Qaynadılmış yeməklərin sağlamlığa təsiri
İmmunoloq Nikolay Kryuçkov xatırladıb ki, qaynadılmış və bişmiş yemək qızardılmış yeməkdən daha sağlamdır.
"Zülal və liflə zəngin qidalar ilin istənilən vaxtında faydalıdır. Yəni bunlar ilk növbədə tərəvəzlər, daha az dərəcədə isə meyvələrdir. Bunlar da paxlalıdır, bu ət, əsasən mal əti, keyfiyyətli toyuqdur. Bundan əlavə, yüksək keyfiyyətli balıqlar, o cümlədən dəniz və ya çay və göl balıqları", - Kryuçkov bildirib.
Milli.Az medianews.az-a istinadən xəbər verir ki, immunoloq qeyd edib ki, insanlar üçün daha bir faydalı məhsul dəniz məhsullarıdır. Bununla belə, o əlavə edib ki, münasib qiymətə keyfiyyətli dəniz məhsulları tapmaq çətindir.
"İndi mən ilk növbədə mollyuskalardan, yosunlardan danışıram. Bunlar çox faydalı məhsullardır, lakin Rusiyanın əksər hissəsində onlara çıxış o qədər də böyük deyil", - deyə o, izah edib.
Yeməyin özü eyni tərəvəzlər üçün bişmiş, qaynadılmış və ya çiy halda tövsiyə olunur. (Medianews.az)
Milli.Az









Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!
Çoxlarının yediyi ən zərərli makaronun adı
Coşqun Rəhimova ağır itki
Azad "Bir əsər" adlı solo konsertinin efir variantını təqdim edəcək
Aktyor Nikolay Denisov vəfat edib
İzzət Bağırov: "İnsanın dostu cibindəki puludur
Məşhur stilist sağlam saçlara zərər vuran 5 gündəlik vərdişi açıqlayıb
Yatmazdan əvvəl bu 5 qidanı əsla yeməyin - Reflüks, yuxusuzluq və həzm problemləri
Orqanizmi təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırır, dərini qoruyur - Detoksun faydaları