Qəhvə və yaşıl çaydan daha yaxşı beyini gücləndirən İÇKİ

Qəhvə və yaşıl çaydan daha yaxşı beyini gücləndirən İÇKİİntellektual fəaliyyətlə məşğul olan insanlar beyin və sinir sisteminin fəaliyyətini daim stimullaşdırmalıdırlar. Adətən enerji çatışmazlığı, diqqət və güc itkisini qəhvə və yaşıl çay ilə kompensasiya edirlər, çünki bu içkilərdə kofein miqdarı yüksəkdir. Lakin həkimlər beyin üçün daha təsirli olan bir içkini tövsiyə edirlər.
Milli.Az beyini gücləndirən içkini sizə təqdim edir:
Bu içki isti şokoladdır!
İsti şokoladın tərkibində beyin fəaliyyətini gücləndirən flavonoidlər var. Flavonoidlər beyinə gedən qan axınını artırır, bunun nəticəsində:
Diqqət və konsentrasiya artır. Yaddaş güclənir. İdrak funksiyaları yaxşılaşır.
İsti şokoladın əlavə faydaları
Əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırır və stressi azaldır - bu da intellektual fəaliyyətin daha məhsuldar olmasına kömək edir. Yaşıl çay və qırmızı şərabdan qat-qat çox antioksidant ehtiva edir - hüceyrələrin yaşlanmasını gecikdirir və xroniki xəstəliklərin qarşısını alır.
Gündə nə qədər isti şokolad içmək lazımdır?
Həkimlər gündə 2 fincan isti şokolad içməyi məsləhət görürlər.
Ən düzgün resept:
1 plitka tünd şokoladı əridin.
200 ml qaynadılmış süd ilə qarışdırın.
Hazır qarışıma artıq şəkər və süni əlavələr qatmayın.
Hazır paketlənmiş şokolad içkilərindən uzaq durmaq lazımdır, çünki onların tərkibində həddindən artıq şəkər və süni maddələr ola bilər!
Nəticə
İsti şokolad beynin fəaliyyətini gücləndirir, yaddaşı və konsentrasiyanı yaxşılaşdırır. Yaşıl çay və qırmızı şərabdan daha çox antioksidant ehtiva edir. Gündə 2 fincan içmək kifayətdir. Təbii tünd şokoladdan hazırlanmış içki seçilməlidir. Ağıllı və sağlam qalmaq istəyirsinizsə, qəhvə yerinə isti şokolad içməyi təcrübədən keçirin. /Lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 967   Tarix: 18 mart 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış

Tünd şokoladın əsas tərkib hissəsi olan teobromin hüceyrələrin qocalma sürətini yavaşladaraq bioloji yaşı azalda bilər. xəbər verir ki, London Kral Kolleci tərəfindən aparılan tədqiqatda, qanında teobromin səviyyəsi yüksə

.

Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida

Yeni il süfrəsində bol çeşidli yeməklər mədə-bağırsaq sistemi üçün ciddi risklər yarada bilər. Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bəzi qidalar bayram sevincini sağlamlıq problemləri ilə əvəz edə bilər. xəbər verir ki, EuroOnc

.

Belə toyuqları almayın - Rəngindən bilinir

Toyuq ətindəki rənglər həm ət yağlılığı, həm də təzəlik səviyyəsi barədə ipucu verir. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə ağımtıl və açıq çəhrayı ənglər adətən yağlılıq və birləşdirici toxumaların paylanmasın

.

Çoxlarının yediyi ən zərərli makaronun adı

Mütəxəssislər keyfiyyətli və faydalı makaron məmulatlarını necə seçməyin yollarını, həmçinin hansı növlərdən uzaq durmağın vacib olduğunu açıqlayıblar. Makaron məhsulları dünyada milyonlarla insanın gündəlik qida rasionund

.

Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida

Ləzzətli olduqları üçün gündəlik süfrələrdən əskik olmayan bəzi qidalar, mütəxəssislərin fikrincə, ürək sağlamlığı üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə emal olunmuş və qızardılmı

.

Yaşlandıqca niyə özünəinam zəifləyir?

Orta yaş dövründə özünə inamın azalması gələcəkdə demensiya riskinin artması ilə əlaqəlidir. Bu nəticəyə London Universitet Kollecinin alimləri gəlib. Araşdırmanın aparıcı müəllifi Filip Frank bu barədə Independent nəşrin

.

Miqren tutması zamanı nə etməli? - Həmin gün üçün vacib tövsiyələr

Miqren tutması bir çox insanın gündəlik fəaliyyətini ciddi şəkildə məhdudlaşdırır. Mütəxəssislər bildirir ki, miqren başlayan gün düzgün davranış ağrının şiddətini azaltmağa kömək edə bilər. xəbər verir ki, həkimlərin sözlərin

.

Bişmiş kələmə süd əlavə edin - Aşpazlar belə edir

Peşəkar aşpazların kələm bişirərkən tez-tez müraciət etdiyi bir üsul diqqət çəkib. xəbər verir ki, məlum olub ki, bişmiş kələmə süd əlavə edilməsinin həm dad, həm də sağlamlıq baxımından mühüm səbəbləri var. Mütəxəssisləri

.

Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır

Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılan araşdırma çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini yüksəltdiyini göstərib. xəbər verir ki, 12 il müddətində 328 mindən çox insanın sağlamlı

turlar.az

yay geyimləri 2025 makiyaj etmek qaydalari gözəllik məhsulları qaymaqlı krem xiyar tursusunun hazirlanmasi qaydasi quru yeməklər döşləri necə böyütmək olar kosmetika pizza faydalı maskalar layla hədəfi olmayan gəmiyə heç bir külək kömək edə bilməz kondom