Qarpız mürəbbəsi resepti
Tərkibi:
3 litrlik banka üçün
1 kilo təmizlənmiş və doğranmış qarpız qabığı
3 xörək qaşığı soda
1 kilo yarım şəkər tozu
15 stəkan su
1 ətirşah yarpağı və ya qısa darçın cubuğu və ya 3-4 ədəd mixək
Hazırlanması:
Qarpızın qabığının qırmızı və yaşıl hissəsindən təmizləyin. Ağ qabığı ziqzaqvari bıçaqla təxminən 2 santimetr yarım ölçüsündə doğrayın.Qabığı ləyənə qoyub, üstünü örtəcək qədər su doldurun. Sodanı buraya əlavə edin. Ləyəni 2 saatlığa kənara qoyun (soda qabığı bərkidəcək, bişdiyində qabıq dağılmayacaq). Qabığı süzüb, suyun altında yaxşıca yuyub yenidən süzün.Ləyənə qabığı ördəcək qədər su tökün. Qaynadın. 2 dəqiqə qaynatdıqdan sonra, qabığı aşsüzənə boşaldın. Bu addımı bir dəfə də təkrarlayın.Süzülmüş qabığa şəkər və 15 stəkan suyu əlavə edin. Arada qarışdıraraq orta odda qaynadın. 2 saat 45 dəqiqə qaynatdıqdan sonra, ətirşah və ya istifadə edəcəyiniz ədvanı əlavə edib, mürəbbəni 15 dəqiqə də bişirin. Hazır qarpız mürəbbəsi şəffaf və açıq sarı rəngdə olmalıdır. Əgər ləyənin kənarları şəkərlənməyə başlayırsa, deməli mürəbbə çox bişib. Bir az su əlavə edib qaynadın. Ləyəni kənara çəkin. Yarpaq və ədvanı çıxardın.Mürəbbəni ləyəndə soyudun. Sonra isə təmiz, sterilizə edilmiş bankaya yığıb sərin yerdə saxlayın.
Nuş olsun!
XANIM.AZ
f Paylaş








Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Heç kəs yaxşı əri başqa qadına verməz
NASA Kardaşyana görə açıqlama yaydı
Fahriye 28 milyon qazanacaq
Maqneziumu kimlər qəbul edə bilməz? - Xəbərdarlıq
Günün bu vaxtında şokoladı qəti YEMƏYİN
Krant suyunda xərçəng təhlükəsi
Samirə Əfəndi yeni layihəsini təqdim etdi
Bu əlamətlər sizdə də varsa, diqqət edin
Röya 25 illik hesabatını verdi - FOTOLAR
Qadınlarda bu yaşdan sonra ürək problemləri başlayır - Səbəb
Puqaçovanın nəvəsi boşandı, Rusiyaya döndü