Qəhvənizə bir qaşıq əlavə edin, xərçəngdən qorunun – SİRR

Qəhvənizə bir qaşıq əlavə edin, xərçəngdən qorunun – SİRRKokos və qəhvə ikilisinin faydaları təəccübləndirir. Siz də qəhvənizə bir qaşıq kokos yağı əlavə edin və təsirini özününz hiss edin.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, maddələr mübadiləsini sürətləndirən və xərçəng hüceyrələrinin çoxalmasının qarşısını alan kokos yağı, həzm sistemindən beyin sağlamlığına qədər çox şeylərə müsbət təsir göstərir.
Qidalanma Məsləhətçisi Uz. Dyt. Dr. Yeşim Temel Özcan, kokos yağının faydaları haqqında məlumat verib. Onun bir çox problemlərə çarə olduğunu vurğulyan həkim, onun təsirlərini belə təsnifləşdirib.
-Göbələk və eqzema üçün faydalıdır.
-Kokos yağı dərini nəmləndirmək, yaşlanmağı gecikdirmək, qırış və çat izlərini aradan qaldırmaq kimi bir çox xüsusiyyətlərə malikdir.
-Ekzema və göbələk kimi dəri problemləri üçün də istifadə olunur. Bu yaxınlarda bu tropik meyvənin yağı digər sağlamlıq faydaları ilə ön plana çıxıb.
-Ana südü tərkibinə bənzərdir. "Həyat ağacı" da deyilən bu meyvə Filippində və oxşar ada ölkələrinin qida rasionunun vacib hissəsidir. Yerli insanlar bir çox xəstəliyi müalicə etmək üçün kokos yağı istifadə edirlər. Bu yağ tərkibində MCT adlı orta zəncir yağ turşularına və ana südündə olan lauric turşusuna malikdir. Laurik turşusu təsirinə görə antimikrobdur.
-Bağırsaqdakı zərərli mikrobları aradan qaldırır və yoğun bağırsaq sağlamlığını artırır.
-Metobolizmanı gücləndirir
-Qida rasionunda kakos yağı olan ölkələrdə insanlar piylənmə və bununla əlaqəli digər xəstəliklərə daha az tutulurlar. Buna görədə maddələr mübadiləsinə yaxşı təsir etdiyi məlumdur.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1135   Tarix: 27 may 2022
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Yemək yeyərkən su içməyin- Qastroenteroloqdan xəbərdarlıq

Ürək yanması yaşayan insanların suyu necə içməli olduğu ilə bağlı qastroenteroloq xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, qastroenteroloq Lyudmila Suxorukova mədəyə əlavə yük düşməməsi üçün qida ilə eyni anda su içməyin məsləhə

.

Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş

Son illərdə doğum nisbətləri əsasən qadınların yaşı ilə əlaqələndirilsə də, mütəxəssislər kişilərdə də ata olmaq üçün "riskli yaş" anlayışının olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, Üroloq Prof. Dr. Murat Zorun sözlərin

.

Libido artıran qida əlavəsi ilə bağlı xəbərdarlıq - İlk dəfə qeydə alındı: Sağlam qadında belə

Türkiyədə geniş istifadə olunan jenşen qida əlavəsi bağlı diqqətçəkən tibbi hadisə qeydə alınıb. xəbər verir ki, kardio­loq Dr. Sabri Onur Çağlar sağlam qadında yüksək doza jenşen qida əlavəsindən sonra yaranan ciddi rit

.

Nə üçün əsnəyirik və niyə yoluxucudur?

Əsnəmək sadəcə yuxu əlaməti deyil, mürəkkəb bioloji prosesləri işə salır. xəbər verir ki, alimlər bildirir ki, əsnəmək beynin soyumasından, əzələlərin rahatlamasına, stresin azalmasına və diqqətin artmasına qədər bir sır

.

Soyuq havada çay əvəzinə su içmək daha faydalıdır

Havaların soyuması ilə insanlar bədəni isidən içkilərə xüsusilə çaya daha çox üstünlük verirlər. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, soyuq günlərdə çay əvəzinə su içmək orqanizm üçün daha faydalıdır. xəbər verir ki

.

Gecə xoruldamaq ürək xəstəliyinin xəbərçisidir?

Mütəxəssislər bildirirlər ki, gecələr güclü xorultu yalnız yuxu pozuntusu deyil, həm də ürək-damar xəstəliklərinin xəbərçisi ola bilər. xəbər verir ki, həkimlərin sözlərinə görə, xoruldama bəzən obstruktiv yuxu apnesi il

.

Alimlər çuğundurun inanılmaz faydasını aşkarladı

Britaniyalı tədqiqatçılar çuğundurun damar, ürək və beyin sağlamlığı üçün faydalı olduğunu müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nutrients" jurnalında dərc olunan icmalda çuğundurun nitrat, betalain və polifenol tərkibini

.

Çox az istifadə olunur amma ən faydalı tərəvəzdir

Qulançar (asparagus) yüksək qidalılıq dəyəri və sağlamlığa müsbət təsirləri ilə tanınan tərəvəzlərdən biridir. Vitamin A, C, K, fol turşusu və antioksidantlarla zəngin olan bu məhsul həm detoks təsiri göstərir, həm də immu

.

Diş həkimindən qorxursunuzsa, şirniyyatı azaldın

Yeni il ərəfəsində şirniyyatların çoxluğu dişlər üçün risk yaradır. xəbər verir ki, mikrobioloqlar bildirirlər ki, şirniyyat ağıza daxil olduqda dişlərdə yaşayan bakteriyalar onu enerji üçün istifadə edir və bir-iki dəqiq

turlar.az

toy makiyajlari makiyaj instagram qadin dunyasi stil və moda sızanaqlara qarşı maska mətbəx qaydaları qadin saytlari kosmetika dovsan vicdan ziyafet geyimleri sevda ariqla