Qaynar çayın TƏHLÜKƏSİ: Orqanizmi məhv edir
Uzun müddətdir ki, bir çoxumuz qaynar sudan istifadə edərək çay dəmləyirik, lakin məlum olur ki, bu proses maqnezium, fosfor, flüor, mis, sink və digər faydalı maddələr kimi bir çox vacib mikroelementlərin itirilməsinə səbəb ola bilər.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, bununla belə, çayda faydalı komponentlərin maksimum miqdarını saxlamağa imkan verən maraqlı alternativ var.
Bunun üçün təmiz və keyfiyyətli su hazırlamaqla başlamaq lazımdır. Kran suyu, təəssüf ki, bu prosedur üçün uyğun deyil. Adi çaydana ehtiyacınız olacaq, içərisinə bir neçə qaşıq çay qoymalı və sonra soyuq su ilə doldurmalısınız.
Sonra çaydan bir neçə saat soyuducuya qoyulur. Məsələn, qara və ya yaşıl çay üçün dörd saatlıq infuziya müddəti tövsiyə olunur. Bu üsul yüksək temperaturlara məruz qalmadan çaya maksimum aroma və qida maddələrini saxlamağa imkan verir.
Dəmləmə prosesi başa çatdıqdan sonra çay içməyə hazırdır. Dadı bir qədər fərqli ola bilsə də, bu üsulun üstünlükləri arasında sağlamlıq üçün müsbət amil olan faydalı mikroelementlərin maksimum miqdarının qorunması daxildir.
Beləliklə, bu, bizə bir çox fayda təmin edən vacib elementlər və vitaminlərlə dolu çaydan həzz almağın sadə və təsirli bir yoludur.
Milli.Az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Bu balıqları ayda 3 dəfə yesəniz, xərçəng "qapınızı TANIMAYACAQ"
Bu məlhəmlə yaralarınız sağalacaq
Məşhur blogerdə xərçəng aşkarlandı
Nişanlanan məşhur müğənninin üzüyünün qiyməti məlum oldu
Şəbnəm Tovuzlu Rusiyaya buraxılmadı
Namiq Qaraçuxurlu Rusiyaya buraxılmadı
Tarixin ən ölümcül xəstəliyi GERİ GƏLDİ
Əməliyyat etdirən qızlar niyə bir-birinə oxşayır? - Adil Qeybulla plastik cərrahiyyənin qorxunc tərəflərini açdı - FOTO
Dilarədən yayın son akkordları... - Fotosessiya
Hər gün bir ovuc yeyin - möcüzə görəcəksiniz