Qarabaşaq şorbası (1 yaş +)

Qarabaşaq şorbası (1 yaş +)Mütəxəssislərin fikrincə, qarabaşağın insan orqanizmi üçün saysız-hesabsız faydaları var. Qarabaşaq fosfor, dəmir, kalsium, maqnezium, mis, kükürd, yod, sink, nikel, ftor, natrium, titan, dəmir kimi mikroelementlərlə, A, E, PP, B qrup vitaminlərlə zəngindir. Hətta tərkibində böyük miqdarda zülal olduğundan qarabaşağı ət ilə müqayisə etmək olar. Bu qiymətli məhsul insanda xoş əhval yaratmaqla yanaşı, yorğunluğu götürür, yuxusuzluğu aradan qaldırır. Qarabaşaq yaramasının körpənizə verib-verilməməsi sualına cavab, körpənin sağlamlığını izləyən həkimdən ala bilərsiniz. Ancaq ümumi tövsiyələrə görə, 1 yaşından sonra başlamaq daha məqsədə uyğundur. Az miqdarda qarabaşaq yarması ilə hazırlanan yeməyin reaksiyasına 3 gün ərzində izlənilib, yoxlanılmalıdır. Az miqdarda qarabaşaq elədə fərq etməsədə, çox miqdarda qarabaşaq qəbulu allergiya və ishal kimi reaksiyalara səbəb bilər.
Uşaqlar heç vaxt həkim məsləhəti olmadan qlütensiz pəhriz qəbul etməməlidirlər!
Müəyyən bir sağlamlıq problemi olmadan, körpənizi tam qlütensiz qidalandırmaq, düzgün yanaşma deyil. Xüsusilə, həkim məsləhəti olmadan tətbiq edilməməlidir. Əks halda istəmədən, uşağın sağlamlığı və inkişafı pozula bilər.
Bu resept çox sadədir, buna görə hər kəs belə bu şorbanı hazırlaya bilər.
Qarabaşaq şorbası üçün inqrediyentlər:
200 qr dana əti (və ya toyuq),
3 xörək qaşığı qarabaşaq yarması,
1 ədəd soğan,
1 ədəd kartof,
1 ədəd kiçik kök,
2 xörək qaşığı "Zeytun Bağları" zeytun yağı,
Duz.
Qarabaşaq şorbasnın hazırlanması.
3 stəkan təmiz su qazanda qaynağa qoyulur. Ət və soğan ət maşınından keçirilib, duz vurulur və yaxşı qarışdırılır. Alınmış ətdən əllərimizi yüngülcə isladaraq, kiçik küftələr edib, qaynayan suya duz əlavə edib, sonra küftələri qoyuruq. Su üzərində yaranan köpük tam təmizlədikdən sonra xırda kublara doğranmış kartof əlavə olunub, yenidən qaynağa qoyulur. Qaynayan yeməyə qarabaşaq yarması əlavə edilib, tam bişənə qədər vam odda bişirilir. Sonra üzərinə xırda sürtgəcdən keçirilən kök  və zeytun yağı əlavə edilib, 10 dəqiqə qaynadılır. Çox xırda doğranan şüyüd qazana elavə edib, qabağı bağlanır və odu tamamilə söndürülür. İlıq halda körpənizə verə bilərsiniz. Nuş olsun!
 

Sağlam qida     Baxılıb: 31314   Tarix: 30 aprel 2020
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Zeytun yağlı tərxunlu toyuq - VIDEO

Zeytun yağlı tərxunlu toyuq - VIDEO

.

Əriştəli toyuq şorbası (10 ay+)

Əriştəli toyuq şorbası 10 ay. Uşağınız qrip olubsa, bu şorbanı menyunuza əlavə etməyi məsləhət ederdik. Toyuq bulyonu, xəstəlik halında ağla gələn ilk yeməkdir. Həkimlər də qrip xəstələrinə toyuq bulyonunu tövsiyə edirlər

.

Brokoli ilə toyuq kotleti (1+)

Brokoli ilə toyuq kotleti 1. Uşaq qidasında toyuq əti yüksək zülal dəyəri olan qidalardan biridir. Bir sözlə, toyuq əti uşağın sağlam böyüməsi, məktəb həyatında uğur qazanması və aktiv həyatında tez yorulmaması, fiziki v

.

Meyvə salatının faydaları

Hamıya məlumdur ki, orqanizmin sağlam olması üçün gün ərzində meyvə və tərəvəz yeməliyik. Ancaq bəzən tək bir meyvə yeyərək kifayətlənirik. Buna görə də, mütəxəssislər meyvələrin salat formasında yeyilməli olduğunu bildirirlər

.

Verməşilli küftə şorbası (1 yaş +)

Körpə qidası bütün digər yeməklərdən və onların hazırlanma texnologiyasından daha fərqlidir. Əlbətdə ki, uşaq qidası həmişə xüsusi olaraq, nəzərdən keçirilməlidir. Uşaq üçün ən uyğun qida məhsulları - asan həzm olunmalı

.

Cücə salatı-Video

Cücə salatı-Video

.

Kabaçki omleti (1 yaş +)

Əgər, körpəniz ilə səhəri dadlı və faydalı yemək ilə başlamaq istəyirsinizsə, bu sadə reseptə diqqət yetirin. Tədqiqatlar göstərir ki, qidalar arasında ən keyfiyyətli protein yumurtadadır. Ümumiyyətlə, yumurtanın sarısı ço

turlar.az

aksessuarlar kosmetik vasiteler qadin dunyasi fitness sevgi röya ayxan sineye qulluq kosmetika veten seirleri turpun nağlı sekis hakışta oyunlar