Qəhvə və yaşıl çaydan daha yaxşı beyini gücləndirən İÇKİ

Qəhvə və yaşıl çaydan daha yaxşı beyini gücləndirən İÇKİİntellektual fəaliyyətlə məşğul olan insanlar beyin və sinir sisteminin fəaliyyətini daim stimullaşdırmalıdırlar. Adətən enerji çatışmazlığı, diqqət və güc itkisini qəhvə və yaşıl çay ilə kompensasiya edirlər, çünki bu içkilərdə kofein miqdarı yüksəkdir. Lakin həkimlər beyin üçün daha təsirli olan bir içkini tövsiyə edirlər.
Milli.Az beyini gücləndirən içkini sizə təqdim edir:
Bu içki isti şokoladdır!
İsti şokoladın tərkibində beyin fəaliyyətini gücləndirən flavonoidlər var. Flavonoidlər beyinə gedən qan axınını artırır, bunun nəticəsində:
Diqqət və konsentrasiya artır. Yaddaş güclənir. İdrak funksiyaları yaxşılaşır.
İsti şokoladın əlavə faydaları
Əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırır və stressi azaldır - bu da intellektual fəaliyyətin daha məhsuldar olmasına kömək edir. Yaşıl çay və qırmızı şərabdan qat-qat çox antioksidant ehtiva edir - hüceyrələrin yaşlanmasını gecikdirir və xroniki xəstəliklərin qarşısını alır.
Gündə nə qədər isti şokolad içmək lazımdır?
Həkimlər gündə 2 fincan isti şokolad içməyi məsləhət görürlər.
Ən düzgün resept:
1 plitka tünd şokoladı əridin.
200 ml qaynadılmış süd ilə qarışdırın.
Hazır qarışıma artıq şəkər və süni əlavələr qatmayın.
Hazır paketlənmiş şokolad içkilərindən uzaq durmaq lazımdır, çünki onların tərkibində həddindən artıq şəkər və süni maddələr ola bilər!
Nəticə
İsti şokolad beynin fəaliyyətini gücləndirir, yaddaşı və konsentrasiyanı yaxşılaşdırır. Yaşıl çay və qırmızı şərabdan daha çox antioksidant ehtiva edir. Gündə 2 fincan içmək kifayətdir. Təbii tünd şokoladdan hazırlanmış içki seçilməlidir. Ağıllı və sağlam qalmaq istəyirsinizsə, qəhvə yerinə isti şokolad içməyi təcrübədən keçirin. /Lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 859   Tarix: 18 mart 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Stress "evimizi yıxır"

Dərimiz gündəlik həyatımızın qaçılmaz hissəsi sayılan stressin ən ağır yükünü daşıyır. Buna görə də bir çox dəri xəstəlikləri yaranır. . xəbər verir ki, dərimiz bədənimizin ən böyük orqanıdır və ətraf mühit faktorlarına qarş

.

Bu meyvə virusun düşmənidir, mədənin isə

Əncir mədə və bağırsaq üçün tapıntı hesab olunur.  istinadən xəbər verir ki, əncirin qabığı həzm sistemindəki faydalı bakteriyalar üçün əla qida mənbəyidir. O, antiseptik xüsusiyyətlərə malikdir və zərərli mikroorqanizmləri

.

Gənələrdən necə qorunmalı? - Sadə tədbirlər həyat xilas edə bilər

Yay aylarında gənə təhlükəsi artır. Xüsusilə açıq havada daha çox vaxt keçirən insanlar, piknik və kənd yerlərinə səyahət edənlər bu parazitlərə daha çox məruz qala bilər. e- -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər xəbərdarlı

.

Kişilər arasında "səssiz xəstəlik" sürətlə yayılır

ABŞ-da kişilər arasında sümük əriməsi xəstəliyi olan osteoporozun yayılması ilə bağlı narahatedici statistika açıqlanıb. Məlumata görə hazırda ölkədə təxminən 2 milyon kişi bu "səssiz xəstəlik"dən əziyyət çəkir

.

Çinlilərin zəka artıran səhər YEMƏYİ - Sirri bu imiş

Tanınmış daxili xəstəliklər və kardiologiya mütəxəssisi Prof. Dr. Canan Karatay zəka inkişafını dəstəkləyən səhər yeməyi ilə bağlı yeni açıqlaması ilə gündəmə gəlib. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, zəkanın açarı "yumurtadır"

.

Arıqlama dərmanlarının ölümcül təsirləri: Mütəxəssislərdən xəbərdarlıq

Son dövrlər arıqlamaq istəyən insanlar arasında sürətlə populyarlaşan bəzi arıqlama dərmanları sağlamlıq üçün ciddi təhlükələr yaradır. xəbər verir ki, mütəxəssislər bu preparatların düzgün istifadə edilmədiyi və ya həki

.

Qarpızı pendir yox, bununla yeyin - Faydaları

İsti yay günlərinin vazkeçilməz ləzzəti qarpız və ağ pendirdir.  xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, qarpızın çox hissəsi sudan ibarət olsa da, yüksək glisemik indeksə malik olduğu üçün qan şəkərini sürətlə artıra bilir

.

Yayda makiyajın uzun müddət qalması üçün bu sirləri bilməlisiz

akiyajın gün ərzində axmaması və pozulmaması üçün düzgün tətbiq və baxım üsulları çox önəmlidir. Xüsusilə yay aylarında istilik və nəmlik səbəbindən makiyajın qalıcı olması daha da çətinləşir. xəbər verir ki, mütəxəssislə

.

Alimlər qoxunun xoş və ya xoşagəlməz olmasına beynin necə qərar verdiyini kəşf ediblər

UF Health-in yeni araşdırması bəzi qoxuların niyə iyrənc olduğunu və beynin onlara necə emosional reaksiya verdiyini izah edir. Mikrodalğada sobada bişirilən balıq təkcə mətbəxdə qalıcı bir qoxu deyil, həm də xoşagəlməz xatirələ

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az toy gecesi geyim seçimi yay geyimləri 2025 yemək bişirmək qadın nişanlılıq qazan kotleti hazirlanmasi bayatılar toy gecesı veten seirleri azerbaycanli is adami amerikada gullelendi efsaneler