Qeyri-adi çiyələkli bulkalar- FOTO

Qeyri-adi çiyələkli bulkalar- FOTOTərkib:
- 200 qr süd
- 1 ç.q. quru maya
- 40 qr kərə yağı
- 2 yumurta (1- xəmirə, 1- üzərinə çəkmək üçün)
- 8 x.q. şəkər tozu (4 x.q. xəmirə, 4 x.q. içlik üçün)
- 2 x.q. bitki yağı
- 1 paket vanilli şəkər tozu
- 1 çimdik duz
- 2-2,5 stəkan un
- şəkər pudrası (bulkaların üzərinə səpmək üçün)
- 300 qr çiyələk
Hazırlanması:
1. İlıq südə maya, 1 ç.q. şəkər tozu, 2 x.q. un əlavə edin, yaxşı qarışdırın, 15 dəqiqə isti yerdə saxlayın.
2. Kərə yağını əridin. İçinə duz, şəkər tozu, vanilli şəkər tozu, bitki yağı, yumurta əlavə edin, çəngəllə yaxşı qarışdırın.
3. Mayalı kütləyə 1/2 stəkan ələnmiş un əlavə edin, qarışdırın, yağlı kütləni əlavə edin, yaxşı qarışdırın. Tədricən ələnmiş un əlavə edin, xəmir yoğurun. Xəmir yumşaq və hamar alınmalıdır.
4. Xəmiri isti yerdə 1-2 saat saxlayın ki, gəlsin. Xəmir 2 dəfə artmalıdır.
5. Xəmiri bir qədər qatın və 10 hissəyə bölün.
6. Hər hissəni yayın, içinə çiyələk qoyun, üzərinə şəkər tozu səpin və şəkildə göstərildiyi kimi bükün.
Qeyri-adi çiyələkli bulkalar- FOTOQeyri-adi çiyələkli bulkalar- FOTOQeyri-adi çiyələkli bulkalar- FOTO7. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, tavaya perqament kağızı sərin, kərə yağı çəkin və bulkaları düzün. Bulkaların üzərinə çalınmış yumurta çəkin.  
8. Hazır bulkaların üzərinə şəkər pudrasını səpin.
Nuş olsun!
Mənbə: povaryonok.ru
Tərcümə: Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 1771   Tarix: 16 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ləzzətə hopdurulmuşdur: Fan Kartof Resepti

Fan Kartof Resepti üçün Tərkibi. 4. orta ölçü. kartof. 5. yemək qaşığı. kərə yağı. bir. diş. sarımsaq. bir. desert qaşığı. duz. 3-4. filial. rozmarin (istədiyiniz kimi). bir. çay qaşığı. təzə doğranmış qara bibər. İkinc

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

turlar.az

sonxeber.az geyim necə seçməli yaz geyimleri 2024 maskalar romantik pozalar kələm salatı sağlamliq şalvar modelləri kosmetika veten haqqinda atalar sozu arxadan olmag xocali əqrəb oğlaq