Qanı təmizləyən və xərçəngi müalicə edən 6 min illik möcuzəvi resept

Qanı təmizləyən və xərçəngi müalicə edən 6 min illik möcuzəvi reseptBal və tahinidən (küncüt pastası) hazırlanan qarışığın 6 min illik yaşı var.
Publika.az xəbər verir ki, bu resept qədim Yunanıstan və Yaxın Şərqdə ən çox istifadə edilən müalicə üsullarından biri olub. Yeri gəlmişkən, müalicəvi qarışıq Homerin "İliada" əsərində "Intrion" adı ilə keçir. Bu vasitə həm dadlıdır, həm də müalicəvi xüsusiyyətlərə malikdir.
Bu iki maddənin birləşməsi orqanizmi sink, dəmir, lif, maqnezium, kalsium, mis, onun yaxşı işləməsi üçün lazım olan bir sıra vitaminlər, xüsusən B qrupu və digər faydalı maddələrlə təmin edir. Araşdırmaya görə, təbii maddələrin bu birləşməsi qanda yağı, xüsusilə LDL və HDL xolesterini tənzimləmək üçün təsirlidir.
Qarışıq aritmiyanın, yüksək qan təzyiqinin aradan qaldırması, qan dövranının və limfanın yaxşılaşması üçün mükəmməl vasitədir. Nəticə etibarı ilə tahinili (küncüt pastası) bal sizə ağır və fiziki iş üçün lazımlı enerjini və gücü verəcək. Tədqiqatlar göstərir ki, qarışığın müntəzəm istifadəsi xroniki yorğunluq, həyəcan və depressiya problemlərini həll edə bilər. Lakin o öz təsirini 3 həftə müntəzəm istifadədən sonra göstərir. Yeni tədqiqatlar da təsdiq edib ki, qarışıq depressiyanın azaldılması, ateroskleroz, skleroz və yüksək qan təzyiqi üçün effektivdir.
Tahinli balın tərkibinə orqanizmin sağlamlığı üçün faydalı olan 182 element, xüsusilə hüceyrə səviyyəsində xərçəngin və başqa ciddi xəstəliklərin inkişafının qarşısını alan güclü antioksidantlar daxildir.
İnqrediyentlər:
- 300 qram tahini (küncüt pastası)
- 300 qram təbii bal
Tahini həm özünüz hazırlaya, həm də mağazalardan tapa bilərsiniz.
Küncüt pastasının hazırlanması
2 stəkan küncütü 1 x.q. küncüt yağı və 1 x.q. zeytun yağı ilə blenderdən keçirin.
Tahinli balın hazırlanması
Kasada tahinini və balı qarışdırın. Buraya zövqə uyğun olaraq bir ovuc xırdalanmış qoz, badam, püstə və fındıq əlavə etmək olar. Qarışığı bankaya tökün və soyuducuda 1-1,5 aya yaxın saxlayın.
Uşaqlara bir çay qaşığı kifayətdir, böyüklər isə hər gün 1-2 xörək qaşığı qəbul edə bilərlər.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 907   Tarix: 08 fevral 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Xurma barədə bilmədiklərimiz - Sirləri AÇIQLANDI

İstənilən növ xurma alarkən hamar, parlaq narıncı qabığı olan və kəsikləri və yumşaq ləkələri olmayan meyvələri seçin. -a istinadən bildirir ki, xurma ən məşhur payız meyvələrindən biridir. Bununla belə, çox uzun müddət qalmı

.

Bu meyvədə gizli spirt var: 5-ni yesəniz elə bil ki, kiçik qab pivə içmisiniz

Banan gündəlik həyatda tez-tez istifadə etdiyimiz sağlam bir meyvə olsa da, tərkibində spirt olmağı ilə təəccübləndirib. -a istinadən xəbər verir ki, qidada spirtin olmasının müxtəlif səbəbləri var. Bunlardan biri təbii fermentasiy

.

Virusların "qorxulu yuxusu" - Antioksidant tərkibli 5 meyvə

C vitamini immun sistemini gücləndirən, dəri sağlamlığını yaxşılaşdıran və ümumi sağlamlığı dəstəkləyən ən təsirli antioksidantlardan biridir. Vücudumuz tərəfindən istehsal edilmədiyi üçün onu yalnız qida vasitəsilə əld

.

Qışda isinərkən etdiyiniz səhv – Sağlamlığınıza ziyan vurur

Enerji qiymətlərinin yüksək olması səbəbindən, qışda mənzili qızdıran bir çox insanlar otaqda istiliyin uzun müddət qalması üçün havalandırmanı mümkün qədər azaltmağa üstünlük verirlər. Ancaq bu vərdiş həm mənzilinizə, hə

.

Üzə qulluq haqqında yanlış bilinən 8 gerçək

Gözəl və sağlam dəriyə sahib olmaq bir çox insan üçün əhəmiyyətlidir, lakin üzə qulluqla bağlı bir çox yanlış inanclar mövcuddur. Bu mifləri doğru şəkildə anlamadan tətbiq etmək dərinizə zərər verə bilər. üzə qulluq haqqınd

.

Bu qidalarla xərçəng riskini azaltmaq olar - SİYAHI

Müəyyən qidaların müntəzəm qəbulu kolorektal xərçəngə tutulma riskini təxminən 30% artıra bilər. xəbər verir ki, kişilərdə xərçəng riskini azaltmağa kömək edən qidalar arasında əsasən aşağıdakılar tövsiyə olunur:. Antioksidantlarl

.

İnsan ömrünü bu yolla artıracaqlar

Alimlər müəyyən bir genin aktivliyini artırmaqla ömrünü 30 faiz uzatmağın mümkün ola biləcəyini aşkar ediblər. . -a istinadən xəbər verir ki, bu kəşf insan ömrünün uzadılmasına xidmət göstərəcək. Alimlər bu məsələ üzərind

.

Yarpaq dolmasını qatıqla yeyənlərə xəbərdarlıq

Yarpaq dolmasını qatıqla yeməyin zərərləri əsasən fərdi qida həssaslığından və müəyyən tibbi hallardan asılıdır. . xəbər verir ki, sağlam insanlar üçün dolmanın qatıqla yeyilməsi zərərsizdir. Buna baxmayaraq bəzi hallar

.

Gündə 6 dənəsini yemək bədəni dəmir və kalsiumla doldurur

Antioksidantlarla zəngin əncir südü immunitet sistemini gücləndirir. Əncir südündə olan antioksidantlar bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qorumağa kömək edir. -a istinadla xəbər verir ki, bu süd kalsium, maqneziu

turlar.az

sonxeber.az qadin dunyasi adlarin menasi yemek reseptleri suni mayalanma pilinqin hazirlanmasi mantılar psixoloji məsləhətlər atalar sözləri yutube toy gecesı şirin qoğal