Qaynadılmış yeməklərin sağlamlığa təsiri
İmmunoloq Nikolay Kryuçkov xatırladıb ki, qaynadılmış və bişmiş yemək qızardılmış yeməkdən daha sağlamdır.
"Zülal və liflə zəngin qidalar ilin istənilən vaxtında faydalıdır. Yəni bunlar ilk növbədə tərəvəzlər, daha az dərəcədə isə meyvələrdir. Bunlar da paxlalıdır, bu ət, əsasən mal əti, keyfiyyətli toyuqdur. Bundan əlavə, yüksək keyfiyyətli balıqlar, o cümlədən dəniz və ya çay və göl balıqları", - Kryuçkov bildirib.
Milli.Az medianews.az-a istinadən xəbər verir ki, immunoloq qeyd edib ki, insanlar üçün daha bir faydalı məhsul dəniz məhsullarıdır. Bununla belə, o əlavə edib ki, münasib qiymətə keyfiyyətli dəniz məhsulları tapmaq çətindir.
"İndi mən ilk növbədə mollyuskalardan, yosunlardan danışıram. Bunlar çox faydalı məhsullardır, lakin Rusiyanın əksər hissəsində onlara çıxış o qədər də böyük deyil", - deyə o, izah edib.
Yeməyin özü eyni tərəvəzlər üçün bişmiş, qaynadılmış və ya çiy halda tövsiyə olunur. (Medianews.az)
Milli.Az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Röya 25 illik hesabatını verdi - FOTOLAR
Puqaçovanın nəvəsi boşandı, Rusiyaya döndü
Qadınlarda bu yaşdan sonra ürək problemləri başlayır - Səbəb
Reha Muhtar və Deniz Uğurun məhkəməsində qərar verildi
Bu insanlar qırmızı ət yeməyi "unutsunlar"
Hər gün mixək çubuğu çeynəsək, NƏ OLAR?
Şahnaz Haşımovanın səhhəti necədir?
Tatlıses oğlu haqda uzaqlaşdırma qərarı aldırdı
Şöhrət: 'Toyumun idarə olunmasını Zamiqə həvalə edərəm