal sizə ağır və fiziki iş üçün lazımlı enerjini və gücü verəcək. Tədqiqatlar göstərir ki, qarışığın müntəzəm istifadəsi xroniki yorğunluq, həyəcan və depressiya problemlərini həll edə bilər. Lakin o öz təsirini 3 həftə müntəzəm istifadədən sonra göstərir. Yeni tədqiqatlar da təsdiq edib ki, qarışıq depressiyanın azaldılması, ateroskleroz, skleroz və yüksək qan təzyiqi üçün effektivdir.
Tahinli balın tərkibinə orqanizmin sağlamlığı üçün faydalı olan 182 element, xüsusilə hüceyrə səviyyəsində xərçəngin və başqa ciddi xəstəliklərin inkişafının qarşısını alan güclü antioksidantlar daxildir.
İnqrediyentlər:
- 300 qram tahini (küncüt pastası)
- 300 qram təbii bal
Tahini həm özünüz hazırlaya, həm də mağazalardan tapa bilərsiniz.
Küncüt pastasının hazırlanması
2 stəkan küncütü 1 x.q. küncüt yağı və 1 x.q. zeytun yağı ilə blenderdən keçirin.
Tahinli balın hazırlanması
Kasada tahinini və balı qarışdırın. Buraya zövqə uyğun olaraq bir ovuc xırdalanmış qoz, badam, püstə və fındıq əlavə etmək olar. Qarışığı bankaya tökün və soyuducuda 1-1,5 aya yaxın saxlayın.
Uşaqlara bir çay qaşığı kifayətdir, böyüklər isə hər gün 1-2 xörək qaşığı qəbul edə bilərlər.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 976   Tarix: 11 yanvar 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri

Mayonez həddindən artıq istifadə edildikdə ürək-damar xəstəlikləri riski artır. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Margarita Belousova deyib. O bildiirb ki, mayonezin həddindən artıq qəbulu sağlamlıq üçün ciddi risklə

.

Əzələ ağrısının səbəbi belə tərkibli dərmanlar imiş

Kolumbiya Universitetinin alimləri aşkar ediblər ki, xolesterini azaltmaq üçün geniş istifadə olunan statin dərmanları bəzi insanlarda əzələ ağrısına yol aça bilər. xəbər verir ki, araşdırma "Journal of Clinical Investigation"

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

.

Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır

Gündəlik həyatda çox insan meyvəni soyaraq yeməyi daha təmiz və praktik hesab edir. Lakin aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, meyvənin əsas qida yükü onun qabığında toplanır.  xəbər verir ki, xüsusilə alma qabığında ola

.

İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?

Kembric Universitetinin alimləri insan beyninin həyat boyunca dörd əsas "yenidən konfiqurasiya" mərhələsindən keçdiyini müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nature Communications" jurnalında dərc olunan araşdırm

.

Dadlı "zəhərlər" - Hər gün iştahla yeyilir: Xərçəngə "dəvətnamə"dir

Xərçəng riskini artıran qidalar və vərdişlər açıqlanıb. xəbər verir ki, Rusiyanın sığorta şirkəti "Rosgosstrax"ın məlumatına görə onkoloji sığorta hadisələrinin təxminən 10%-i bağırsaq xərçəngi ilə bağlıdır. Skandinaviy

.

Siqaretin bu öldürücü ziyanlarını çox adam bilmir

Siqaret çəkmək dünyada qarşısı alına bilən ölüm səbəblərinin başında gələn ən təhlükəli vərdişlərdən biridir. Tütünün tərkibindəki minlərlə kimyəvi maddə insan sağlamlığına həm qısa, həm də uzunmüddətli ziyan vurur. xəbə

.

Donuz əti yeyən kişi infarkt keçirdi

Moskvada kişi donuz əti yedikdən dərhal sonra özünü pis hiss edərək xəstəxanaya çatdırılıb. xəbər verir ki, həkimlər ona kardiogen şok və 1-ci tip Kounis sindromu diaqnozu qoyublar. Bu sindrom nadir rast gəlinən, allergi

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

turlar.az

geyim dəbləri makiyaj etmek qaydalari yaz geyimleri 2025 düzgün qidalanma hiperaktiv usaqlarin mualicesi şirniyyatlar nar bilerziyi salati kosmetika yutube rus dili 2ci ders novruza aid hakışda hamilelik vidyolar