Qəhvənizə bir qaşıq əlavə edin, xərçəngdən qorunun – SİRR

Qəhvənizə bir qaşıq əlavə edin, xərçəngdən qorunun – SİRRKokos və qəhvə ikilisinin faydaları təəccübləndirir. Siz də qəhvənizə bir qaşıq kokos yağı əlavə edin və təsirini özününz hiss edin.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, maddələr mübadiləsini sürətləndirən və xərçəng hüceyrələrinin çoxalmasının qarşısını alan kokos yağı, həzm sistemindən beyin sağlamlığına qədər çox şeylərə müsbət təsir göstərir.
Qidalanma Məsləhətçisi Uz. Dyt. Dr. Yeşim Temel Özcan, kokos yağının faydaları haqqında məlumat verib. Onun bir çox problemlərə çarə olduğunu vurğulyan həkim, onun təsirlərini belə təsnifləşdirib.
-Göbələk və eqzema üçün faydalıdır.
-Kokos yağı dərini nəmləndirmək, yaşlanmağı gecikdirmək, qırış və çat izlərini aradan qaldırmaq kimi bir çox xüsusiyyətlərə malikdir.
-Ekzema və göbələk kimi dəri problemləri üçün də istifadə olunur. Bu yaxınlarda bu tropik meyvənin yağı digər sağlamlıq faydaları ilə ön plana çıxıb.
-Ana südü tərkibinə bənzərdir. "Həyat ağacı" da deyilən bu meyvə Filippində və oxşar ada ölkələrinin qida rasionunun vacib hissəsidir. Yerli insanlar bir çox xəstəliyi müalicə etmək üçün kokos yağı istifadə edirlər. Bu yağ tərkibində MCT adlı orta zəncir yağ turşularına və ana südündə olan lauric turşusuna malikdir. Laurik turşusu təsirinə görə antimikrobdur.
-Bağırsaqdakı zərərli mikrobları aradan qaldırır və yoğun bağırsaq sağlamlığını artırır.
-Metobolizmanı gücləndirir
-Qida rasionunda kakos yağı olan ölkələrdə insanlar piylənmə və bununla əlaqəli digər xəstəliklərə daha az tutulurlar. Buna görədə maddələr mübadiləsinə yaxşı təsir etdiyi məlumdur.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 866   Tarix: 27 may 2022
f Paylaş

Kurslar.az kurslar

Digər yazılar

Depressiya - ağır pozulma. Əlamətlər və çıxış yolları

Depressiya, gündəlik hadisələr nəticəsində yaşanan kədər və qəmdən fərqli olaraq, fərdin əhval ruhiyyəsinə uzun müddət təsir göstərən, ətraf tərəfindən hiss edilən psixi problemdir. Depressiyanın əsas xüsusiyyətləri: pessimizm

Diabet və təzyiq xəstələri - Qaynadıb suyunu içsə

Sumax bitkisi Azərbaycanda yetişir. Mətbəxdə, qidada istifadə etdiyimiz sumax bu bitkinin zəhərsiz növü olub, turş dada malikdir. Limon olmayanda qədimdə baba-nənələrimiz sumax istifadə edirdi. Sumaxı qurudub, xırdalayıb

Artıq çəki yığmamaq üçün bəzi hiylələr

Alimlərin fikirinə görə, 2025-ci ilə kimi dünyada yaşayan 40% kişilərin və 50% qadınların çəkisi normadan çox-çox artıq olacaq. Həmçinin mütəxəssislərin müşahidələrinə görə, hər il dünyada artıq çəkisi olan uşaqların say

Qəbizlikdən əziyyət çəkənlər - Bu qidalardan uzaq durun

Həkimlərin müşahidələrinə görə, qəbizlik bir çox hallarda düzgün olmayan qidalanma nəticəsində inkişaf edir. Bu halda qidalanmada müəyyən dəyişikliklər etməklə insan qəbizlikdən xilas ola bilər. -a istinadən bildirir ki

Soyuqdəymə zamanı bunları için. TEZ SAĞALACAQSINIZ

Soyuqdəymə zamanı sağalmanı tezləşdirmək və öz vəziyyətini yaxşılaşdırmaq üçün insan mümkün qədər çox maye qəbul etməlidir. Maye orqanizmdən xəstəlik nəticəsində əmələ gəlmiş toksinləri yuyub aparır, yüksək hərarəti salmağ

800 yaşı olan monax resepti - Ürəyi cavanlaşdırır

Bu reseptin müəllifi 800 il əvvəl yaşamış rahibə Hilderqard fon Binqendir. Onun bu resepti monastırda əsrdən -əsrə keçmişdir. Rahibə hələ yaşadığı əsrdə bitkilərlə müalicə bacarığı ilə tanınırdı. -a istinadən bütün ürək v

Çuğundur şirəsinin nadir xüsusiyyətləri və düzgün qəbulu

Çuğundur şirəsi ən xeyirli şirələrdən biridir. Lakin bu şirədən fayda almaq üçün onu düzgün qəbul etmək lazımdır. Həkimlərin fikirinə görə, çuğundur və onun şirəsi xənçəng əleyhinə təsirə malikdir. Çuğundur şirəsi qara ciyə

Böyrəklərin sağlamlığını qorumaq üçün ÇOX SADƏ ÜSULLAR

Böyrəklər çox vacib orqanlardır. Kiçik ölçüdə olan bu orqanlar (böyüklərdə böyrəyin çəkisi orta hesabla təxminən 180 qr təşkil edir) orqanizmdə çox mühüm funksiya yerinə yetirir - qanı xaricdən daxil olan və həmçinin müxtəli

4 min il yaşı olan qara bibərin 12 faydası – Çox ağrıları kəsir

Qara istiot 4 min ildən artıqdır ki, mövcuddur. Qədim zamanlarda qara istiota çox dəyər verirdilər, hətta onu qızıla bərabər tuturdular. -a istinadən bildirir ki, qara bibər antioksidant baxımından güclü ədviyyatdır. Sərbəs

turlar.az

sonxeber.az gozel gorunmek qadin dunyasi geyim dəbləri xorionik qonadotropin uz derisine qulluq maskalari içi doldurulmuş badımcan turşusu aysel əlizadənin toyu kosmetika parazit təqvim