Qaynar çayın TƏHLÜKƏSİ: Orqanizmi məhv edir
Uzun müddətdir ki, bir çoxumuz qaynar sudan istifadə edərək çay dəmləyirik, lakin məlum olur ki, bu proses maqnezium, fosfor, flüor, mis, sink və digər faydalı maddələr kimi bir çox vacib mikroelementlərin itirilməsinə səbəb ola bilər.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, bununla belə, çayda faydalı komponentlərin maksimum miqdarını saxlamağa imkan verən maraqlı alternativ var.
Bunun üçün təmiz və keyfiyyətli su hazırlamaqla başlamaq lazımdır. Kran suyu, təəssüf ki, bu prosedur üçün uyğun deyil. Adi çaydana ehtiyacınız olacaq, içərisinə bir neçə qaşıq çay qoymalı və sonra soyuq su ilə doldurmalısınız.
Sonra çaydan bir neçə saat soyuducuya qoyulur. Məsələn, qara və ya yaşıl çay üçün dörd saatlıq infuziya müddəti tövsiyə olunur. Bu üsul yüksək temperaturlara məruz qalmadan çaya maksimum aroma və qida maddələrini saxlamağa imkan verir.
Dəmləmə prosesi başa çatdıqdan sonra çay içməyə hazırdır. Dadı bir qədər fərqli ola bilsə də, bu üsulun üstünlükləri arasında sağlamlıq üçün müsbət amil olan faydalı mikroelementlərin maksimum miqdarının qorunması daxildir.
Beləliklə, bu, bizə bir çox fayda təmin edən vacib elementlər və vitaminlərlə dolu çaydan həzz almağın sadə və təsirli bir yoludur.
Milli.Az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Vətən haqqında bayatılar
Arzuolunmaz hamiləlik
Qaravəllilər
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
Abbas səhnə fəaliyyətinin 30 illiyi münasibətilə konsert verəcək
Ürəyi qoruyur deyə ovuc-ovuc yediyimiz çərəz ağciyəri məhv edirmiş
Hamam dəsmalı istifadə edən bütün ailələrə xəbərdarlıq
Sızanaqların yaranmasının gözlənilməz səbəbi açıqlandı
Mövzu olmasa verilişlərə getmirəm' - Natavan
Aygün Kazımova və Röya Ayxan illər sonra birlikdə- Foto